reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Soglam no ja myślę :p

Doniu Paweł schował mi telefon, bo użył go jako budzika, bo jego się ładował w drugim końcu pokoju.
No i on do mnie, że przecież przed spaniem to on mi powiedział, a ja uwaga zasnęłam, jak on wrócił z łazienki. To pytam się a nie przykminiłeś, że przysnęłam? Obudziłam się jak przyszedł do łóżka, po czym znowu zasnęłam, to kiedy miał mi powiedzieć....ehhh....

reklama
lamiav: dokladnie! Ja, ty, neciuszka, fasola, laura, megenta, wiecej nie pamiętam, ale będzie sie działo;)

Aaaa!! właśnie przyjechał do mnei mój szlafrok!:D Jest olbrzymi hehe;P

Sog- to pójdz na usg już po 30 dniu fazy lutealnej..bo wtedy już od razu serduszko zobaczysz ;)
Bardzo dobrze,że masz plan się nie stresować i oszczędzać- tak powinno być:tak:.
Co do brzucha to takie ćmienie to na pewno standard :happy:.

sleepy a wiesz jakoś nie mam bardzo że dziewczynkę czy chłopca. Ważne że zdrowe.

fasolka lamia jedziemy z mężem na tour po hurtowniach z dziecięcymi zobaczyć jakie ceny są. A mam zagwostkę rodzinną i dołka więc sobie humor poprawię tym. A o 16 mam gina i potem glukozę.

Tak więc bajo jestem pod telefonem.

Była u mnie właśnie koleżanka, która ma termin za 2 tygodnie. Trochę ciekawostek mi podpowiedziała co i gdzie kupowac w moim mieście, zeby wyszło rozsądnie cenowo. I co mi doradziła, kupować do szpitala te majtorki siatkowe, bo je spokojnie można prać, ale one są mało elastyczne więc lepiej brać sobie większy rozmiar. To tak dla zainteresowanych :-)

Jeszcze 3,5h oszaleje tutaj

Ostatnia edycja:
Martocha A żebym ja wiedziała kochana ile moja faza lutealna teraz ma.Musze obliczyc mniej wiecej, bo tak jak pisałam owulka mnie chyba zaskoczyła i wystąpiła wczesniej niz zwykle wiec nie wiem ile mój cykl teraz powinien trwac i test robiłam na oko w sumie 2 29dc. Owulkę podejrzewam ze była 12-13dc.
Mówisz wiec ze najlepiej pojśc tak w 45dc i moze bedzie serduszko???hmmm spróbujemy:):)

Według tych wszystkich obliczeń od pierwszego dnia ostatniej @ serduszko już widać tak około 6 tygodnia i 3-4 dnia. Jak nic się nie będzie działo, a na bank nie będzie ;-) to wstrzymaj się do 7 tygodnia i wtedy idź, bo jak pójdziesz za wcześnie to zobaczysz tylko kropkę. A w 7 tygodniu to kochanaaaaa co Ty tam zobaczysz :-) dokładnie kropkę z bijącym serduszkiem :-)

Zafasolkuje juz dwa razy toprzerabiałam to wiem co i kiedy zobacze tylko jeszcze jest ptoblem strachu,że moze pojsc wczesniej dla uspokojenia, dla zobaczenia chociaz pecherzyka, moze zeby lekarz profilaktycznie dał mi jakis duhason albo cos zeby sytuacja się nie powtórzyła....łatwo się mówi ale dylemat i strach pozostaje....:/

reklama
ja ci powiem tak ja jak zaplanowałam starania to poszłam do gina i dowiedziałam się, że mogę mieć problem z utrzymaniem ciąży ze względu na małą maciczkę. I zaraz jak tylko zrobiłam test i wyszedł pozytywny to wylądowałam u lekarza po duphastonb. Ty wiesz, ze u Ciebie do tej pory było źle, to może nie czekaj w ogóle na to serduszko tylko śmigaj na wizytę i bierz dupka profilaktycznie. A serduszko pójdziesz obejrzeć za 3 tygodnie :-) Ja myślałam, ze ty cały czas jesteś na hormonach, ale jeśli nic nie bierzesz to ja bym poszła jak najszybciej

Do góry