• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Martoos jak sie wprowadza zasady to jak najwczesniej;-) a szczerze wszystkim rodzicom zycze takich problemowych dzieci jak moj:-D hormony mi skacza i sam mowi niech juz kwiecien przyjdzie, bo wytrzymac z toba sie nie da:-D a kare dzielnie znosi. Za to wiem, ze jak do kumpla jezdzi to graja bo sam mi powiedzial;-) no ok:-D szlaban dotyczy tylko gier w domu.;-) na wyjscie nie dostaje, no chyba ze mi wpadnie w zle towarzycho...

Ona to ma jestem w szoku, że ktg nie robili :szok:
Ja myslałam, że to jedno z pierwszych rzeczy, które robią.

A sterydy na płucka to chyba z automatu podają. Nie słyszałam, żeby szkodziły.

A w kwestii metod wychowawczych to mam wrażenie, że u mnie jeden wielki chaos panuje :dry:

Martooocha superrrr!!!! Teraz tylko się cieszyć i czekać na marzec :)

Katherina witaj, my się znamy z cpp, choć teraz tam mało się udzielam, żeby się nie nakręcać złymi info :)

Myszka aleś Ty bezwzględna!! taki szlaban az do 4 marca, jak chłopak taki miły i uczynny!! :p

ona to ma ojjj uważaj tam na siebie i się nie denerwuj.. poleżysz troszkę, odpoczniesz i będzie dobrze!

Nanu ale cudo!!! ale masz babcie zdolniache!

a ja dzisiaj pozbyłam się autka :-( po 3 dniach od wystawienia na sprzedaż pan zadzwonił a dzisiaj przyjechał oglądnąć i kupił ehh.. ale wiecie co jakieś zrządzenie losu, bo jak wracaliśmy jeszcze moim autkiem z przejażdżki to w radiu leciało " to już jest koniec, nie ma już nic..." to był znak :-p

Zapominajko musisz sobie zalozyc co chcesz od dziecka i konsekwentnie to egzekwowac. Nie ma opcji, ze jest za male i nierozumie...rozumieja i to doskonale. Wiem, bo widze roznice zachowan malej ksiezniczki...a ma 2 latka i troszke. U mnie to samo dziecko jest jak aniolek, zna zasady i wie ze ja sie nie zlamie, wiec robi dokladnie to co jej powiem. Np., uwielbia sie kapac w wannie trwa to zawsze kolo godziny pelno zabawek itd., gdy wchodze do Tomka i malej mowie wyciagamy zabawki i spuszczamy wode...robi to bez dyskusji. Tomek czy M robi te sama procedure i na koniec ja musze wejsc:-D
To samo z jedzeniem i sprzataniem. W domu za to rzuca wszystkim, krzyczy i wymusza placzem...wie doskonale gdzie i na co moze sobie pozwolic;-)
U mnie je wszystko sama, a w domu juz nie...

Zapominajko musisz sobie zalozyc co chcesz od dziecka i konsekwentnie to egzekwowac. Nie ma opcji, ze jest za male i nierozumie...rozumieja i to doskonale. Wiem, bo widze roznice zachowan malej ksiezniczki...a ma 2 latka i troszke. U mnie to samo dziecko jest jak aniolek, zna zasady i wie ze ja sie nie zlamie, wiec robi dokladnie to co jej powiem. Np., uwielbia sie kapac w wannie trwa to zawsze kolo godziny pelno zabawek itd., gdy wchodze do Tomka i malej mowie wyciagamy zabawki i spuszczamy wode...robi to bez dyskusji. Tomek czy M robi te sama procedure i na koniec ja musze wejsc:-D
To samo z jedzeniem i sprzataniem. W domu za to rzuca wszystkim, krzyczy i wymusza placzem...wie doskonale gdzie i na co moze sobie pozwolic;-)
U mnie je wszystko sama, a w domu juz nie...

Ja zalozylam sobie, ze skoro dyscyplina, konsekwencja, stanowczoscia i miloscia udalo mi sie dobrze psa wychowac...to z dzieckiem pojdzie latwiej, bo lepsza komunikacja;-)
No i sie udalo:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ona-to-ma ale twardnienie brzuszka to niekoniecznie skurcze! Dziwie się, że nie robią ktg. Mi też twardnieje brzuch, pomimo no/spy i magnezu ale póki z szyjką nic się nie dzieje, to tylko pod intensywną kontrolą jestem. A jak u Ciebie szyjka? Kochana nie denerwuj sie tylko, od 20 tygodnia mogą pojawiać sie już skurcze przepowiadające i nie oznacza to, że coś złego się stanie! Trzymaj sie :*

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry