Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Ael może Ty mi pomożesz
Jak mam rachunek NPV (wartość bieżąca netto) obliczyć
a mam podane :
Kapitał inwestycyjny - 120000
zysk netto - 100000
dni- 3 lata
st. rynkowa - 10 %
Żabo, jeśli będą regularne i mniej niż po 10 minut jedź do szpitala, bo istnieje duża możliwość, że wody też Ci jak mamie nie odejdą.
Niech Michał jeszcze raz spróbuje wymasować sutki, numerek, albo wchodzenie po schodach, przysiady, podskoki lekkie.
Na razie masz bardzo nieregularne skurcze, które bólowo zanikają, bo nawet jak Ci twardnieje brzuch to skurcz jest.
Szkoda, że nie możesz sprawdzić czy nie masz czopu już.
ael wczoraj pisalam ze chyba to byl czop albo mialabym tyle dziwnego sluzu ze 3 razy wycierałam papierkiem dzis tylko sluz a tamten to taki bardziej jak kisiel wygladal galaretkowaty i bialy byl...
Atan bo myślę, że to jednak czop był, może szyjka Ci się jeszcze nie rozwierać stąd brak skrzepów krwi. Ja np jak mi czop wyleciał to był żółtawy też bez krwi, ale wtedy to już się nie pomyliłam z rozpoznaniem.
no to tylko czekamy ;-)
ael czy po porodzie przejdzie mi w miare szybko bol spojenia nog z miednica bo niemoge nimi w lozku obracac ...bez b ólu..
ael teraz jak piszesz o krwi to jak bylam 3 tyg temu iu ginka po badaniu na fotelu wyleciala zemnie krew az ginek sprawdzal i mial balagan maly ale powiedzial ze to od szyjki i ze jesli nbedzie nadal leciec to do szpitala ale gdy wytarłam w domku tylko odrobinkka sluzu z krwia była wiec moze to byl czop tylko on tego nie nazwal a ja tego nie skojarzylam..
Atanku, wątpie, że to krew, jak sprawdzał palpacyjnie rozwarcie, mogłaś mieć po prostu osłabione naczynia krwionośne stąd krew. Czasem po badaniu ginekologicznym przecież się pojawia.
A co do bólu, oczywiście że Ci przejdzie taki ból. Czujesz ten ból bo mała ciśnie Ci miednicę a to też obciąża kości toteż łączenia nóg z miednicą tak bolą.