• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Dziewczyny dziękuję za miłe przyjęcie mnie, jesteście wspaniałe:-) Widzę że dużo tu szczęśliwych - oczekujących mamuś i mam nadzieję, że moja historia też będzie miała happy end;-)Wikama jak przeczytałam o Twoim Aniołku to sobie od razu pomyślałam że w podobny sposób i mniej więcej w tym samym czasie się to wydarzyło:sad:.... Chciałabym tak jak Ty znów mieć dwa serduszka... i mam nadzieję, że za niedługo tak będzie:-)

Izka wszystko co naturalne: miod, czosnek, cytrusy i cieple lozko hihi. Zadnych witamin, oprocz C, bo to tylko pozywka dla bakterii!! I miod jak dodajesz do herbaty, to juz przestygnietej, bo miod to taki stwor, ktory wszystkie wlasciwosci traci we wrzatku.

Monia na pewno bedzie miala happy end i tego sie bedziemy trzymac!!

Matoocha u la la, jaki magiczny czas na owu, wow!!

A histo-pato robi sie bardziej na obecnosc bakterii, ktore sa niebezpieczne dla plodu typu zasniad i wtedy mozna go wyeliminowac antybiotykiem.

No magiczny.. :) a jeszcze super jest to że od razu po 1 dniu Swiąt jedziemy do Włoch na deski, więc nie będzie: macania cycków, sprawdzania sluzu, mierzenia tempek, sprawdzania szyjki czy robienia testów ;-). Wracamy dopiero 5 stycznia pewnie i dopiero jak wrócę będę się zastanawiać czy coś w trawie piszczy:-p. Więc.. totalny relaks!

Monia dokładnie tak jak Ty poszłam na badanie i wszystko było super, miałam mieć usg to po pierwszym trymestrze. Żadnych bóli wcześniej ani krwawienia, nawet nie plamiłam. Piersi miałam nabrzmiałe i bolące, codzienne mdłości i/lub wymioty. Poprzednie usg w 9 tyg., nie pokazało kompletnie nic niepokojącego. Okazało się, że łożysko, pęcherzyk płodowy wszystko się rozwijało, tylko nie dziecko. Byłam w takim szoku, nie sądziłam, że tak może się skączyć! Niestety lęk i brak pewności o powodzeniu tej ciąży będę miała do samego końca, ale wiem, że jak nie będę silna to nigdy nie zaznam tego szczęścia jakim jest chwila utulenia noworodka. Więc Monia, głowa do góry, zagryź zęby i do dzieła! Starankach to czysta przyjemność a później dziewczyny na forum nie pozwolą Ci za dużo myśleć!!! Powodzenia

Martoocha więc wigilia w tym roku to coś więcej niż dzielenie się opłatkiem, prezenty i barszcz z uszkami ;)! Jak tak sobie pomyślę, to chyba w żadną wigilię nie rozrabiałam z mężem :0
zawsze byliśmy albo u rodziców, albo Wiki poprosiła żebyśmy jej lego złożyli, albo miała ospę... Ach, fajne szykują Ci się święta;)
Iza ja biorę rutinacea! Doktorka mi pozwoliła również echinacea do ssania (super sie sprawdza jak drapie w gardło), syrop stodal (jak jest kaszel). Czosnku lepiej nie za dużo, ale wycisnąć do masła i dodać soli= super masełko czosnkowe. I przede wszystkim leżeć pod kocem! Nie wychodzić kompletnie na dwór chociaż przez weekend i się wygrzać! Zdrówka!​

Ostatnia edycja:
hej babole:)

ja właśnie wróciłam ze spotkania klasowego - po 13stu latach się spotkaliśmy:) fajnie było! niestety 25km od wro więc już wróciłam, bo inaczej musiałabym gnać S w srodku nocy, której mogłabym nie dotrzymać:)

jutro domowy dzień z pierniczkami:)

Witajcie!
Odebrałam moje wyniki tsh - 3,16
Nie wiem co o tym myśleć. Na początek pójdę do lekarza rodzinnego. Jak brałam od niego skierowanie na badania to nie powiedziałam po co chce robić. Teraz powiem. Może coś doradzi od siebie.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry