• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po raz pierwszy :)

fifka dziękujemy. Mam nadzieję, że się nic nie rozwinie. A co do kupek to takie będą bo młody coraz więcej je innych rzeczy niż mleczko i konsystencje kupki będą rożne, od plasteliny do bobków i może być nawet raz na 3-4 dni (u nas tak jest teraz, a kiedyś była codziennie) dopóki nie ma bólów brzuszka, nie pręży się za mocno, i nie płacze przy robieniu kupki to wsio ok. Podawaj tylko piciu (my dajemy herbatkę na trawienie) oraz może jakieś deserki rozrzedzające np. u nas Lili je jabłuszko i suszoną śliwkę na zmianę.
Ahh te rozmowy o kupkach :-D

reklama
Fifka, bo po macierzyńskim mam urlop, czyli jakby wracam do pracy, a byłam "chora" ponad 30 dni, więc muszę zrobić kontrolne, jak okresowe.

Fifka, ja z kolei bardziej jakoś wierzę w imiona, bo mój znak zodiaku w ogóle się u mnie nie sprawdził :-p ale po części też wierzę w horoskopy :) a co do Julii, to nigdy nie słyszałam, że są słabe psychicznie :szok: oooo:confused: mam nadzieję, że u nas się to nie sprawdzi :-p na razie radzi sobie z porażkami, jak jej coś spadnie, albo nie może czegoś złapać, to westchnienie a'la "trudno się mówi", i idzie się bawić czymś innym :-p

u nas odrobinę się z bączkami i kupkami poprawiło odkąd zaczęłam jej dawać herbatki troszkę rumiankowej czy koperkowej. A po koperkowej to tak sadzi że aż miło bo jeszcze miesiąc z żelazem nas czeka

Netka no to super z tą dietą :-) potem się podzielisz jak już będę po ;-) hihi .. ucałuj Małgonie :*

Fifka miłego plotkowania z mamą :*

Pyscek co słychać Kochana? :* Tęsknie.. :-(

Ale mnie dzisiaj podbrzusze boli.. a jak mały się rusza to mam wrażenie że mi na dole coś rozerwie :sorry2:

Dziewczyny tak sobię myślę teraz.. Jakie miałyście terminy z OM i USG i wg którego rodziłyście? Ja mam termin z OM na 26.06 i wg tego dzisiaj kończę 37 i Mały jest donoszony.. Natomiast pierwsze USG na 7-9.07 i wszystkie USG się tak wahają.. Czy możliwe jest, że jednak wszystko toczy się wg terminu OM? (różnica jest prawie 2tyg..) .. dodam, że lekarz bierzę pod uwagę tylko termin z USG

Ewika ooo dzięki za odpowiedź/1 No właśni mój robi tez raz na 3-4 dni, ale jak nawali to aż bokiem wychodzi :-D właśnie przed chwilą nawalił tak ze trzeba było się wykapać :-) U nas jeszcze malutko tych posiłeczków bo tylko raz dziennie po pół słoiczka. Ciągle mały jest na moim mleku więc się z tym "dokarmianiem" nie śpieszę. A co do picia to zaczęłam podawać mu sok do picia z jabłek - jest oczarowany!!!! :cool2: Bo podobno to rozrzedza kupki. Brzuszek mu nie boli, nie płaczę przy kupce ale widać ze ciężej mu się robi te "twarde" kupki, bo czasem z 5-10min musi się na stękać... A na śliwki on jeszcze jest za malutki...
Taaa.... i nas to dopadło :-p

Sil a no tak... właśnie sobie przypomniałam ze to na wypoczynkowy idziesz... ciekawe czy mnie to też czeka... :confused: Na razie szefowa nic nie mówiła...

Lily no by tak jak mówiłam są wyjątki od reguły :-) mój na razie się denerwuję jak mu coś nie wychodzi a jak mu w tym pomogę to cieszy si,ę jak wariat :-D dzieci uwielbiają zdobywać nowe umiejętności :sorry2:

Natkusia najbardziej prawdopodobny termin to ten z pierwszego usg! Na kolejne USG nie patrz.... bo są niemiarodajne - bo później dzieci rosną każdy według własnego rytmu. U mnie termin z @ wychodził na 17 luty a z OM z pierwszych USG na 22 luty więc bardzo podobne. I jak rodziłam to według OM ledwo zmieściłam się w "terminie"

Aaaaa za jakieś pół godziny mam autobus a mój bąbel jeszcze śpi... :dry: no za cholere nie wyrobie sie na ten autobus jak jeszcze małego nakarmię. Ten to łobuz... jak tak to spać się nie chce... a jak potrzebuje jego "żywego" to ten spi... :cool:

Ostatnia edycja:
Wg przepisów jak idziesz na wychowawczy to musisz najpierw wybrać wypoczynkowy.

Ale mnie podbrzusze boli, chyba @ idzie, albo owulka. Nawet wczoraj prosiłam o litość męża, jak mnie chciał zmolestować...

Natkusia, sporą masz różnicę, mnie z OM wychodziło 15 grudnia, z usg genetycznego 14, potem cały czas mieściła się w OM, a urodziła się 26, bo właśnie z pierwszym usg było, ze to młoda ciąża, nawet nie określił kiedy, bo prawie nic nie widział, więc raczej sugeruj się usg

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry