• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Gatto serdecznie GRATULUJE!!! Obyś jak najszybciej doszła do siebie!!!

Marta - Twój Wojtuś rośnie jak na drożdżach ! Zgadzam sie z innym ciotkami, że straszny z niego słodziak! :)

Danutaski cudo zrobiłaś a nie tort!!! Na taką furę to tylko patrzeć, chyba bym sie popłakała jakby mi ktoś ją rozkroił :)!

Martoocha czekam na wieści jutro! O której idziesz na usg?

A my wybraliśmy sie na wyprawkowe zakupy! Postaram sie zrobić listę to mi podpowiecie co jeszcze muszę kupić. Lilianka tak mi brzuch atakowała na zakupach, że śmiałam sie że to 100% kobietka. Tylko ciężko mi sie skupić za kierownicą, jak nagle przykopie lub robi sobie trampoline z pęcherza :D!

reklama
Gatto wielkie gratulacje!!!!

Doczekałyśmy się malutkiej. Wszystkiego dobrego i szybkiego dojścia do siebie.

Ja też kredyt będę spłacała długo jeszcze, jakieś 15(?) lat. Mieszkanie mam spore, ale bardzo marzy mi się domek i ogródek...

Wizyta jutro między 11-12.00- ale będę czekać na lekarza, więc nie wiem o której wyjdziemy.
Mam do Was pytanko..teoretyczne: Dziś mamy 5 tydzień i 3 dni- czy to oznacza 6 tydzień? czy 5?

Karo- weź sobie na noc aspirynkę i połóż się wcześniej.. teraz masę syfów lata w powietrzu.
Czy któraś ma listę dzieci naszego forum? :) może zrobimy taką listę?

Martuś moja ginka wpisywała mi w kartę ciąży, np 5t3d to wtedy 6 tydzień. Ale w szpitalu u rodziców położna wpisałaby wtedy 5 tydzień. Wojtek urodził się 38t1d i wszędzie mamy 38 tydzień.
Taka lista dzieciaczków byłaby fajna-dla nas pamiątka i nadzieja dla wszystkich mam po stracie.

Dzięki dziewczyny- czyli może najlepiej zaokrągląć ;)

no też tak myślę :)super pamiątka.. i wsparcie dla starających się..możemy pisać: płeć, imię, jaki rodzaj porodu, rozmiar maluszków, może wstawić zdjęcia?

Witam

Niecałe 2 tygodnie poroniłam. Łyżeczkowanie było konieczne, mimo że podano mi tabletki na wywołanie i wyleciało ze mnie :( Jednak zostały resztki i musieli łyżeczkować :(

Kiedy po poronieniu można najwcześniej zacząć starania?
Chcielibyśmy zacząć jak najszybciej... To ciężkie przeżycie dla nas, ale musimy myśleć o przyszłości.
Są różne opinie - jedni mówią, że trzeba czekać 6 tygodni, inni że 3 miesiące, inni że 6... Wiem, że dużo zależy od regeneracji organizmu. Chcę przed rozpoczęciem starań zrobić usg i badania. Jakie badania są zalecane przed rozpoczęciem starań. Wiem, że lekarz mi powie wszytsko, ale tu też chciałam się poradzić.
A jakie opinie i przykłady z życia słyszałyście na temat rozpoczęcia starań po poronieniu?

Martoocha będę trzymała &&&& i czekała na wieści.
U mnie też zawsze liczyli skończone tygodnie.

Chociaż jak w 1 ciąży trafiłam do szpitala ok 32 tc, to każdy dzień miał znaczenie.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry