• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Nanu Lena to śliczne imię:).
ja jeszcze nie wiem co z krwią pępowinową. Z jednej strony dobrze mieć takie zaplecze (niestety jest to kosztowne), a z drugiej strony czytałam, że nie często jest ona wykorzystywana ponieważ NFZ nie refunduje zabiegów z użyciem krwi bo jest to zbyt kosztowne. Ale w przyszłości może być inaczej więc może jednak warto. Muszę się dokształcić w tej materii :)

My mieliśmy w SR spotkanie z panią z Polskiego Banku Komórek Macierzystych. U nas w mieście w każdym szpitalu można pobrać tą krew, wszystkie położne są przeszkolone. Z tego co pamiętam do tej pory z tego banku było chyba 7 przeszczepień.

Lenka i Blanka piękne imiona :-) Blanki żadnej nie znam ale za to Lenka teraz bardzo popularne.

Ostatnia edycja:
Ja też właśnie różne rzeczy słyszałam. Nie zawsze chcą z tej krwi skorzystać i że koszty.
A z drugiej strony przy potrzebie wykorzystania i ocalenia dziecka lub kogokolwiek zresztą koszty chyba nie mają znaczenia.

Hello

Imie Blanka brałam pod uwage jak sie dowiedziąłam o tym że pod serduchem nosze mała królewnę bardzo mi sie podoba:-)
Lenka tez ładne kojarzy mi sie z takim grzecznym dzieckiem heheheh:-D
Co do imienia Remigiusz to mam pewien sentyment :rolleyes:

Kurcze z tym tetnem to cos w moim przypadku sie nie sprawdziło.
Myszko ale wypas w tym szpitalu ale ja juz od innych dziewczyn słyszałam równie dobre opinie porodzie i warunkach w niemieckich szpitalach.Także nic tylko rodzić.
U nas w szpitalu wojewódzkim w którym rodziłam córe warunki na porodówce sa bardzo fajne. Jest gaz rozweselajacy, przyrzady typu worek sako piłka drabinki wszystko schludne po remoncie opieka tez była ok. Co innego oddział izolacyjno- septyczny ale to juz inna historia w każdym razie bede tam rodzić:tak:

Zapominajko generalnie gaz ma pacjenta odprężyć, czyli zmniejszyć uczucie lęku i strachu, ale również ma działanie zmniejszające ból, ale z tym nie oszukujmy się bywa inaczej u każdej pacjentki.

reklama
Generalnie moze byc wesolo;-)

Kaso ja juz tu rodzilam i tak trafilam na watek, wiec dla mnie samo wyposazenie i obietnice nie maja znaczenia. Bylam juz w tym szpitalu 2 tyg temu z bolem brzucha i zajeto sie mna szybko i dokladnie dlatego poszlismy na te drzwi otwarte. W sumie najwiecej i najglupsze pytania dotyczyly znieczulenia, a co jak nie zadziala itd, kolejny zestaw dotyczyl cc. Generalnie nudno bylo, z krwia oboje zgodnie w ciagu chwili podjelismy decyzje wiec i w trakcie porodu dalibysmy rade. Dla mnie wazniejsze od tych pogaduchow bylo zrobic wsio z papierami, zeby potem sie juz tylko mna zajeli...bo biurokracja tutaj przerasta wszystko;-)
Papier wazniejszy niz czlowiek.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry