• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Robienie wyprawki to fajna rzecz ale też nie wyobrażam sobie kupować wszystkiego naraz i wydać tyle kasy :szok: dlatego już pomału chcę zacząć co miesiąc coś kupować..

Dziewczyny moje drogie.. A z czego macie butle?
Ja planuję karmić piersią.. Laktator wybrałam z Avent, smoczek uspokajający z Lovi (Fifka chyba Ty go masz) a butle? Zastanawiam się nad Avent a TT (tam podobno smoczki są jak sutek i są dobre butelki antykolkowe). I jak mam zamiar karmić piersią to ile butli, 2? Ajaj

A co do podgrzewacza to znowu mikrofalówka zdaje egzamin albo można podgrzać w gorącej wodzie :-)

reklama
Natkusia ja mam Butelki z Aventu (i laktator też Avent, dla mnie bardzo dobry) I butelek mam chyba z 6... :-D bo tyle dostałam... ale wystarczy jak będziesz miała z 2-3 :tak:

I tak mam smoczki z Lovi i małemu one odpowiadają i podobno bardzo dobrze wpływają na zgryz, bo mają kształt sutka. :tak:

no ja chciałabym karmić z cyca, ale tak sobie myślę, że może by sie przydał taki podgrzewacz, w końcu też będzie odciągane mleczko, a tam widziałam w komplecie jest podłączenie na zapalniczkę do auto bo my sporo jeździmy i to się raczej nie zmieni za parę miesięcy
ja butelkę, smoczek i laktator kupię z TT ale tez nie wiem jeszcze ile

Fifka dlatego właśnie wybrałam ten smoczek chyba z 4 msce temu i wizualnie mi się podoba :-) chyba kupię jakiś zestaw startowy z Avent i gitara :tak: tylko mega korci mnie ta butelka antykolkowa z TT Butelka ANTYKOLKOWA 150ml Tommee Tippee 0%BPA (2194961867) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. bo słyszałam, że jest rewelacyjna. Ale tak mieszać w butlach?

A laktator od razu kupować co nie?

haha ja zaczynam kompletować wyprawkę to teraz będę miała do Was 1000000 pytań :-D do tego stopnia, ze będziecie miały mnie dosyć ;-)

mi te butelki z TT chyba wizualnie się bardziej podobają, ale mój chrześniak od początku jest karmiony butelką z Aventa (ciocia mu kupiła) i ani razu nie miał kolki, na początku miał problem ze złapaniem smoka ale szybko się nauczył

Natkusia ja słuszałam ze te butelki antykolkowe (z tymi rureczkami) pieruńsko źle sie czyści i wyparza... Ale tylko słyszałam bo ja takich nie kupowałam.

A pytaj! Ja dopiero teraz majac dziecko widzę co jest potrzebne a co zupełnie nie i bez sensu kupiłam :-D

chyba trzeba zacząć robić listę zakupów, ale poczekam do środy
no właśnie, jakie macie spostrzeżenia?co było kupione bez potrzeby, co mogło być lepsze, a czego więcej?

reklama
hej Dziewczyny !! :-)

Posłuchałam was i poszłam w czoraj na wizyte do gina widziałam moja malutka słodka kropeczke :) według usg 4tydz. i 6 dni było wczoraj czyli wszystko sie super zgadza :) dostałam dupka i acard bede brac go do 12 tygodnia, a nastepna wizyta 4 kwietnia, poniewaz ginka powiedziała ze w takiej sytuacji musze byc czesciej kontrolowana ! Bedzie dobrze !! :)))))))

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry