• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Hej dziewczynki! Dziękuje wszystkim za miłe słowa, same wiecie, ze każda wizyta to ogromny stres i fajnie jest usłyszeć (przeczytać) takie przyjemne komentarze.
Iza ja jutro kończę 9 tydzień. Do tej pory chodziłam tylko na usg, a za tydzień czeka mnie i samolocik i usg. Jutro odbieram jeszcze toksoplazmoze i inne badania. Jak będzie coś poza normami to mam dzwonić do ginekolog. Wiecie, powoli zaczynam wierzyć, że może naprawde się uda... A co do płci, to wydaje mi się, że to będzie chłopak :), chociaż przyznam, że tak samo myślałam jak byłam z Wiką w ciąży. Nie zapomnę mojego zdziwienia jak lekarz na usg, pyta sie czy chcemy znać płeć, ja mówię, że oczywiście, ale to tylko pro forma bo jestem pewna, że to będzie Wojtek, a ona do mnie: droga Pani a ja tu widzę bułkę z szynką!!! Hahaha! Mój M. nie zrozumiał o co lekarzowi chodzi i będąc w szoku i chcąc mu wytłumaczyć, zapytałam się męża jakby on określił kobiece miejsca intymne: grahamka z salami???? :)
Nie miałabym oczywiście nic przeciwko drugiej dziewczynce! Ważne żeby zdrowe i moje ;)

Hej dziewczynki! Dziękuje wszystkim za miłe słowa, same wiecie, ze każda wizyta to ogromny stres i fajnie jest usłyszeć (przeczytać) takie przyjemne komentarze.
Iza ja jutro kończę 9 tydzień. Do tej pory chodziłam tylko na usg, a za tydzień czeka mnie i samolocik i usg. Jutro odbieram jeszcze toksoplazmoze i inne badania. Jak będzie coś poza normami to mam dzwonić do ginekolog. Wiecie, powoli zaczynam wierzyć, że może naprawde się uda... A co do płci, to wydaje mi się, że to będzie chłopak :), chociaż przyznam, że tak samo myślałam jak byłam z Wiką w ciąży. Nie zapomnę mojego zdziwienia jak lekarz na usg, pyta sie czy chcemy znać płeć, ja mówię, że oczywiście, ale to tylko pro forma bo jestem pewna, że to będzie Wojtek, a ona do mnie: droga Pani a ja tu widzę bułkę z szynką!!! Hahaha! Mój M. nie zrozumiał o co lekarzowi chodzi i będąc w szoku i chcąc mu wytłumaczyć, zapytałam się męża jakby on określił kobiece miejsca intymne: grahamka z salami???? :)
Nie miałabym oczywiście nic przeciwko drugiej dziewczynce! Ważne żeby zdrowe i moje ;)

Wika ja od początku wiedziałam, że będzie chłopak dlatego wybór imienia dla dziewczynki był czysto hipotetyczny. Moja ginka bardzo długo nie potrafiła określić płci ale ja jej od czerwca powtarzałam że to synek. Potem mnie czarownicą nazwała. Tak więc u mnie przeczucia się sprawdziły. Za to koleżanka która była pewna że nosi synka na połówkowym też zobaczyła bułeczkę ;-)

Witam się w ten zimowy piątkowy poranek. U nas śniegu nasypało w nocy. Miałam dzisiaj nie wychodzić z domu ale świnek zeżarł wszystko co miał i muszę mu coś kupić. Poza tym jak będzie w miarę ładnie to pojadę sobie do reala- planuję pierniczki na święta i przydałyby się jakieś foremki i piękne dekoracje. Przyjemnego dnia laseczki :*

czesc dziewczynki :-)

wiec relacja ze szpitala... kazda sala porodowa ma wanne, gotowa do natychmiastowej ewentualnej cesarki, na suficie lampki w ksztalcie churek i gwiazdeczek (wyglada to uroczo) kazda sala ma mozliwosc odtwarzania muzyki (mozna wziac swoja lub skorzystac z ich zasobow), do kazdej sali porodowej, ktora w gruncie rzeczy wcale tak nie wyglada jest tez cos jak salon z kanapa fotelami i telewizorem, usg, ktg robione w kazdym miejscu lacznie z wanna. Akcesoria jakie kto sobie zazyczy, pilki, stolki, liny itd. Znieczulenie w standardzie, jesli ktos chce homeopatie, akupuknture etc. nalezy zglosic najpozniej na 3 dni przed wtedy jesli czegos nie maja to sprowadza, ale z tego co mowiono to maja duze zasoby. Maksymalnie przy porodzie moga byc 2 osoby plus rodzaca, przewijaki dla maluchow sa jak lozka wodne i maja temp. 37° akurat byl na sali gdzie mozna sobie kapiele z polozna pocwiczyc taki dwu dniowy chlopczyk, ogolnie szpital robi wrazenie, maja rowniez specjalny oddzial dzieciecy i wczesniaczy (co wazne) odwiedziny bez limitow, dostepne miejsce parkingowe (bezplatnie na szpitalnym parkingu) przy cesarce tna na max 12cm i po 7 dniach juz mozna isc do domu, po normalnym porodzie albo po 12h bez dziecka, albo 3 dni po z dzieckiem partner oczywiscie w tym czasie moze mieszkac z nami na sali jesli chcemy, dzieci sa od razu z mamami chyba, ze ta chce spac to odwoza na sale noworodkow. Do szpitala nalezy wziac szlafrok i pizame na po porodzie i pantofle, dzieci ubierane sa w szpitalne ciuszki i do wypisu dostaja odpowiedni komplet do plci i pory roku plus prezenty od sponsorow. (pampersy, oliwki, butelki itd)

Moj brat sie odezwal, bratowa w 21tc a chlopcu dadza na imie... Remigiusz:no:

Ostatnia edycja:
Myszko relacja ze szpitala brzmi obiecująco...troszkę zazdroszczę bo u nas nie ma takich warunków ale też nie jest jakoś tragiczne.
Remigiusz...no cóż- nie nam oceniać, musi się rodzicom podobać.

reklama
rodzice powinni pomyslec co to dziecko pozniej bedzie mialo w szkole, rowiesnicy bywaja bardzo okrutni dla oryginalnych imion... a nie co im akurat do glowy wpadlo:nerd:

godzinka opadow i od razu jak sie milo zrobilo :-)

DSC_0111.jpg to widoczek z okna na podworko :-)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry