• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po raz pierwszy :)

No to u mnie w cenie jest usg brzuszne, usg dowcipne jeśli jest potrzebne (miałam robione na początku do 14 tygodnia co wizytę) no i ewentualny przegląd podwozie, czego też mi nie robił od początku ciąży co strasznie mnie denerwuje :baffled: już pisałam o tym z dziewczynami na wystaranym i muszę własnie poruszyć z gin tą kwestię na następnej wizycie, bo wydaję mi się, ze w takim okresie ciąży jak ja jestem to powinien już kontrolować w jakiś sposób szyjkę macicy i ewentualne rozwarcie... a na usg brzusznym raczej tego nie zobaczy.

Idę sprzątać korytarz póki mam wenę bo dziadek obijał folią poddasze bo będzie ocieplał i takiego syfu mi narobił przed drzwiami, że aż wychodzić z domu się nie chce żeby tego nie oglądać :-p

Lamia ja mam akurat szkołę rodzenia darmową ale właśnie przy tym szpitalu, w którym mój gin jest ordynatorem... za to paliwo będzie mnie kosztować bo to dość daleko... :-p

Fifcia no ja na szczęście wyprawkę już mam więc już mam to za sobą ale tez muszę powiedzieć, że nie odczułam bardzo mocno tych wydatków bo rozłożyłam sobie po troszku co miesiąc...

Ah.... idę bo nigdy się nie zbiorę

Ostatnia edycja:
reklama
fifka: io jak ci fajnie ja miałam chodzić od początku listopada, a to juz prawie koniec miesiąca, może w końcu i ja bymsie wybrała, przydał by mi się taki relaks

Zafasolkuję połówkowe badanie tak jak pisałam ci wcześniej to takie badanie jak genetyczne miedzy 12-14 tygodniem. W ciąży są takie trzy ważne badania polegające na mierzeniu i sprawdzaniu "chorób" i nieprawidłowości. Pierwsze to właśnie 12-14 - genetyczne później 19-22 połówkowe i 27-32 tydzień już takie przedporodowe.

Lamiav ja chodzę do szkoły rodzenia państwowo. Heh chodzę... powiedzmy ze chodzę... bo ćwiczenia omijam bo rwa mi dokucza a na wykłady chodzę wybiórczo bo ja większość rzeczy i tak z internetu wiem... No i na indywidualne musimy sie jeszcze umówić! Pewnie w grudniu bo mój będzie miał urlop przed świętami.

Magdalena
ja też tak powolutku kupuje więc nie jest cieżko jeśli chodzi o finanse, ale podliczając to ładna sumka wychodzi :szok: Teraz na łóżeczko i pościel poluję no i mam już przewijak upatrzony . Wanienkę i kosmetyki dostane w szpitalu.

Lamiav ja cięgle się wybrać też nie mogłam. bo albo mój w pracy albo kasy nie ma albo teściowie opieprzają ze w ciąży nie wolno chodzić. Ale jak mnie koleżanka wyciąga to nie ma przebacz! Ah... zrobiła mi prezent nie powiem!

Miq to pożycz słońce bo u mnie szaro i ponuro... ale za to ciepło bo prawie 8 stopni :sorry:

No a ja chyba będe teraz zmykać na zakupy! :tak:

Zafaslkuję najczęściej 3D robi się właśnie na badaniu połówkowym! Z tego co wiem większość z dziewczyn tu tak miała (ja też) ale nie wiem jak będzie u ciebie.

fasolka: u mnie badanie połówkowe kosztuje 250 zł i ten gin robi w 3d,daje płytke z nagraniem i podobno w ogóle bardzo fajnie całoś wypada.

fifka: gin mi mówił że basen jak najbardziej poleca oby tylko w jakuzi nie siedzieć, bo tam duzo bakterii a my narażone w ciązy bardzoej

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry