• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Cześć kochane;
u mnie biało i jak wszystko dobrze pójdzie pojedziemy po autko. I jestem cała w stresie, bo nie lubię kierować w takich warunkach i jeszcze autem którego nie znam :dry:

Co do przeczuć to z Iggym mi się sprawdziło, a teraz nie. Myślałam, że drugi chłopaczek będzie.
czesc dziewczynki :-)

wiec relacja ze szpitala... kazda sala porodowa ma wanne, gotowa do natychmiastowej ewentualnej cesarki, na suficie lampki w ksztalcie churek i gwiazdeczek (wyglada to uroczo) kazda sala ma mozliwosc odtwarzania muzyki (mozna wziac swoja lub skorzystac z ich zasobow), do kazdej sali porodowej, ktora w gruncie rzeczy wcale tak nie wyglada jest tez cos jak salon z kanapa fotelami i telewizorem, usg, ktg robione w kazdym miejscu lacznie z wanna. Akcesoria jakie kto sobie zazyczy, pilki, stolki, liny itd. Znieczulenie w standardzie, jesli ktos chce homeopatie, akupuknture etc. nalezy zglosic najpozniej na 3 dni przed wtedy jesli czegos nie maja to sprowadza, ale z tego co mowiono to maja duze zasoby. Maksymalnie przy porodzie moga byc 2 osoby plus rodzaca, przewijaki dla maluchow sa jak lozka wodne i maja temp. 37° akurat byl na sali gdzie mozna sobie kapiele z polozna pocwiczyc taki dwu dniowy chlopczyk, ogolnie szpital robi wrazenie, maja rowniez specjalny oddzial dzieciecy i wczesniaczy (co wazne) odwiedziny bez limitow, dostepne miejsce parkingowe (bezplatnie na szpitalnym parkingu) przy cesarce tna na max 12cm i po 7 dniach juz mozna isc do domu, po normalnym porodzie albo po 12h bez dziecka, albo 3 dni po z dzieckiem partner oczywiscie w tym czasie moze mieszkac z nami na sali jesli chcemy, dzieci sa od razu z mamami chyba, ze ta chce spac to odwoza na sale noworodkow. Do szpitala nalezy wziac szlafrok i pizame na po porodzie i pantofle, dzieci ubierane sa w szpitalne ciuszki i do wypisu dostaja odpowiedni komplet do plci i pory roku plus prezenty od sponsorow. (pampersy, oliwki, butelki itd)

Moj brat sie odezwal, bratowa w 21tc a chlopcu dadza na imie... Remigiusz:no:

Super się zapowiada. Tylko nie do końca rozumiem, jak przy porodzie najpóźniej 3 dni przed masz zgłosić coś :-D
Chyba, że to planowana cesarka...

A Remigiusz... znałam 3 i byli bardzo fajni, ale czasem nie wiem co rodzicom dziecko zawiniło

Ostatnia edycja:
Kicia to dawaj jeszcze sie zalapiesz na lutowy termin :-D wystarczy, ze masz EU ubezpieczenie ;-)

Zapominajko wiekszosc juz wczoraj zglaszala swoje zainteresowanie czy chca aromaterapie, czy akupunkture, ale ostatecznie to 3 dni przed planowanym terminem musisz sie zdecydowac na udziwnienia ;-) bo normalne znieczulenie jest w standardzie i o to nie trzeba prosic ani zglaszac... po prostu je robia i juz ;-)
Tu zgloszenie do wybranego szpitala robisz na 2 miesiace przed porodem, wiec maja duzo czasu na przygotowanie tego co sobie wymyslisz, a ze za pacjentem idzie kasa i to nie mala to walcza jak lwy o pacjentow stad te udogodnienia. My w D´orfie mamy sporo szpitali polozniczych i np w tym rodzi sie tylko 5 dzieci dziennie (srednio, bo czasem nie maja porodu a czasem i 11 w ciagu dnia) wiec nie jest to jakas rewelacyjna ilosc w porownaniu do CZMP gdzie rodzilam Tomcia ;-) to bylo jak "wylegarnia" :-D ale bardzo sobie chwale opieke choc warunki nie byly jakies rewelacyjne czy tragiczne... za to lekarze i polozne byly rewelka:-)

Ostatnia edycja:
Myszko super ten szpital! Fajne jest to ze w szpitalu cały czas możesz mieć dziecko przy sobie, u Nas przecież to wciąż jest wyjątek, najczęściej po porodzie dają dziecko na kilka minut i zabierają na mierzenie i ważanie. Pod czas gdy najlepiej jest dziecko mieć przy sobie do czasu zakończenia pierwszego karmienia. Dodatkowy plus to rzeczy jakie musisz wziąść do szpitala, super, że szpital zapewnia rzeczy dla maluszka na pobyt i paczuszkę na po noradzinach. Fajne!!! Ogólnie myszko rzeczywiście rewelacja! O i jeszcze najważniejsze: z tego co napisałaś rewelacyjna opieka nad noworodkiem!
Ja będę miała problem z wyborem szpitala. Jestem z Warszawy, i moja lekarka prowadząca jest ze szpitala na żelaznej, fajny jeżeli chodzi o warunki, super sale porodowe, dbałość o krocze rodzącej, szacunek dla czasu spędzonego z dzieckiem itd., natomiast nie do końca jestem pewna czy u mnie będzie możliwy taki naturalny poród i martwię sie czy to odklejenie kosmówki, nie będzie miało odbicia na łożysku i chyba ważniejsze dla mnie będzie opieka nad noworodkiem( wcześniakiem itp.). Mam jeszcze dużo czasu i to głównie on mi pokaże co i jak ale na badaniu w 12 tyg. porozmawiać z moją lekarką, bo jeżeli na żelaznej to już będę musiała zaklepać położną :)

Ja jeszcze w ogóle nad szpitalem się nie zastanawiałam. Chyba z góry zakładam, że będę rodziła w tym samym miejscu, co Igorka. Ale koleżanka mnie postraszyła, że przez te 4 lata sporo się zmieniło.
Na razie nie spieszy mi się z tym wyborem. Wszystko spycham na później :sorry2:

zapomnialam Wam dodac, ze mozna sobie zazyczyc przechowywania krwi pepowinowej, mozna odczekac az calosc splynie do dziecka lub oddac jako hmm na przeszczepy itd.

dzieci zaraz po porodzie nie myja tylko je ocieraja recznikiem, dziecie jest zabierane raz na pomiary i badanie i zaraz wraca do mamy, preferuja jak najszybszy kontakt z matka lub ojcem w zaleznosci jak mama znosi porod. Nawet po cesarce zaraz mama ma noworodka do piersi dostawionego. Jesli chcesz wypoczac, wyspac sie itp, zabieraja dziecko i oddaja na zyczenie.
Ja rodzilam Tomcia ponad 15 lat temu, ale normalnie byl ze mna od samego poczatku i te pierwsze dwie godziny po porodzie kiedy spac niepozwalaja mlody ciagnal zaparcie cyca, zagladaly do nas tylko co pare minut pielegniarki.

reklama
Myszko super ten szpital! Fajne jest to ze w szpitalu cały czas możesz mieć dziecko przy sobie, u Nas przecież to wciąż jest wyjątek, najczęściej po porodzie dają dziecko na kilka minut i zabierają na mierzenie i ważanie. Pod czas gdy najlepiej jest dziecko mieć przy sobie do czasu zakończenia pierwszego karmienia. Dodatkowy plus to rzeczy jakie musisz wziąść do szpitala, super, że szpital zapewnia rzeczy dla maluszka na pobyt i paczuszkę na po noradzinach.

W szpitalu w którym planuję rodzić dzidziuś jest kładziony na brzuszku mamy na dwie godziny i sobie tak leżą ,,skóra do skóry'', wtedy odbywa się pierwsze karmienie. Wiadomo, że jak coś się dzieje złego to tego nie ma. Ale np po cesarce jak mama dochodzi do siebie to tatuś dostaje dziecko na brzuszek ;-) U nas też szpital zapewnia ciuszki dla maluszka ale można wziąć swoje. I paczuszki na start też dają.
Znieczulenie jest w standardzie, wanna też. W każdej z sal jest prysznic i do dyspozycji worki sako, piłki. Mają też gaz rozweselający :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry