reklama
Fifka
♥ Chłopcowa Mama ♥
Sil bo ten drugi wątek nie jest zły... ale niestety nas rozdziela... i stąd protest ze strony niektórych osób (np. mój czy Ael) Proponuję dwie rzeczy!
Po pierwsze na Kameralnych (nie tych na FB, chodzi mi o naszą grupę na BB) i tam koniecznie trzeba umieścić temat bez komenatrzy a takie Vademecum gdzie każda z nas napiszę:
Te opisy będą widoczne tylko dla osób starających się, które są już z nami bądź będą do nas dołączać! Myślę ze to bardzo wesprze nasze staraczki i da im nadzieje. A może nawet i pomoże zaciążyć? W tym temacie nie bedzie ŻADNEGO komentowania. Tylko informację o każdej z nas!
Drugi temat. To "Ciężarówki"! Wszystkie piszemy TU ma tym wątku o wszystkim i niczym jak co dzień. Ale... dajemy informacje na głównym forum np. "Byłam dzisiaj u gina, ale więcej w 'Ciężarówkach'" czy "Na "cieżarówkach" są moje nowe zdjęcia brzuszka!" i zostawiamy posta o naszej wizycie w temacie na kameralnych. Tam będziemy sobie ochać i ahać! I każda staraczka też moze tam wejść i poczytać - ale nie musi jeśli ma gorszy dzień. Wiem ze tamten wątek też miał być taki ALE! kiedy on jest publiczny to wchodzą tam też inne osoby.. zaczynają sie tematy które mógłby by być prowadzone u nas na "Staraczkach" Nikt nie musi nadrabiać dodatkowych wątków.
Dlaczego uważam ze to rozwiąże wiele problemów.
Bo my ciężarówki wygonimy jeszcze trszokę stad nasze staraczki... Żadna z cieżarówek nie robi nic złego i co najlepsze maja rację!! Ale nie spór o fakty, rację a o uczucia... My cieżarówki też byłyśmy staraczkami i żadna z nas nie powinna stad uciekać, odchodzić bo staraczki, tak jak żadna staraczka nie ma prawa wkurzać się są tu ciężarówki... ja bardzo nie chcę nas dzielić na te dwie grupy, bo bardzo łatwo przejść z jednej na drugą stronę i odwrotnie! Dlatego chodzi mi tylko i wyłącznie konkretne tematy.
Eh... ale się rozpisałam
Atan brzuszek sliczny!
Po pierwsze na Kameralnych (nie tych na FB, chodzi mi o naszą grupę na BB) i tam koniecznie trzeba umieścić temat bez komenatrzy a takie Vademecum gdzie każda z nas napiszę:
miałam regularne/nieregularne cykle - jak długie itp.
starałam się od...
z czego starałam się ze wspomaganiem, (testy, mierzenie temperatury, leki, IUI) opis co jak i dlaczego?
moja historia chorobowa (z czym się borykałam) - nasze choroby związane z niepłodnością, wyniki badań, problemy ze śluzem... co tylko tam się z nami działo.
czestwotlwosc pracy (czyli jak chcieliśmy spłodzić dzidziusia) - moze ktoś miał jakiś system, specjalne pozycję? itp...
druga polowowa... czy miała jakiś problem?
moje pierwsze objawy ciążowe, kiedy był wykonany test/ jak i Beta HCG. Samopoczucie.
Parę słów o naszych staraniach... wcześniej nie wychodziło bo...? no właśnie...- nasze przemyślenia, co byście zmieniły, co czułyście itp.
Te opisy będą widoczne tylko dla osób starających się, które są już z nami bądź będą do nas dołączać! Myślę ze to bardzo wesprze nasze staraczki i da im nadzieje. A może nawet i pomoże zaciążyć? W tym temacie nie bedzie ŻADNEGO komentowania. Tylko informację o każdej z nas!
Drugi temat. To "Ciężarówki"! Wszystkie piszemy TU ma tym wątku o wszystkim i niczym jak co dzień. Ale... dajemy informacje na głównym forum np. "Byłam dzisiaj u gina, ale więcej w 'Ciężarówkach'" czy "Na "cieżarówkach" są moje nowe zdjęcia brzuszka!" i zostawiamy posta o naszej wizycie w temacie na kameralnych. Tam będziemy sobie ochać i ahać! I każda staraczka też moze tam wejść i poczytać - ale nie musi jeśli ma gorszy dzień. Wiem ze tamten wątek też miał być taki ALE! kiedy on jest publiczny to wchodzą tam też inne osoby.. zaczynają sie tematy które mógłby by być prowadzone u nas na "Staraczkach" Nikt nie musi nadrabiać dodatkowych wątków.
Dlaczego uważam ze to rozwiąże wiele problemów.
Bo my ciężarówki wygonimy jeszcze trszokę stad nasze staraczki... Żadna z cieżarówek nie robi nic złego i co najlepsze maja rację!! Ale nie spór o fakty, rację a o uczucia... My cieżarówki też byłyśmy staraczkami i żadna z nas nie powinna stad uciekać, odchodzić bo staraczki, tak jak żadna staraczka nie ma prawa wkurzać się są tu ciężarówki... ja bardzo nie chcę nas dzielić na te dwie grupy, bo bardzo łatwo przejść z jednej na drugą stronę i odwrotnie! Dlatego chodzi mi tylko i wyłącznie konkretne tematy.
Eh... ale się rozpisałam

Atan brzuszek sliczny!
Ostatnia edycja:
fifka: wiadomo że jak ktoś wchodzi na forum dla starajacych sie to w końcu wchodzi po to żeby zaciązyć, więc koleją rzeczy jest że jak sie starasz to w końcu się udaje, no a potem jak nam się dzieci urodzą to co będzie trzeci wątek, najpierw był staraczki potem by był zaciązone po tem urodzone , a potem co dzieci do roku, do 2 i tp ?
Ja nie wiem, jak postanowicie to sie dostosuję, zawsze ktoś będzie dochodził nowy do forum .
Ja nie wiem, jak postanowicie to sie dostosuję, zawsze ktoś będzie dochodził nowy do forum .
Fifka
♥ Chłopcowa Mama ♥
Lamiav ale to właśnie o to chodzi!! Że takie dzielenie wątków jest bez sensu bo będziemy sie tak dzielić w nieskończoność! Chodzi mi o nasz prywatny wątek!
A właśnie bo znaczna część z nas nie wie o czym ja mówie! Tu na tym forum BB jest utworzona grupa prywatna "staczki - kameralnie" i jest ona widoczna tylko dla osób które zostały tan zaproszone! Część już jest ale jako ze się z tego nie korzysta to o tym się nie mówi. Tam np. Dziurka opisywała swoja drogę do utworzenia rodziny zastępczej i wzięcie pod swój dach 10letniego chłopczyka. Czy Magda opisywała swoje ekscesy z podróży!
Mi chodzi o to żeby tam pisać o konkretnych rzeczach związanych z ciążami a tu będziemy wciąż gadać tak jak teraz gadamy! I nikt nie będzie się wtedy dzielił. Masz jakiś problem? Otwierasz tam temat "Słuchajcie czy takie bóle są normalne?" i opisujesz problem! Ciężarówki ci tam odpowiedzą. I są dwie korzyści! Staraczki nie czuja się dziwnie nie mogąc się wypowiedzieć na dany temat, ale mogą poczytać jak chcą. Poza tym w razie jak ktoś będzie miał podobny problem łatwo odnajdzie taki temat i już bedzie miał wiele gotowych odpowiedzi!
A właśnie bo znaczna część z nas nie wie o czym ja mówie! Tu na tym forum BB jest utworzona grupa prywatna "staczki - kameralnie" i jest ona widoczna tylko dla osób które zostały tan zaproszone! Część już jest ale jako ze się z tego nie korzysta to o tym się nie mówi. Tam np. Dziurka opisywała swoja drogę do utworzenia rodziny zastępczej i wzięcie pod swój dach 10letniego chłopczyka. Czy Magda opisywała swoje ekscesy z podróży!
Mi chodzi o to żeby tam pisać o konkretnych rzeczach związanych z ciążami a tu będziemy wciąż gadać tak jak teraz gadamy! I nikt nie będzie się wtedy dzielił. Masz jakiś problem? Otwierasz tam temat "Słuchajcie czy takie bóle są normalne?" i opisujesz problem! Ciężarówki ci tam odpowiedzą. I są dwie korzyści! Staraczki nie czuja się dziwnie nie mogąc się wypowiedzieć na dany temat, ale mogą poczytać jak chcą. Poza tym w razie jak ktoś będzie miał podobny problem łatwo odnajdzie taki temat i już bedzie miał wiele gotowych odpowiedzi!
Ostatnia edycja:
S
Silmiriel
Gość
Na tamtym wątku generalnie jestem ja, Dagne, Dziurka i SleepyHead, czyli same swoje.Ale poradnik jest fajną rzeczą, przy czym nie wiem, czy wypali, bo przecież już jedna z nas miała taką stronę (nawiasem, co z Pok??) i jakoś nie weszło... Bo tak sobie myślę, że się poczyta, ale zawsze będzie, że to nie o mnie, a emocje są emocjami i wtedy nic rozsądnego nie wchodzi do głowy.
Fifka
♥ Chłopcowa Mama ♥
Sil ale Pok (właśnie co z nią...?) miałą swoją stronkę do której ja nawet nie znam adresu... a mi chodzi o wątek na "Kameralnych gdzie każda będzie miała łatwy dostęp i każda będzie mogła coś tam napisać!
S
Silmiriel
Gość
Wiem, wiem, przy czym nadal nie wiem, czy w emocjach, bo @ przyszła, się będzie tam chciało zaglądać. Bo wtedy zawsze gdzieś z tyłu głowy jest myśl, ze co wy wiecie, nie jesteście mną...
A ja się przyznam, ze coraz częściej wchodzę tu, czytam, nie piszę, a jak napiszę to i tak idzie w eter... i jakoś mi coraz trudniej tu wchodzić... więc sama nie wiem, czy na kameralnym bym się odnalazła... bo to nadal jednak podział, za którym część nie poszła... nie wiem, dziwnie mi i tyle, nie zwracajcie uwagi
A ja się przyznam, ze coraz częściej wchodzę tu, czytam, nie piszę, a jak napiszę to i tak idzie w eter... i jakoś mi coraz trudniej tu wchodzić... więc sama nie wiem, czy na kameralnym bym się odnalazła... bo to nadal jednak podział, za którym część nie poszła... nie wiem, dziwnie mi i tyle, nie zwracajcie uwagi
miq
Fanka BB :)
Sil<tuli> ja czuję tak samo, jakoś tak dziwnie się poczułam, gdy przeczytałam że jest jakieś tajne forumWiem, wiem, przy czym nadal nie wiem, czy w emocjach, bo @ przyszła, się będzie tam chciało zaglądać. Bo wtedy zawsze gdzieś z tyłu głowy jest myśl, ze co wy wiecie, nie jesteście mną...

Myślę, że powinniśmy sie wszystkie trzymać razem, my Was ciężaróweczki potrzebujemy-bo macie wiedzę, której my jeszcze nie posiadamy, a my staraczki bądźmy silne
reklama
Fifka
♥ Chłopcowa Mama ♥
Sil na tym polegały moje przemyślenia po wczorajszej rozmowie z Agą. Bo położyłam się do łóżka i zaczęłam przypominać sobie moje emocję z kiedyś. Wydawały mi się śmieszne, ale tedy do śmiechu mi nie było....
Zaczęłam przypominać sobie wasze słowa jak ja jeszcze w ciązy nie byłam i odkryłam ze ja powtarzam te same słowa! A to oznacza ze tak faktycznie jest... Ja uważam ze tutaj żadna nie powinna się głupio czuć! Ael teraz z Wiktorem wróci i co? Ma otworzyć nowy wątek "Mamuśki"? No kurcze.... nie... ja chce zeby została z nami i też pisała o Wiktorku! Ale jak tych dzieci będzie więcej to dobrze bedzie mieć takie miejsce jak kameralne i pożalić się "słuchajcie mały nie chce sam spać... jak to u was było pomóżcie..." Mamuśki pomogą, a na watku po prosyu bedziemy sobie pisać, ze np "boze a ja znowu nie wyspana bo mały wyl pół nocy..."
Co do zbioru informacji to podłapałam to z innego forum na które kiedyś uczęszczałam (jak się starałam) i mnie osobiście bardzo to interesowało!! Dziewczyn co prawda nie znałam, ale dobrze było poczytać takie informację! Poza tym jeśli dana osoba ma z czymś problem to po tym Vademecum łatwo bedzie znaleść dziewczyny które miały podobny problem i zaciążyły. Będą mogły sobie wtedy pogadać na Pw czy nowem temacie na ten temat i dowiedzieć się czegoś ważnego!
Miq te forum tajne jest puste! Nasza Magd.a je utworzyła prawie rok temu... i tak sobie jest.... i to co powiedziałaś jest święte!! dlatego włąśnie chodzi mi o to ze pisząc oddzielnie o konkretnych przypadkach będzie wilk syty i owca cała...
Zobaczcie baby maja nudności ciążowe? To podzielą sie tym na oddzielnym watku. Wy staraczki mozecie sobie poczytać ale nie musicie! A my wciąż będziemy razem!

Co do zbioru informacji to podłapałam to z innego forum na które kiedyś uczęszczałam (jak się starałam) i mnie osobiście bardzo to interesowało!! Dziewczyn co prawda nie znałam, ale dobrze było poczytać takie informację! Poza tym jeśli dana osoba ma z czymś problem to po tym Vademecum łatwo bedzie znaleść dziewczyny które miały podobny problem i zaciążyły. Będą mogły sobie wtedy pogadać na Pw czy nowem temacie na ten temat i dowiedzieć się czegoś ważnego!
Miq te forum tajne jest puste! Nasza Magd.a je utworzyła prawie rok temu... i tak sobie jest.... i to co powiedziałaś jest święte!! dlatego włąśnie chodzi mi o to ze pisząc oddzielnie o konkretnych przypadkach będzie wilk syty i owca cała...
Zobaczcie baby maja nudności ciążowe? To podzielą sie tym na oddzielnym watku. Wy staraczki mozecie sobie poczytać ale nie musicie! A my wciąż będziemy razem!
Ostatnia edycja:
Podziel się: