reklama

Starania po raz pierwszy :)

Dla sprosowania:-) brałam je tylko 4 miesiące i poszłam do ginki bo źle sie zaczynałam czuć częste bóle głowy, senność i ogólne złe samopoczucie. Ginka powiedziała że albo zmienić albo odstawić całkowicie, powiedziała też że 4 miesiace to nie jest aż tak dużo i że organizm jeszcze się nie przyzwyczaił aż tak bardzo. Stwierdziłam że odstawiam, okres dostałam dzień wcześniej tylko mam co 28 dni wiec myśle że nie jest źle. A tabletki brała właśnie na uspokojenie hormonów bo strasznie buzowały, pojawił się trądzik!! :szok:tym bardziej że nigdy nie miałam problemów z cerą, to było coś okropnego i jak na razie(odpukać) jest O.K :-)

reklama
claudusia a kiedy odstawiłaś te tabletki ? Z planowaniem maluszka dobrze odczekać przynajmniej 3 miesiące po odstawieniu :)
Ja sama brałam tabletki i namieszały mi sporo...

no to Claudusia, skoro monitoruje cię ginekolog to raczej się nie obawiaj i zacznij brać kwas foliowy, a za mies jeżeli ginka nie ma przeciwskazań zacznij się starać o dzidziusia:)

wiecie co dziewczyny? ja to mam smaka na kisiel ;-) właśnie będę robić :)

Pod koniec stycznia odstawiłam, teraz w marcu zaczynam drugi cykl, kwas foliowy biorę od początku zażywania tabletek bo własnie ginka mi powiedziała żeby brać sobie :-) Mam nadzieję że u mnie będzie ok i żadnych skutków brania nie będzie. Musze być dobrej myśli :laugh2:

Dagne zrobiłaś mi tez ochotę na kisiel i sobie zrobię :rofl2:

hejka!
ale się rozpisałyście :) nadrabiałam i nadrabiałam :)

co do temperatur w ciąży, to pomijając fakt, że jest to sprawa indywidualna, to mi tydzień po owu temp skoczyła na 37,0-37,1, gdzie zawsze w FL najwyższą temp miałam 36,9, ale to nie ma reguły jak widać :)

Lilly, super że ciąża potwierdzona, słyszałaś serduszko????? ja idę za tydzień i już się nie mogę doczekać po prostu!

Aelreda, na zgagę pij mleko, mi pomaga, chociaż mleka nie lubię, to 2-3 łyki zimnego pomaga na zgagę, spróbuj! a poza tym, to pomyśl, że nie musisz chodzić do pracy, codziennie rano wstawać i siedzieć w robocie z michą przy buzi, druga sprawa, że połowa lasek tutaj mega Ci zazdrości tych przypadłości wszystkich więc już tak nie narzekaj! niektóre tak niestety mają, starając się o dziecko chyba brałaś pod uwagę, że tak może być? ja dzisiaj zaczynam 7tc, ale jak na razie zero wymiotów, czasami mnie zmuli, ale na krótko, wszystko się może zmienić z dnia na dzień, ale mam nadzieję, że się nie zmieni :)
a Ty leć do tego lekarza, ja bym nie wytrzymała!

dagne a probowałaś śłodkich chwil "muss owocowy" ? Rewelacja ! smaczniejsze sto razy niz zwykly kisiel :) mniam ;) ja kupuje dr oetkera albo gellwe :)I mimpo ze nie lubie tych szybkich kubkow deserowych to te musy sa pyszne i nie czuc ich takim proszkiem :)

Witaj Julieet :) nie było niestety widać jeszcze serduszka, ale lekarz powiedział, że nic dziwnego, że w tak wczesnej ciąży nie widać jeszcze serduszka, ale na następnej wizycie już wszystko ładnie będzie widać :) także odliczam dni do następnej wizyty :P
a Ty jak się czujesz? zestresowana przed wizyta? ja się bałam strasznie wczoraj, po prostu paraliż taki, nic nie mogłam robić cały dzień :P

reklama
She, A nie próbowałam, więc jutro kupię :) ja przepadam za kisielem słodka chwila:) mam ich zawsze zapas:) aaa jak będziesz mieć wyniki to obwieść je nam:) a ile ci się spóźnia @? bo zapomniałam.
Wiecie co, tak sobie myślę... dobrze, że nie skusiłam się na tabsy jak kilka moich koleżanek. Poza tym to by było wbrew moim przekonaniom :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry