• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Martunia gratulacje kochana, spokoju życzę i cierpliwości przed 4 marca

Po poronieniu nie pozwolili czekać, aż się wszystko oczyści, od razu posłali na zabieg. Od tego czasu minął już cały cykl, miesiączka (choć trochę spóźniona) przyszła 31 stycznia i w tym cyklu podjęliśmy już starania. Choć lekarz w szpitalu powiedział, że w zasadzie nie ma dowodów na to, żeby ciąża od razu po łyżeczkowaniu była obciążona większym ryzykiem.
Z braku wiarygodnego termometra nie prowadzę pomiarów temperatury (jeśli któraś z Was ma pomysł, gdzie można kupić normalny termometr, bo ten elektroniczny, który mam w domu, jest w moim odczuciu wybitnie niedokładny i wyniki podaje z sufitu - z pewnością przyda mi się taka podpowiedź na przyszłość).
No, ale ten cykl chyba na straty. Teraz trzeba czekać miesiąc na kolejne jajeczko. A może jakieś ziółka od nowego cyklu zacząć stosować? Będę wdzięczna za podpowiedzi.

Witaj,
[*] dla Twojego Aniołka.
Mi też nie pozwolili czekać bym sama się oczyściła i na drugi dzień zrobili zabieg. Miesiączka przyszła po 42 dniach. Czy ciąża po łyżeczkowaniu jest bardziej obciążona tego nie wiem. Z pewnością jest bardziej stresująca.
O termometr popytaj w aptekach. Przez jakiś czas nie można było kupić szklanych ale teraz są takie przypominające stare tradycyjne rtęciówki ale mają inną substancję.
O ziółkach się nie wypowiem bo nigdy nie stosowałam wspomagaczy. Z pewnością wiesiołek i siemię lniane zwiększają produkcję śluzu.

IMG_0013.jpg
Moje dziecię zasnęło w leżaczku :)

reklama
Marta ależ wojtus słodki!

Martoocha Gratuluję bardzo! Dopiero wróciliśmy od babci i zaraz zajrzalam w poszukiwaniu wieści! Do 4marca niedaleko! ;)

My już powroceni i z obiadkiem na jutro w lodówce; ) dostaliśmy kilka ciuszków dla matyldy. A babcia skończyła pierwszego kota na szydełku na łóżeczko :) cudny!

Witam.
Gatto wielkie gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Martocha rowniez gratulacje i juz bez marudzenia :p !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Marta Wojtus przeslodki ;)
Ja wlasnie pisze ze szpitala, brzuch od wczoraj prawie ciagle twardy wiec mnie polozyli, dostalam zastrzyk na plucka dla malej, jutro kelejna dawka. Po za tym magnez i nospa tylko cos ktg mi nie robili :baffled: za to tetna sluchaja co 3h.
Przepraszam ze was nie nadrobie, ale cos nie mam glowy...

Onatoma 3mam kciuki! Zaciskaj nogi!

A oto i pierwszy kot Fioletowy:)

Będą jeszcze dwa: Fuksja i Buraczek:)

Załączniki

• 20130217_201503.jpg
    20130217_201503.jpg
    18,8 KB · Wyświetleń: 38
  • 20130217_201453.jpg
    20130217_201453.jpg
    16,6 KB · Wyświetleń: 37
Neta, w końcu jedziemy na jednym wózku, więc i tu przybyłam :) Niepoprawna optymistka, nadal gdzieś wierzę, że coś z tego cyklu może być, choć to irracjonalne.

Z tym pęknięciem dlatego właśnie mówię, że nie wiem, czy nie włożyć między bajki. Tak czy siak, nie ruszam. Staram się o malucha. Po prostu. I tym razem już musi wyjść.

Ona to ma lez grzecznie najlepiej plasko i na lewym boku, lub prawym na wznak niepolecaja. Mnie szpital pomogl, a sterydki na pewno nie zaszkodza...lepiej podac bez potrzeby niz nie podac. Bedzie dobrze, zobaczysz. Trzymamy kciuki&&&&&&&&&&&&&&&

Nanu kotek uroczy

reklama
Martoos Tomasz bedzie odliczal za Ciebie mijajacy czas, ma szlaban na pc i xboxa do 4.03, a zalapal zaraz po nowym roku;-)[/QUOTE]

SUPER! To taki wurtualny suwaczek :)) Podziekuj mu proszę bardzo..może zostanie internetowym ojcem chrzestnym ;-).
My z M. też chcemy mieć taką strategię-że jak wszystko jest ok to na bardzo dużo będziemy pozwalać, a jak coś się nie spodoba SZLABAN:tak:. Oczywiście, za wyjątkowo pozytywne zachowanie też będziemy nagradzać:-p. Przynajmniej to tak w teorii wymyśliliśmy:-D. Za pewne nasze dzieciątko (tak wyczekane i wychuchane) będzie najbardziej rozpuszczonym bachorem na klatce :rofl2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry