• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po raz pierwszy :)

jeżeli tak bardzo jesteś ciekawa to w pon idź na betę, wcześniej na prawdę nie ma sensu, zwłaszcza, że lekarz powiedział Ci że 6 pęcherzyki były jeszcze małe, średnio przyrastają 1-2 mm na dobę i pękają powyżej 20 mm(najczęściej)

a tego 13 nie ma co się trzymać, bo nie ma szans żebyś mogła w tym miesiącu dostać tak okres

reklama
Sun - Ja bym obstawiała u Ciebie 16 sierpnia lub 24, z tego co się dowiedziałam o tych spadkach, to na to by wychodziło. My staramy się od naszego ślubu, do dzień przed dostałam @ i mogliśmy totalnie po ślubie zacząć się starać :) Tak więc od 4 miesięcy, po 3 zaszłam, ale jak wiesz straciłam dzidzię w 5 tyg. No i 3 dni temu przyszła @, wiec zaczynam znowu.

nicola wszystko może mieć wpływ, jak by nie było to nasze hormony i wszystko na nie działa, dodatkowo takie "nakręcanie" też ma na to wpływ. Powiedz mi skąd jesteś taka pewna, że okres miał być 13?masz takie regularne cykle czy z czego to wynika?

no jeżeli byłaś na monitoringu i pęcherzyki były to na pewno jest opóźnienie i to spore ok tyg jak nic, a jak to sie stało, że poszłaś na monitoring właśnie 6?

to było tak poszłam na moja 1 wizyte do kliniki nieplodnosci , tam lekarka powiedziala ze badania mam wszystkie w porzadku , zrobila mi usg i powiedziala ze jak na ten dzien cyklu nie widzi pecherzyków , pobrala mi posiew i kazala przyjsc za 10 dni wtedy zobaczymy czy pojawily sie pecherzyki i bede wtedy rowniez wyniki z posiewu, wiec moja nastepna wizyta wypadala 6 sierpnia , wynik z posiewu byl dobry , zrobila mi usg i powiedzialala ze pecherzyki sa ale lekko oslabiona tak jakby,i jeszcze male,powiedziala nie widzi u nas wiekszego problemu tylko taki ze pecherzyki sa oslabioone lekko i podejrzewa iz tylko w tym u nas tkwi problem , po czym przepisala mi tabletki jedne mam brac od 1 dnia cyklu , a drugie od 2 dnia cyklu przez 5 dni i w 10, 11,12 dzien cyklu mam przyjsc do niej na monitoring tak to wyglada

ooo to dobrze, że byłaś tego 6 bo tak byś czekała i nastawiała się nie wiadomo na co... a tak przynajmniej wiesz, że na 100% wszystko się przesunęło a może akurat się udało, moim zdaniem warto na przyszłość zaopatrzyć się w testy owu i zdecydowanie więcej się przytulać, nawet troszkę przed i po owu bo to różnie bywa

reklama
miq mialam te testy owulacyjne ale to takie bawienie sie w kotka i myszke , kolezanka ma mikroskop i nie wiem czy ja nie poprosze i pozyczenie , no ale co ja mam teraz robic isc w poniedzialek na to badanie czy nie isc ? poczekac jeszcze troche jak z naszych obliczen wyszlo ze do pekniecia pecherzyków moglo dosjc 20

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry