• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Lamia nie no te skurcze powinny pojawić się po 20 tygodniu ciąży, tzn wiadomo, ze każda ciąża jest inna i u Ciebie występują już teraz ale jeśli to się dzieje tak często jak piszesz no to, to nie jest normalne... zapytaj koniecznie!

reklama
magda: szczególnie je czuje jak leżę, i tak mam je dość często , nie jest to bolesne ale takie dziwne uczucie napięcia czuje, i tak mi sie zdaje ze to nie ma nic wspólnego z ruchami dziecka, bo ruchy to odczuwam inaczej. No i jak mam ruchy to ich jeszcze nie widzę, tylko czuję jak rkę przykładam, a jak mi ta macica/ gula wypycha to widze ją i to bardzo dobrze sie odznacza

zaraz musze sie wziasc za obiad :tak: co za len :-p nigdy nie bylam tak leniwa jak teraz:zawstydzona/y: a u mnie nie jest tak zle przytylam ale ladnie mi idzie w piersi i pupke brzuszek powiedzmy w rozmiarach mini ale ja szczypiorek jestem wiec moze jeszcze sie wiele zmienic

Magdalena bo już ma coraz mniej miejsca i przede wszystkim jest większy stąd te wyraźne kręcenie się. Wcześniej można było wyczuć jedynie kuksańce bo dość ciężko było wyłapać "przewracanie się" :-D Ale za to wtedy kopniaki były mega przyjemne, a teraz... hm... jak walnie w niektóre miejsca to oczy wyłażą na wierzch :eek:

A co do sprzątania to nie na darmo jest coraz ciężej... musisz się troszke bardziej oszczędzać :crazy:

Mag, doskonale Cię rozumiem, bo ja ciągle w 4 ścianach. Każde wyjście, nawet do miasta po chleb to wydarzenie!
A ja chcę już urodzić, jestem zmęczona, niewyspana, bo mnie bolą biodra, puchnę... Przytyłam niemiłosiernie przez to też... No i jeszcze gardzioł mnie boli. Ale jakoś nic nie zapowiada rozpakowanie. Za tydzień mam wizytę to się dowiem co i jak
oj kochana lada moment będzie po wszystkim ;) główka do góry i wysypiaj się póki możesz:-)
Już jestem! Korytarz posprzątany! Trwało to nie za długo i w ogóle dużo przecież się nie narobiłam a kręgosłup i spojenie łonowe mi pęka! :baffled:
a w tyłek dostac chcesz?? W twoim stanie to na kanapie leżeć do góry brzuszkiem a nie harować jak wół :-p

magdalena: jeżeli to są jakies skurcze to w ciągu godziny czasami mam nie wiem z 8-10 razy , taki w górę gula wychodzi że skóra aż mi się naciąga, jutro powiem o tym ginowi
Skurcze to odczuwa się tak jak bóle na okres (rozpoznasz na 100%) także moim zdaniem możesz byc spokojna, pewnie macica ci się rozciąga i napina

Fifka i Ewika obiecuje się poprawić i całymi dniami się obijać :-p

Fifka no ja właśnie przed chwilą dostałam po jajnikach znów :baffled: mam nadzieje, że to rączkami tak mnie maltretuje i że już główką w dół siedzi grzecznie

ja przytylam tylko 6 kg jak narazie
p.gif

reklama
Fifka i Ewika obiecuje się poprawić i całymi dniami się obijać :-p

Fifka no ja właśnie przed chwilą dostałam po jajnikach znów :baffled: mam nadzieje, że to rączkami tak mnie maltretuje i że już główką w dół siedzi grzecznie

Mój podobno grzecznie główką w dół siedzi już od dawna! :tak: Wiadomo, ze się kręci różnie, ale już nauczył się odpoczywać w pozycji głową w dół :-D

Magenta ja od schudnięcia przytyłam jakieś 5kg. ale jako ze schudłam 7kg to wciąż mam 2kg na minusie :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry