• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Izuś łożysko jest unaczynione i tworzy sie właśnie z kosmówki. Położenie łożyska określa lekarz dopiero w 18/20 tygodniu. Wtedy jest tak naprawde rozwinięte łożysko i przejmuje wszystkie funkcje. Wcześniej ciążę utrzymuje ciałko żółte i/lub progesteron. Łożysko wraz ze wzrostem macicy sie przesuwa, więc jest możliwe, że na następnym usg będzie zupełnie w innym miejscu np. z tylu. Ale rzeczywiście jeżeli kosmówka jest na przedniej ścianie możliwe, że przekształci sie w łożysko i będziesz nieco później odczuwała ruchy. Ale poczekaj jeszcze trochę, przy pierwszym dziecku, ruchy możesz zacząć odczuwać ok 20 tygodnia! :*
A to moje hiacynty, które uwielbiam za zapach:
image.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Tak patrze i chyba tez sobie posadze w donice:-)

Tak sie zastanawiam co to moje dziecie wyprawia w tym moim brzuchu...dzis wyjatkowo aktywny, wypycha sie, przetacza, jezdzi z prawej na lewa... chwilami to malo przyjemne uczucie. Do tego przy zmywaniu naczyn zaatakowal garnek, bo brzuchem dotykalam ucha, garnek sie poruszyl a ja podskoczylam...hmm ze talerz mu przeszkadzal, czy pilot to rozumiem, ale garnek atakowac????:szok:

Zapominajko marne szanse na zupke, bo trzeba miesko posmazone zjesc:-D
Mam cicha nadzieje, ze jak teraz sie wywscieka to w nocy da mi spac... Rozki przed wizyta pokazuje chyba;-)

No tez zauwazylam, ze za 2 tyg bedzie juz bezpiecznie:-) a za 4 donoszony i bedzie mozna pouzywac sobie;-)...o ile bede w stanie sie jeszcze ruszac:-D

Nanu Ty zaraz tez w III trymestr wchodzisz, jak masz cos do roboty u dentYsty to ostatni dzwonek;-)

Martoos zobaczysz jak Tobie zleci:-) zanim sie obejrzysz a juz bedzie II trym, a zanim zdarzysz sobie odsapnac to sie zaczna zadyszki, odretwienia, bolace kosci biodrowe:-D
I nie wyspanie, bo dziec bedzie sie wtedy bawic w najlepsze;-) akurat w tym samym czasie co Ty bedziesz chciala pospac;-)

Kaso konczy 37tc, moze juz mala sie urodzila.

Karo szykuj sie powolutku, bo Ty po Kaso jestes w kolejce...:-D

u dentysty zaliczyłam co musiałam, reszta po porodzie:) muszę wstawić jednego ząbka, ale to wymaga zagojenia po rwaniu - a nie minęły jescze 2 miesiące, ściągnięcia aparatu ortodontycznego i wtedy na szybko ząbka. Plan z dentystką i ortodontką mam opracowany na lipiec/sierpień:)

a tak przy okazji - kiedy zaczyna się III trymestr? OM miałam 17.08 czyli zaczęłam już 7dmy miesiąc... czyli został 7,8 i 9ty.... 3 z 9ciu - więc to już? czy jeszcze?:)

reklama
Wikama ale cudo kwiaty!! ehh brakuje mi takich kolorów, niech będzie już ta wiosna..

Myszka faktycznie jakiś głodomór Ci tam rośnie, ale już niedługooo :)

a ja poszłam dzisiaj na spacerek do lasku z moją towarzyszką :-)
1.jpgDSC_0260.jpg

Edit:
umówiłam się na połówkowe, nie w tym terminie co chciałam ale co tam :-p mamy 23 marca, to będzie 21t2d

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry