reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
oh kochane, nawet nie wiecie z jak wielką przyjemnością przeczytałam ostatnie wpisy :)
Trzymam kciuki za wszystkie razem i każdą z osobna :)

Ja jakoś nie odnalazłam się na tej nowej grupie tu na forum, więc coraz rzadziej tu zaglądam, ale do Was zawsze i chętnie zerkam co się dzieje :)

Powiem Wam, że ten rok jest jakiś wyjątkowy, wśród moich znajomych bardziej bliskich niż dalszych w tym roku będzie 7mioro dzieci, ze mną włącznie :) wooow :)
Więc jak się dowiem, że teraz kolejne Wy 3 też będziecie mieć dzidziusie w tym roku to chyba pęknę ze szczęścia :)

I tak sobie pomyślałam, że jak byłam ostatnio w H&M to widziałam boskie ciuszki dla dzieciaczków, jedne z napisem 'Born in 2013', więc jak się Wam uda, to może sobie wszystkie kupimy takie same na znak solidarności :)))
Buziaki i uściski dla Was ogromne :)
Trzymam kciuki :)

po wizycie dzisiejszej mogę powiedzieć że jest super !! w prawym jajniku mam kilka małych pęcherzyków co się do niczego nie przydadzą, natomiast w lewym piękny 20 mm pęcherzyk który pęknie w najbliższych 48 h :D dziś pobrał mi śluz z plemnikami i moglismy z Przemkiem obejrzeć je pod mikroskopem ale zapierniczaja :D potem powiedział że napewno z tego będzie ciąża, no dostałam do zrobienia jutro zastrzyk, i 3 opakowania tabletek :) mam brać tak jak mam w rozpisce a 12-13 marca mam robić test ciążowy i dzwonic umawiac sie na wizyte i mam przyjechac do niego z ciaza :D ^^ no jestesmy dziś pełni szczęśliwi z wizyty :)
Buziaczki :*

Heloł laski:) Podczytuje Was jakies kilka dni i postanowilam tutaj sie dopisac. Nasze staranka nie sa pierwszymi ale mysle z enas przyjmiecie...znaczy sie o pierwsze dziecko ale cykl nie pierwszy. Powtorze sie po raz kolejny niektore z was juz wiedza. Staramy sie z moim mezem o dzidzie od listopad 2011 roku bez skutku. Po roku kazano nam sie zglosic do lekarza. I tak to od stycznia mam monitorowany cykl gdzie stwierdzono bezowulacyjne, maz zrobil badania nasienia i sa ok. Tak wiec w lutym zaczelam swoja przygode z CLO i lutka. 13 dc mialam 3 pecherzyki 2 12 mm i jeden 20mm na granicy pekniecia. Musial peknac tego samego dnia czyli w zeszly piatek bo wieczorem strasznie mnie bolal brzuch,no to dzialalismy i wtedy,oby skutecznie. Od poniedzialku biore luteinie 2x2...w okolicy wtorku zaczely bolec mnie piersi zaczelam byc senna i tak przesypialam 2 godziny w ciagu dnia i potem o 20 juz w kimono,podbrzusze chwilami mnie pobolewalo,raz mocniej raz slabiej. Dzis juz nie boli tylko cycki mnie bola i sa ciezkie sutk swedza jak cholerka...Moze to dobry znak... Testowac bede w granicy 8-9 mam nadzieje ze Dzien Kobiet cos przyniesie. Narazie staram sie nie schizowac,ale same wiecie. Trzymam kciukasy za Was i za siebie &&&&&&&&&&&&&&&&&;-)

Cześć Dziewczynki:)

Nie pisałam ostatnio bo w pracy bardzo "gorąco". Zastępuję jedną taką co to mamusią będzie za 2 miesiące...zresztą moją przyjaciółkę. Także pracy jest tyle, że głowa mała.

Widzę, że są duże szanse na nowe fasolki. Trzymam mocno kciuki!

U mnie dzisiaj 24 dc. To był mój pierwszy cykl kiedy dostałam zastrzyk z pregnylu (pęcherzyk 12dc miał 20 mm, strasznie szybko urósł, pieron jeden;)), o którym to leku, żaden wcześniejszy gin nawet nie wspomniał. Od 17 dc zalecił mi branie dupka (wreszcie wiem co to;)). Teraz tylko czekać.Trafiłam na cudownego lekarza i chyba przy nim zostanę (w związku z ubezpieczeniem medycznym skakałam pomiędzy wieloma lekarzami). Nie dość, że poważnie podszedł do problemu to jeszcze potrafił rozładować atmosferę. Zresztą założył się ze mną o butelkę dobrego wina, że na następnej wizycie będę w ciąży.

Niestety póki co nie czuję nic, co mogłoby mi zasiać nadzieję, o ciąży:(... Oczywiście jak na wariatkę przystało, zrobiłam dzisiaj test i jak zwykle negatywny. Wiem, że to dopiero 24dc ale skoro normalne cykle miałam po 29 dni i owulację zawsze 15 dnia, tak ten cykl chyba będzie krótszy bo 13 dc czułam prawdopodobnie pęknięcie pęcherzyka a 14 dc już nic w jajniku nie było. Więc za 3 dni okres...oby nie:)

Wszystkiego dobrego i miłego weekendu:)

Siema :-)
no ja dziś na imieninach u babci byłam, fajnie było i pośmialiśmy się ... ja to się śmiałam jak przestawiałam stół z babcią a tata do mnie czy powinnam dźwigać - a ja na to że narazie tak bo jeszcze nie jestem w ciąży :-p
miłej niedzieli :-D

reklama
pyscek fajnie, że sobota miło Ci minęła, dobry text, "jeszcze nie jestem", bardzo mi się podoba, bo przecież u nas ciąża murowana, to tylko kwiestia czasu, co nie?

u mnie jak widać na wykresie, tempka ani drgnie, szkoda bo mogłaby ciut skoczyć do góry.

tak czy siak, nie wygląda mi to jednak na wykres ciążowy, trudno, nie teraz to w następnym cyklu, grunt, że nie było plamień w połowie cyklu. :tak:

czalok kiedy testujesz?

Do góry