reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Buuuziol kobiałki
Sil
Dominisia jest śliczna ! Jakie ma długie rzęsy :D
Szybciutko się zmieniaja te nasze maluszki.
Atanku czekam z niecierpliwością na to Twoje maleństwo:**** Trzymam kciuki za szybki poród:-)
Widzę że zaopatrzenie pełne:)

Ale jak trudno uchwycić ten uśmiech :) Ze mnie zeszło sporo opuchlizny, więc ja poleciałam szybko na wadze, a i ćwiczę z Małą. Ona leży na podłodze, ja robię pompki, brzuszki, skłony, bardzo lubi jak skłony robię itp. To lecę. Do wagi sprzed ciąży mi brakuje 4 kg, czyli poszło już 17.

sil no no ale sie smieje fajniusio ;-) ahh sliczna a ty laska ze hej ;-)

iwasku no zaopatrzenie zrobione wiec moze wychodzic ;-) a jak nie to chociaz wiem ze 27.02 jade do szpitala ;-) a nie w ciemno czekac ;-) no chyba ze sama zdecyduje sie wyjsc ;-)

donia a jakk tam u was sliczne ??

Dopadł mnie jakiś jadłowstręt,robię gulasz z indyka dla męża i nie jestem w stanie spróbować czy jest wystarczająco doprawiony, bo na samą myśli mi niedobrze. Zrobiłam sobie dzisiaj krupnik, to wybrałam z talerza wszystkie kawalątki kurczaka.

hej kobietki
iwasek: oby prezenty się przydały.
A maluszek , no pewnie że przystojniaczek jak sie patrzy :-)

fifka: gratuluje zdanego egzaminu na dobrą ocenę.
neciuszka: fajowe ubranka , a malutka sliczna w brzuszku siedzi i czeka :-)

silka: jak ismakowity torcik, mniam mniam,
Malutka jak aniołeczek na chrzcie wyglądała
atanek: jak skurcze masz juz więccje, czy jeszcze nic ciekawego sie nie dzieje?

magdalena
: a nie wiesz do kiedy ta promocja w reservi-e?

miq: spij kobieto ile wlezie, ja załuję ze sie powstrzymywałam przed spaniem, a teraz zebym nawet chciał to mam problemy. a na początku ciazy chodziłąm śpiąca jak nie wiem co :-)
ja tez wizyte mam w środę

cos miałam jeszcze komus pisac i zapomniałam

Lamia niestety nie wiem... :-(

tak chorobowe mi się należy ale urlop macierzyński już nie

Skoro chorobowe Ci się należy to urlop macierzyński też, tylko to świadczenie inaczej się wtedy nazywa i wypłaca je ZUS ale wygląda tak samo jak macierzyńskie. Wiem bo bratową zwolnili jak już była po 12 tyg ciąży i poszła właśnie na L4 a teraz dostaje jeszcze te ala macierzyńskie ;-)

Jednak weszłam bo mi się coś przypomniało. Jak się nazywają te niemieckie krople na kolkę dla niemowlaczków? Teściowa siedzi w dojczlandzie to jej powiem, zeby mi w kwietniu przywiozła

Tak jakdziewcyzny pisały nazwają się Sab Simplex i tak jak Ael pisała Bobotic jest odpowiednikiem o praktycznie tym samym składzie tylko, że Sab jest skuteczniejszy ponieważ dawkowanie wg producenta to 15 kropelek bodajże przy karmieniu a Bobotic 8 kropelek - 4 razy dziennie. No i czytałam, że można spokojnie w takim razie podawać Bobotić w taki sposób jak Sab Simplex - ja podaje 13 kropelek i jest OK bo jak dawałam 8 to niestety nie działało na Bartusia.

Sil piękna ta Twoja gwiazdeczka :-) zazdroszczę takiej osobistej mszy... to jest całkiem inny klimat no i widzę, że mała nie musiała być zbyt grubo ubrana więc chyba ciepło tam było bo my niestety nie mamy zbyt wielkiego pola do popisu jeśli chodzi o ubiór bo pozostaje nam kombinezon i becik...

A my dziś byliśmy na pierwszym spacerze z Bartusiem! Mały spał jak zabity tylko jak wózek stał w miejscu to zaczynał kwękać :-p i jaki grzeczny teraz! Tylko je i śpi :-)

Dziękuję Ael za radę! Będe obserwować!

Donia
ooo komu dobrze! Ja teraz walczę o utrzymanie laktacji i czasem potych specyfikach jak mały się naje to też w nocy 4-5 godzin śpi :-D

Ooo Atan mój też 27 rodzony :-D Polecam tovie jeszcze oprócz soli fizjologicznej kupić "disne Mar" - wode morską do noska. Działa cuda jak mały ma katarek. :tak: I mam taką samą mate do kąpieli! Jest ekstra!

Sil kochana ta twoja malutka!

Jutro po południu jedziemy z małym do lekarza... Dzwoniłam do położnej to kazała przyjechać sprawdzić czy mały nie jest chory.

reklama
silka: jaka śliczna mała śmieszka :-)

fasolka:o cóż za objawy cie dopADŁY, szkoda ze ja nie mam awersji do niektórych potraw np, do frytek :-D, biadaku, może na wegetarianizm przejdziesz?!

neciuszka
: jak tAM pisanie ci idzie ?duzo dzisiaj naskrobałas ?

magdalena: no to macie spacerej za sobę, pogoda chyba dzisiaj fajna, chociaz ja nie wychodziłam ,tylko za oknem widziałm u nas nawet słoneczko sie pojawiło

fifka:
a co oprócz herbatek na laktacje jeszcze stosujesz, tak pytam zapobiegawczo :tak:

atan: no juz chyba masz wszystko co trzeba, tez mam taką podkłade do kąpieli :tak:

iwasek: a jak ty sie czujesz, jak maleństwo i w ogóle jak sie czuejsz jako mama ?

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry