• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Magda kwiecień nie tak daleko jakby co bedziemy trzymam kciuki;-)
A propo proporcji chlopców do dziewczynek na forum to u nas na marcówkach pięknie natura ten stosunek wyrównuje i mamy ciut wiecej chłopców niż dziewuszek póki co:tak:

Ostatnia edycja:
Na forum lutówek na początku sypały się babeczki ale potem okazało się, że kilku z nich urosły ogonki :-) Jednak panie górą więc chłopcy będą mieli w kim wybierać.

hej,

Nanu a dzis wychodząc do pracy myslałam właśnie to tym twoim boskim fotelu coby zapytać czy już przyjechał... wygląda BOSKO!:-)
a jeśli chodzi o proporcje - u nas w pracy, a firma dość spora, mamy dość sporą przewagę kobiet, i teraz posypały się ciąże na 5 już 3 pewne dziewczyny... jutro będzie wiadomo co z czwartą a piąta jeszcze musi chwilkę poczekać bo maluch najmłodszy... mamy z tego mnóstwo radochy i śmiejemy się z dziewczynami z rekrutacji, że przydało by się wyrównać hormony i jakieś parytety ustawić...

Kobietko - jeśli jesteś zgłoszona z ubezpieczenia męża to dane do ZUS przekazywała firma męża na druku ZCNA, dzieje się to elektronicznie i to prawdopodobnie tam nastąpiła pomyłka w imieniu. ZUS przekazuje te dane do NFZ. idąc do lekarza powinnaś mieć ze sobą właśnie ten druk ZCNA i ostatnią RMUA męża (taki druk z rozliczeniem przekazywanych składek do ZUS). pracodawca ma obowiązek przekazywać ten druk co miesiąc pracownikom. jeśli jest błąd w zgłoszeniu to powinni poprawić to w zakładzie pracy męża. Inna rzecz że identyfikacja następuje po nr PESEL i jeśli ten się zgadza chyba nie powinni robić problemów. Pamiętaj że zawsze masz 7 dni na potwierdzenie uprawnień do bezpłatnej opieki i nie mogą Cię odesłać z kwitkiem. gdybyś miała jeszcze jakieś pytania możesz pisać na prv - spróbuję pomóc jak będę umiała :)

a u nas za oknem biało...
pozdrawiam!:happy2:

Na forum lutówek na początku sypały się babeczki ale potem okazało się, że kilku z nich urosły ogonki :-) Jednak panie górą więc chłopcy będą mieli w kim wybierać.

Hehehe urosły ogonki kurcze tak sobie myśle teraz i wyobrażam jak mojej małej rośnie ów ogonek...hmm a ja właśnie zaczełam kupowac ciuszki rózowe głownie ale by jaja były jakby sie okazała Mała Małym:-)a siostra właśnie wspominała kiedys że na porodówce spotkała mamusie która czekała na córeczkę atu synuś na świat przyszedł:-)niezła niespodzianka.

Anila widać że znasz się na rzeczy, fajnie miec eksperta na forum :) u nas tez biało za oknem i śmiem rzec że to już przeradza sie wrecz w zamieć śnieżną:szok:

Ostatnia edycja:
Kaso u nas w pracy było 26 kobiet i 4 mężczyzn-został z nich jeden i same babeczki. Odkąd tam pracuję (niecałe 3 lata) urodziło się pięcioro dzieci w tym 4 panienki. Teraz trzy jesteśmy na zwolnieniach- jeden pewien chłopak, jedna dziewuszka i jedna jeszcze niewiadoma. Babki wszędzie w przewadze :-D

Mi się śniło jakoś zaraz po poznaniu płci że rodziłam i po wszystkim mówię do mojej mamy żeby mi pokazała Wojtusia a ona na to, że to Majeczka :-) teraz już jestem pewna- wszystkie usg potwierdzają płeć męską, mały się tak prezentuje że nie mamy co do tego wątpliwości. Tatuś dumny jak nie wiem :-D Ja już tak się przyzwyczaiłam do myśli, że to synek mamusi będzie że nie może być inaczej.

U nas też się biało zrobiło- miasto zamieniło się w jeden gigantyczny korek. Mój mąż wracał z pracy dwie godziny a zawsze zajmuje mu to maks 30 minut. Ciężki czas teraz na mnie nastał bo troszkę się obawiam wychodzić gdy jest ślisko-wiadomo jak upadek może się skończyć dla kobiety w ciąży.

Hej.

U nas też biało,znowu sypie.A po południu odkopałam swój samochód i znowu ma czapę.

Nieco niemiła przygodę dzisiaj miałam.Byłam z Moim na rynku bo tam miało być uroczyste zapalenie światełek na choince. Był Mikołaj,burmistrz itd.
No i było tez dużo małych dzieci.Nagle poczułam ,ze koniecznie muszę stąd wyjść i po wyjściu z tłumu takiego dostałam napadu płaczu,że szok.
Udało mi się zwiać w jakąś boczna uliczkę i tam się Mojemu udało mnie uspokoić.Nie wiem skąd mi się to wzięło.Owszem od razu po drugim poronieniu kilka razy mi się tak zdarzyło w Kościele,ze do dzisiaj nie chodzę na dziecięce msze tylko rano albo wieczorem jak jest mało małych dzieci.Już mogłam patrzeć na małe dzieci spokojnie i tu nagle znowu.

Mój mnie chciał pocieszyć i kupił mi marcepana na poprawę nastroju.
Pól już zjadłam a pół na potem ,chciałam się z nim podzielić ale powiedział ,że cały dla mnie:)

Zapominajko - dobrze przeczytałam ,ze dziewuszka będzie u Ciebie?Gratuluję córeczki:)

Nanu- trzymam kciuki za wizytę.

Loczkis- no właśnie się zastanawiałam gdzie się podziałaś.Trzymam kciuki za Twoje starania.

Magda-ja tez się zastanawiam czy trochę nie poczekać ze staraniami bo bratowa mnie namówiła na studia podyplomowe.No i nie chciałabym ich zaczynac od nieobecności bo akurat bee po porodzie. No ale jakby się zdarzyło to tez bym była zadowolona. A za Ciebie trzymam kciuki bo może to już :)

czesc Fuma ;-)ostatnio nam sie nie udalo, to moze w tym miesiacu ;-) ja od dzisiaj zaczynam moj pierwszy cykl z Clo i jestem pelna nadziei wiec zobaczymy :-D testowac bede juz w przyszlym roku, wychodzi na to, ze w dzien na ktory mialam wyznaczony termin pierwszego porodu, no ale nic, moze po prostu poczekam i zatestuje dzien pozniej. pozdrawiam i powodzenia :tak:

reklama
no to jestem:D

dzidzia zdrowa, ma już 10,2cm i waży 180g:)
Gin zrobiła bardzo dokładne USG, najpierw zaczęła dowcipnie,potem przeszła na brzuszne, pomierzyła wszystkie kości,obwody itp
Serce bije, jest prawidłowe 4komorowe, widać już żołądek i nerki, mózg prawidłowy, bez przepuklin itp itd.... Powiedziała że za 4tyg pomierzymy wszystko i posprawdzamy bardzo dokładnie, ale że już dziś bardzo dużo udało jej się zobaczyć i wszystko jest ok, więc ona jest spokojna i dobrej myśli:)

a co najważniejsze? BĘDZIE DZIEWCZYNKA!!!!

Zobacz załącznik 521034Zobacz załącznik 521036

jedynie dostałam jakąś saszetkę antybiotykuMonural bo jakieś bakterie i coś tam w moczu wyszło - na 1 raz, na dziś... żeby się nic nie narobiło... Oprócz tego Femisept URO...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry