reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

neciuszka: ja tez sie zmagam z wagą i jak sie nie pilnuje to zaraz tyje:)) ale ja uwielbiam jeśći koham słodycze i ciasta.
Przed slubem czyli od stycznia do czerwca schudłam 7 kg - byłam na diecie garściowej i prowadziłam na necie dziennik kalorii, cwiczyłam tylko jeden miesica- do miesiaczki jak zawsze bo po już nie mogę sie od nowa zebrac. Posluibie sobie odpusciłam i 3- 4 przytyłam ale teraz sie tym nie przejmuje jak zajde w ciaze i urodze to poptem o tym pomysle :))

reklama
Hej dziewczyny!!

Lamiav tak to są fretki :-D I ja chodzę do ginekologa prywatne. Zupełni inna bajka....

Neciuskza współczuję... ;* Zobaczysz @ minie i zaczął się nowe starania! :tak: Uszka do góry. No i mam nadzieję że tej niedoczynności szybko się pozbędziesz ;*

Sweet trzymam kciuki za twoje badania - no i dobre wyniki ;-)

A mały w nocy zasadził mi drugiego kopniaczka! Tym razem lżejszego, ale też wyczuwalny. Człowiek po tym siedzi i śmieje się sam do siebie :-D

Ja w tej chwili po prostu pilnuję jedzenia staram jeść jak najmniej słodyczy, odstawiliśmy całkiem alkohol (piwo też), pilnuję odstępów między posiłkami, staram się nie jeść tłusto, na kolację coś lekkiego i bez chlebka. Mąż też przytył więc razem się staramy teraz nie przytyć a po ciąży mam zamiar ostro wziąć się za to żeby wejść w rozmiar 38, niby teraz się bardzo nie przejmuję ale są takie dni że patrzeć w lustro nie mogę. A co to za dieta na której byłaś nie słyszałam o niej?

Fifciu gin powiedział że jak będę brać witaminy z kwasem foliowym i jodem będzie ok bo jest na szczęście nieduża. Jak przez 3 cykle nam się nie uda mam iść do niego i będzie robił bardziej szczegółowe badania.

Ostatnia edycja:
witam się z rana:-D
jak mi się nic nie chce...
wczoraj dowiedziałam się, że salon chce odciągać dziewczynom dodatkowo po 100zł z wypłaty na zus:eek:
i włączył mi się tryb kombinowania, co by tu zrobić, żeby tam jednak nie zostać:dry:

necik: to taka dieta,, a właścieiw styl życia trzeba zmienic nawyki żywieniowe, powinno się jeść co 3-4 godziny małe porcje, tyle co w garści się mieści, i można zjesc słodycze al np. jakzjesz batona o swojej porze jedzenia to nastepny posiłek za 3 godziny .
Ja w pracy trzymam sie tego do jem zaraz po 7mej (przeważnie kanapeczka z 2 kromej z czymś tam ) po 10 (z domu biorę przewaznie jakąs sałetke na szybkiego lub jak mi cos z obiadu zostaje co da sie na zimno zjeść i jem w takiej małej miseczce lub jakiś setrek wanilowy z chrupkim pieczywem )tej i po 13 tej (przed latem to piłam szklenake soku z marchwi a tak to przeważnie jakis owoc), po 16tej obiad i na wieczor jak mi sie bardzo chciało to coś z nabiału lub zeby miało duzo białka np. gotowany kurczak (moj S. troche ćwiczy i tez mała diete trzyma i mowi ze powinno sie na noc jeść rzeczy białkowe to sie nie tyje ). Pije 2 duze kubki zielonej herbaty no i 2 kawy z mlekiem :)). Oprócz tego przed slubem to jedliśmy duzo na parze no i mało smażonego. A tak to właściwie można jesc wszystko tylko pilnowac porcji i stałych posiłków. a z diety dukana dodałam zobie jeszcze jedzenia płatków owsianych, ktore dodawałm do różnych posiłków w ciągu dnia.

fifka :masz rację u nas to wyzysk, ale my sie nie damy no nie :)?
Ja pamietam moja taka prace na wakacjach pare lat temu codziennie od 9-21 od pn-do niedzieli przez 2 miesiące w tym miałam 1 niedziele wolną bez umowy , a obiecali ze jak bez umowy to wiecej zapłacą, do tej pory sie dziwie ze byłam tak głupia, ale znaleźli naiwną no i byli dla mnie mili, i mieli fajną babcie ktora do mnie schodziła , takze ja głupia sie przywiązałm i głupio mi było odejsc, ale wiecj nie dam sie tak :)

Ostatnia edycja:
mineralna nie wiem... ja ogólnie jestem tam na szkoleniu ale chcą mnie tam wziąć do pracy...
z tego, co dziewczyny mówią to praca jest na umowę zlecenie bez płatnych godzin, płacone jest 30% od każdej usługi i z tego przy wypłacie chcą na zus odciągać:eek:
dziwny sposób zarządzania...

fifka i właśnie dlatego się zastanawiam, czy warto:-( jedna dziewczyna zostaje do końca miesiąca i będzie szukać czegoś innego, druga mocno się nad tym zastanawia:-(

Fifka: ja jak miałam praktyki zawodowe 18 kwietnia dowiedziałam sie o ciazy poszłam po l4 do lekarza bo miałam krwawienia , a mój pracodawca zaproponował mi taki układ;

bede robic nocki ale on bedzie pisał że robiłam na rano albo na popołudnie
mimo krwawien chciał bym pracowała do końca czerwca potem wybrała sobie urlop i dopiero poszła na L4 mimo że mi sie należało, ale i tak na l4 poszłam

reklama
Fifka: ja jak miałam praktyki zawodowe 18 kwietnia dowiedziałam sie o ciazy poszłam po l4 do lekarza bo miałam krwawienia , a mój pracodawca zaproponował mi taki układ;

bede robic nocki ale on bedzie pisał że robiłam na rano albo na popołudnie
mimo krwawien chciał bym pracowała do końca czerwca potem wybrała sobie urlop i dopiero poszła na L4 mimo że mi sie należało, ale i tak na l4 poszłam

i co zrobiłaś?

Do góry