reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Lovka, właśnie dostałam zaproszonko :)

A nie możesz iść po prostu do przychodni? Te skierowania jakoś się różnią? Pytam powaznie, bo nie wiem. Ja nie chodzę na NFZ, ale na pakiet medyczny z ubezpieczenia, więc nie wiem, ale moje skierowania wyglądają tak samo...

Sil różnią się, te są na kartce z pieczątkami a z przychodni...nie wiem sama. No nic zobaczę jak tak dalej będzie to trudno się mówi i trzeba płacic. A jakie Ty masz ubezpieczenie?

a ja chyba pojde po pite do alibaby ;-) tak mi kurde alredka smaka zrobila ze nie wytrzymam ;-)10 minut do konca pracy jupi;-)

narazie kochane ja zbieram sie do domku ;-) i po amdziu ;-) pozniej wejde na chwilke zobaczyc co sie dzialo i spac bo rano trzeba wstac :-( do pracy

Ostatnia edycja:
To nie do końca moje ubezpieczenie. Mąż z pracy ma ubezpieczenie i ja jestem nim objęta. W Signal Iduna. Płaci pracodawca, 98 za każde z nas miesięcznie, ale mamy wszystko w tym. Lekarzy specjalistów, badania, szpital o podwyższonym standardzie, czyli np salę jednoosobową i poród rodzinny za free i dodatkową pielęgniarkę za machnięcie kartą, bez kłócenia się. Bo niby poród rodzinny ma być free i znieczulenie tez, ale jak się czasem nie wykłóci człowiek, to nie ma. A ja macham kartą i dzień dobry, miło panią widzieć i generalnie super obsługa. No i specjaliści z dnia na dzień.
Zapłaciłam tylko za HIV, ale on nigdzie nie jest w pakietach, chyba wcale nie refundowany. I za betę płaciłam, bo mi się nie chciało jechać do innej przychodni, gdzie mieli na nią podpisaną umowę. Ale oddali mi za to kasę, bo wzięłam fakturę.

Sil czy ja dobrze rozumiem,że jest to rodzaj ubezpieczenia grupowego? Mój P. podlega pod grupowe z PZU a SI czy MC u nas nie ma no i jest jak jest.

reklama
Do góry