• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Dzieki Dziewczynki. Ja czekam na wyniki bety - po 13 powinny być.
Kaso82 dzieki.O ciązy wiem dopiero od środy 14 listopada, oczywiście pochwaliłam się od razu. Myslałm , że nic z tego, bo i tempka słabo wzrosła i nie trafiłam w owulkę , ale na teście tak rutynowo zrobionym wyszedł cień cienia i leciałam zrobić betę - 47! Aż się popłakałam. Teraz skrzydła troche opadły, bo się boję . Nie wstawiam suwaczka, , jak będzie serduszko wtedy wstawię. Na razie za wcześnie.
A z wagą to ja mam masakrę. Nie dośc , że zawsze miałam nadwagę, to od ostatniej ciązy przytyłam z dobre 10kg, bo nie pilnowałam się i w ciąży raz w życiu najadłam :), bo tak normalnie to ciągle jakieś diety i ograniczenia. A teraz przez 2 tyg. już 2kg więcej . Czuję się cieżka, obrzęknieta i napompowana, raczej woda. A co dalej? Tyle że teraz apatytu wielkiego nie mam, chyba ze stresu.
OnaToMa -masz powód aby być przeszczęśliwą! Najpiękniejsze zdjęcia i filmik w życiu :)

Magda - tak, pierwszą w środę (dzień przed terminem @) - 47, wczesna ciąża. A teraz robię aby kontrolować w odstępie 72godzin. Czyli dzisiaj i następny raz w piątek. Nie są ważne bezwzględne wartości a przyrost - wskazuje na dobrostan dziecka i prawidłowo rozwijającą się ciążę:
W prawidłowej ciąży poziom hormonu beta HCG wzrasta przynajmniej o 66 % w ciągu 48 godzin i o 114 % w ciągu 72 godzin.
Oczywiście piszą, że są i prawidłowe ciąże bez książkowych przyrostów , bo jak już widać w USG to decydujące jest USG. Ale u mnie poprzednio cud sie nie zdarzył.

Tak, wiem, że najważniejszy jest przyrost. Teraz mija tydzień, więc trudno, będzie coś powiedzieć. Dobrze, że planujesz tez piątek :) Z tego co wiem w tym samym laboratorium trzeba zrobić.

reklama
UFFFFFFF... Beta 1110, przyrost wg wykresu prawidłowy. Tylko CRP mam lekko wyższe - byle nie znów jakaś infekcja, nieeeeee....Herbata z cytyną i płukanie gardła już stosuję. I glukoza ciut wyższa. ale troszkę sie uspokoiłam ta betą. A melise chyba sobie kupię, bo ja zwariuję jak będe tak przeżywac.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry