reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Fifcia- już niedługo będziesz miała co podoić ;-) będzie się do czego tulić :p

Donia- czy ja coś przegapiłam? Też będziesz mieć Amelkę?;-) Piękne to imię :-) dobrze, że dbacie o siebie nawzajem :-)

Atan- Ty to masz się nie denerwować i się oszczędzać, bo jak nie to będzie lanie :p

Ael- jejciuś jaka zmiana :-) teraz możesz sobie spokojnie buciki zawiązać :-) a tak serio to pewnie plecki Ci odsapnęły :-)

reklama
wiem ze mam sie nie denerwowac ale to donia mnie powiadomila ze 12 miesiecy a ja byla przekonana ze 6 i teraz czy oni licza to w tyl od porodu czy kalendarzowo rok ja pierdykam ksiegowy by sie przydal ;-) nie znalazlam nic ciekawego w necie cokolwiek znalesc to cud jedynie znalazlam ze nalerzec mi sie bedzie 24 tyg macierzynskiego ;-)dobra zmykam spac dobranoc:-*

Łoo Matko kochana, Atanku ja z macierzyńskim Ci nie pomogę, ale zwróć się do Sil bo ona wie co i jak, więc najlepiej wytłumaczy.

Truskawka, wiesz jaka mnie natchnęła ulga gdy mogłam sobie porządnie zrobić paznokcie u stóp, mając swoje palce na 20 cm od twarzy a nie na pół metra? :-D
No ulga wieeelka!

No to sil jak bedziesz prosze o pomoc i odpowiedz co z tym macierzynskim ;-) dziekuje :*

Dobranoc dziubaski moje :*

Ech spać nie mogę to się witam z wami :)

Fasolka to była jednorazowa "przygoda" z tym szturchańcem bo doktor mocno strasznie przycisnął to urządzonko, a tak to czasem mi się przeleje w brzuchu.

Fifka wiem że muszę uważać stąd naprawdę dużo odpoczywam. Na szczęście po wczorajszym nic nie robieniu dziś wstawałam tylko raz w nocy, macica się podniosła spowrotem jak ma być. A ja miałam minimalnie obniżoną już wcześniej z powodu kilku zajęć jakie wykonywłam na swej drodze.

Co z She??????? Miała pisać eska i nie napisała tutaj też widzę nic nie ma :(

No jak któraś doczekała, to się doczekała. Corel mi jeszcze odmówił posługi więc musiałam restartować drania. No ale się udało :)

Zobacz załącznik 408165

Czyli jak było, jak jest i co z brzucha wylazło :-D
OOOOOO Kochana ładnie z Ciebie zeszło :-)Ja
bym chciała po ciąży dobić znów do ciężko osiągniętego rozmiaru 38. Mam nadzieje, ze to co mi przybyło na luteinie da rade zejść.

Cześć tak w ogóle cham wszedł i się nie raczył przywitać. Więc przepraszam i się witam :-)

Cześć Neciuszka

Czesc :-)
no to super ;-) kochana moja czy ty sie znasz na macierzynskim ??
zus liczy do macierzynskiego srednia z pensji z 6 miesiecy czy z 12 miesiecy bo zglupialam i ile oni licza bo ja nie kumam umie mi ktos wytłumaczyc ile ja dostane pieniedzy na macierzynskim mam umowe o prace na czas nieokreslony do sierpnia tego roku miałam na umowie niestety na pól etatu 750zl brutto a od sierpnia mam na caly etat 1500brutto to ile ja dostane od zusu?
Atanku po piewrwsze, nie rozumiem, to na czas okreslony do sierpnia, czy nieokreslony? :-)choc w sumie nie ma to znaczenia dla zusu, wazne zeby to byla umowa o prace:-)na macierzunskim dostajesz 100% pensji, oni nie licza zadnej sredniej... no chyba ze masz prace dyzurowa, to wtedy do podstawy dolicza sie jeszcze srednia z dyzurow z calego miesiaca

Wow Ael, ale Ty teraz chudziutka

Witajcie siostrzyczki forumowe
ale Ael schudła szok:szok: moja bratowa, jest już 1,5 miesiąca po porodzie a wygląda jakby była w II ciąży
znowu nic mi się nie chce a o 10 mam jazdę, chyba nigdy tego prawka nie skończę:(

reklama
cześć kobiety, co tu się działo, jakieś dobre wieści???
Może uda mik się nadrobić :-)

A ja w końcu dzisiaj będę siedziec w chacie cały dzień i odpoczywac :-)

Do góry