• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po raz pierwszy :)

laura\; no jest u nas przy szpitalu szkola rodzenia, ale i prywatna tez jest i tak byłam ciekawa il sie płaci, chyba zadzwonie i zapytam

magenta: ja to też bym na spacer poszła, a mój mężuś wczoraj mowi choc na zakupy a nie w domu kiśniesz, a ja mu nato: co to za przyjemność wadzić tyłek do auta, potem rundka po sklepie i do domu, ja chce na spacer, no i na tym sie skończyło :-)
Już też nie mogę się doczekać s[pacerków z wózeczkiem akurat jak wyjde ze szpitala i odpoczne to juz maj będzie i będzie piękne słońce

magda: a mi to zaraz dziecko przez skórę brzucha wyjdzie, albo to nie dziecko tak się napisna, ale normalnie ta moja macica strasznie sie napina, tez tak miałaś ?

reklama
mialam sobie pazurki zrobic i nic haha jak zwykle nie moge sie zmobilizowac :-p co do ciagniecia macicy mam tez czasem ale lekki bol da sie go zniesc czesciej jajniki jakos tak mnie zaciagna ze sie zegne w pol za to ja mam strasznie duzo sluzu az chwilami mnie zalewa :zawstydzona/y:

zafasolkuje - ja tez czesto nie czuje nic czasem sie boje ze moja ciaza normalnie sie zatrzymala i nic sie nie dzieje :/ takie glupie myslenie

Ostatnia edycja:
fasolka: ja poczułam tak że to napewno ruchy w 17 tygodniu , to juz nie długo także czekaj i czuwaj :-), a sprawdzałaś leżąc czy nie czujesz macicy, bo ja na leżąco ja wyczuwam, a na stojąco to tak bardzo delikatnie

magenta : co do kolacji, to ja jakis czas temu przygotowałam romantyczny wieczór i czekam na rewanż męża juz dość długo:-), A wystroiłam się w seksi kusą koszulkę, szpilki i obowiązkowo w pończochy z pasem do ponczoch- to samo wystarczy i moj mąż juz pad mi do stup :-)dla niego moje nogi w ponczochach i pasie to jest to co mu wystarczy, były świece i takie pierdoły.
A mi się marzy żeby mnie zabrał na jakiś piknik gdzies po za miasto i zeby to była niespodzianka, wole to od romantycznych kolacji , ale zima idzie wiec , trzeba coś innego myslec:-)

Ostatnia edycja:
lamiav wiesz co ja rano wstaje z wyra szybko do pracy i nie pamiętam nigdy pomacać, a po południu to nic nie czuje :-(
magenta ja tez się ostatnio już bałam, więc z niepokojem czekałam na wizytę, ale pokazał mi, ze serducho bije, więc się nieco uspokoiłam, ale zawsze jest niedosyt
lamiav u mnie też pończochy to jest to co tygrysek lubi najbardziej, ale teraz w ciążu juz nie mam odwagi się tak ubrać - nie te kształty

Ostatnia edycja:
fifcia dobry szpital jak daja chociaz cos na jakiej to zasadzie
mykam malz zaraz wraca i chyba jedziemy z psiakiem na sexik hi hi

Kwiatuszku to akurat prywatny szpital i za poród będe płaciła dlatego dają taką dużą wyprawkę.

Powodzenia w seksiku!!

fasolka: u mnie badanie połówkowe kosztuje 250 zł i ten gin robi w 3d,daje płytke z nagraniem i podobno w ogóle bardzo fajnie całoś wypada.

fifka: gin mi mówił że basen jak najbardziej poleca oby tylko w jakuzi nie siedzieć, bo tam duzo bakterii a my narażone w ciązy bardzoej

Wiem kochana, ja już swoją gin wypytałam wzdłuż i wszerz bo od dawna mi się basem marzył :tak:

Już jestem! Korytarz posprzątany! Trwało to nie za długo i w ogóle dużo przecież się nie narobiłam a kręgosłup i spojenie łonowe mi pęka! :baffled:

A ty zaraz w dupe dostaniesz... znowu sprzątasz???? :crazy: To patrz jak coś ci się stanie przez te przeciążanie :angry: masz w dupe kopa i ostrożniej!!!!

A ja już po zakupach! Właśnie obiad mi się robi! Zasmażana kapusta z grzybami i ziemniaczki. Tak na szybko, ale za to strasznie mi się czegoś takiego chciało :tak:

Lamia tak, tzn. może to być i macica i dziecko!!! Ale macica to raz na jakiś czas prawidłowo powinna się tak napinać, to są tak zwane skurcze braxtona hicksa czy jakoś tak... przygotowują do porodu... ale dziecko też potrafi tak wypchać pupkę albo plecki - sama nie wiem co :-p
mój brzdąc teraz też harcuje bo najadłam się jak świnka i chyba on też się obudził żeby popróbować co mamusia jadła

Fifka wiem, że głupia istota ze mnie :zawstydzona/y: ale dzisiaj nic więcej nie robię dlatego skorzystałam, żeby w innym dniu jak będę miała więcej obowiązków się nie przeciążać. Ale od dziś naprawdę robię tylko to co koniecznie bo czuje się coraz gorzej po takim nawet malutkim wysiłku

Magdalena ale u Lamii jeszcze za wcześnie na takie wypychanie dziecka. Ja ruchy poczułam wcześnie, ale takie "wypychanie" zaczeło sie stosunkowo niedawno. Wcześniej brzuch jedynie "podskakiwał" a teraz pokazują się górki i padórki jak mały się kręci :-D

A no faktycznie, masz rację... widzisz patrzyłam na tydzień w którym jest ale jakoś nie pomyślałam :-p ja też na początku czułam takie typowe kopnięcia, że w jednym miejscu nagle coś wypychało i to trwało sekundę a teraz tak jak piszesz, że już typowo się wierci i kręci a brzuch faluje.,.
Ale czy na te skurcze też nie było by za wcześnie? :sorry:

Ostatnia edycja:
reklama
magdalena: jeżeli to są jakies skurcze to w ciągu godziny czasami mam nie wiem z 8-10 razy , taki w górę gula wychodzi że skóra aż mi si,ę naciąga, jutro powiem o tym ginowi

fasolka: no ja teraz też za nic bym się tak nie wystroiła:-) moje udziska to teraz taie balerony że szok, juz nie wspomnę że tyłek mam wielgachny, no i gacie jakoś dziwnie na mnie leżą , marszczą się w kroku i jakoś dziwnie po bokach jakby z jednej strony były za duże, choć wpijają mi si w wałeczki :-)

fifka:
a ja takiej kapusty z grzybami nie jadłam nigdy

ide zagrzać kapuśniaczek

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry