reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
no rozwniez sadze ze cykle 21-23 dniowe troszke krotkie ale u kazdej z nas jest inaczej co do anty koncepcji to 3 miesiace sa na takie wyregulowanie cyklu hormonow itp.. a co do blizniakow z powodu antykoncepcji to roznie bywa zdarzaja sie takie przypadki ale napewno co wiem to te 3 miesiace o odstawieni bywaja takie ze moge utrudnia zajscie poniewaz wszystko musi sie unormowac

A ja własnie po rozmowei u szefa...i wiecie co??
zwolniłam się...jutro składam wypowiedzenie...i mam miesiąc jeszcze pracy,wiec zaczynam szukac czegos...
ale jestem szczesliwa...eh

a szef stwoerdził:...ja nie mogę pani niczego lepszego na dzien dzisiejszy zaproponowac i nie wiem kiedy bede mógł,jak pani bedzie lepiej gdzie indziej to proszę się zwolnic...no i tylko się utwierdziłam i stwierdziłam że odchodzę:)

Soglam - gratuluję podjęcia życiowej bardzo odważnej decyzji. Całe szczęście, że postanowiłaś się zwolnić. Skoro szef ma takie podejście do swojej prawej ręki, to jak on traktuje innych pracowników? Jak roboty? :eek:

Lilly gratuluję wyniku bety - bardzo się cieszę, że wszystko jest ok :-)

Nagaplama, Pyscek - witajcie :-)

Donia ja przy wiesiołku też mam jakoś dziwnie z tym śluzem - pierwsze dwa cykle aż mnie "zalewało", a w poprzednim cyklu susza :confused2: Ciekawe jak będzie w tym :-)

Lily piekny przyrost! MA byc minimum tyle i tyle, a nie maksimum, wiec nie martw sie kochana.
A ja po wizycie, odczucia niezbyt. To juz 3 lekarz i ostatni. Bede chodzic do tego drugiego. Ten nie dosc ze sie spoznil do pracy pol godziny to szkoda mu bylo zrobic usg... Zrobil badanie reczne i do widzenia, zalozyl karte ciazy i za 2 tygodnie prosze przyjsc. Niech spada. Dobrze ze jutro badania prenatalne z usg 3 D to zobacze dzidzie. Takze ktoras tu o to pytala i tak ide na prenatalne wlasnie jutro. Bede musiala tez chodzic prywatnie na wizyty bo widzicie co sie dzieje na NFZ, usg nie zrobia bo nie ma potrzeby...

co do kalkulowania pluci ponoc niby moze zawsze przed owulacja w dni plodne moze byc dziewczynka a w dniu owulacji i zaraz po niej chlopiec ale tak naprawde trudno to az tak konkretnie ucelowac i zalezy od plemniczkow i ktory z nich szybciej dojdzie do jajeczka

big cala nasz sluzba zdrowia:zawstydzona/y: tragedia...
a mnie zaczal brzuszek pobolewac tak jak by ciagnac i podkowac dziwne po raz pierwszy mi sie taka zdarza az zastanawiam sie od czego bo nie jest to ani bol @ ani nic silnego ale daje sie odczuc

Ostatnia edycja:
Lily piekny przyrost! MA byc minimum tyle i tyle, a nie maksimum, wiec nie martw sie kochana.
A ja po wizycie, odczucia niezbyt. To juz 3 lekarz i ostatni. Bede chodzic do tego drugiego. Ten nie dosc ze sie spoznil do pracy pol godziny to szkoda mu bylo zrobic usg... Zrobil badanie reczne i do widzenia, zalozyl karte ciazy i za 2 tygodnie prosze przyjsc. Niech spada. Dobrze ze jutro badania prenatalne z usg 3 D to zobacze dzidzie. Takze ktoras tu o to pytala i tak ide na prenatalne wlasnie jutro. Bede musiala tez chodzic prywatnie na wizyty bo widzicie co sie dzieje na NFZ, usg nie zrobia bo nie ma potrzeby...

Big tak to ja pytałam,masz na myśli USG w 12 tc jako badanie prentalne? i bardzo dobrze, a jako że to trochę moja działka, to jeżeli mogę Ci cos jeszcze polecić to w 11 tc test białka PAPPA a w 12-13 tc badanie przezierności karku (standardowo wykonywane przy USG w 12 tc). Aha i jeszcze coś dziewczyny, wiem z własnego doświadczenia i mój profesor też tak uważa, że w ciąży należy się raczej wystrzegać badań dopochwowych, jak nic się nie dzieje w stylu stan zapalny, grzybica itp to lepiej tam nie zaglądać, jest era USG i to powinno dobremu ginekologowi wystarczyć (dziecka przez dziurkę i tak nie zobaczy ;) ). Ja na pewno, jeżeli będzie mi dane być w stanie II, będę się broniła nogami i rękami przed takim badaniem robionym szczególnie chętnie na wizycie z NFZ ;)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry