reklama

Starania po raz pierwszy :)

nicola ja brałam po owu dupka i za pierwszym razem się udało ale testy długo mi nie wychodziły beta nie wyszła. Dupek wydłużył mi cykl o kilka dni. i potem odstawiłam czekałam na @ po potwierdzeniu ciąży u lekarza dostałam dupka spowrotem i brałam do połowy ciąży. nawet za pierwszym razem jak się nie uda lekarz mówił mi że dupek i tak zadziała nieco na najbliższy cykl :-)

reklama
Neciuszka powaga za 1 razem ci sie udalo ? bo mi tez wlasnie powiedziala lekarka ze mam oslabione peczerzyki a na 2 cyklu ze wogole ich nie widzi tylko duzo plynów i dala mi tego dupka :) i kazla dzialac ,wizyte mialam w piatek i od tamtej pory dzialalismy do dzis codziennie a od dzis chcemy co 2 dzien , nie łudze sie ze sie za 1 razem uda tak jak tobie ale było by poprostu cudownie:) ale z tego co fifka pisze ze clo bierze sie od 2 dnia cyklu to moze dlatego kazala mi przyjsc własnie 2 dc zeby mi go przepisac ( jak dupek nie pomorze)a ja sie zastanawialam po co skoro bede wtedy miala krwawienie

Nicola skoro gin kazała brać po 14dc to znaczy ze masz go brać! Ja myślałam ze ty go bierzesz od samego początku od terminu @ i dlatego się zdziwiłam, ale jak tak to bierz i czekaj na @. Jak ci się skończył to ja bym zadzwoniła do gina i zapytała co dalej.

:tak:

Clo się bierze zeby pobudzić pęcherzyki do wzrostu więc kto wie moze też ci przypiszę! Ja brałam CLO i późnie po 20dc dupka (tak późno bo ja długie cykle mam)

fifka własnie nie wiem jak to zreobic bo nic nie mówila o takiej sytuacji , tak jak pisalam mówila zeby go brac caly czas , i jak przyjdzie @ to byc u niej 2 dc ,a tabletekj mi sie skoncza w poniedzialek to bedzie 24 dc a @ ma byc tydzien pózniej
no ja tez mam dlugie cykle 32 dni trwaja

Ostatnia edycja:
Wiecie co, rece mi opadly... Nasikalam na test owu, liczylam na mocna kreske, bo tak by wynikalo, a tu nic. Zero. Pusto. Kreska kontrolna jak najbardziej, ale nic w drugim okienku. Kurde, nie rozumiem tego. Mogla mi sie owulacja zatrzymac pod wplywem stresu...? No ale nic by wtedy nie pokazywalo?

Nicola Dupka daje się po owulacji bo on jest na potrzymanie i pomoc w zagnieżdżeniu się zapłodnionej komórki jeśli doszło do zapłodnienia. Wiesz ze ok 50-70% ciąż jest poranianych w terminie @ i kobiety nawet o tym nie wiedzą?

Wiesz co to jest w ogóle ten Duphaston? To jest "pochodna" progesteronu (w bardzo dużym uproszczeniu, ale nie będę się dokładnie rozwodzić o co chodzi) czyli hormonu wydzielanego przez ciałko żółte (czyli komórkę jajową która jest uwalniana po pęknięciu pęcherzyka) Wzrost tego hormonu daje organizmowi do zrozumienia ze ma się przygotować na ewentualną ciąże. Gdybyś brała go po @ to organizm "myślałby" że już jest po owulacji bądź ze jesteś w ciąży i wstrzymał by owulację (to właśnie przez ten hormon nie dochodzi do owulacji jeśli jesteś już w ciąży) Więc jakby ci gin wypisał go na poczatku cyklu to zafundował by ci antykoncepcję swojego rodzaju a chyba ty chcesz zajść w ciąże a nie się przed nią chronić co?

Z kolei jakbyś zaczeła brać CLO jakbyś chciała kiedy chcesz to nabawiłabyś się potwornych torbieli i miałabyś też ogromny problem z zajściem w ciąże.... Stosowanie CLo musi odbywać się pod kontrolą lekarza (minitoringiem) bo można sobie bidy narobić....

Nie zastanawiaj się tylko rób co ci mówi lekarz. Ona się zna na tym najlepiej bo jak zaczniesz kombinować nie poczytając nawet co to jest za lek to sobie krzywdę tylko zrobisz....

Fifka ale ja nie chcialam nic kombinowac tylko chcialam sie was spytac , nie wiem moze wychodze w waszych oczach na tumana ale lekarka poprostu mi przepisuje mi leki ale nie tlumaczy mi czemu taki lek dostaje i co dzieki niemu mozemu osiagnac :zawstydzona/y:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry