• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Elka ja szukalam w miare taniego i jednoczesnie dobrego, funkcjonalnego. Wiem, ze kase dostane tylko raz na to, wiec sila rzeczy trzeba bylo sie dobrze przygotowac ;-) w sumie po przeliczeniu na pln wychodzi ciut ponad 1000... a jak patrzylam na allegro i polskich sklepach w sieci to mi wlosy deba stawaly...kwietniowki tez ponad 2000 dawaly za swoje wozki... obled.

reklama
Ewcik &&&&&&&& za wizytę!!!!!!! A teraz marsz do łóżka!!! Co to za chorowanie!?!? Herbatkę z cytrynką, wapno musujące wypij, możesz brać do 6 tabletek rutinoscorbinu i zdrowiej :)

Myszka fajny wózeczek!!! My też sobie już upatrzyliśmy, tylko u Nas jest jeden podstawowy problem: wszystkie wózki są niskie, tzn. mają nisko zawieszoną gondolę. My z mężem jesteśmy bardzo wysocy i pamietam przy Wiki jak mi plecy siadły, nie byłam w stanie jej wkładać i wyciągać z gongoli. Wiecznie byłam zgięta czy schylona i teraz dla mnie wysokość gondoli jest jedną z ważniejszych cech, także my obstawiamy teutonia lub Emmaljunga. Tak jak Ty zastanawiam się nad szarym wózkiem.

Elcia tęskniłyśmy, tęskniłyśmy :)!!! Ja ciekawa jestem jak Twój program treningowy: dzisiaj środa - dałaś czadu????

Izka tutaj jesli chodzi o pomoc to panstwo trzeba powiedziec bardzo pomaga,ale mysle ze dlugo juz tak niebedzie.My z mezem pracujemy oboje i niedostajemy kasy od panstwa,chociaz kokosow niezarabiamy ale niestety takie sa reguly.Ale niema naprawde na co narzekac tutaj,bo jesli sie przyjedzie i niema kasy na zycie to ci pomoga nie to co w Polsce.Ja dostane tylko elterngeld czyli tak jak Myszka juz pisala miesiecznie wyplacone.Przez to ze pracowalam do dostane 67%mojej netto pensji,zobaczymy co nam wylicza.Ale np bardzo drogie u nas sa zlobki i przedszkola.Bylam sie pytac o zlobek gdybym chciala wrocic np do pracy po dwoch latach to wyliczyli nam 320Euro miesiecznie bo to wyliczaja od zarobku.Wlosy mi deba stanely
Wikama mnie sie rowniez bardzo Teutonia i Emmaljunga podobaja:-)
Myszko masz racje zadzwonie jeszcze raz do mojej poloznej i popytam ja czy bedzie jakis problem jezdzic kazdy dzien a jak nie to zmienie

Ostatnia edycja:
Wikama Ty co prawda wyzsza ode mnie o 15cm, ale syn i M maja po prawie 190 wiec dla nich to rowniez wazny element i wysokosc raczki...dlatego raz jeden, raz drugi byl sie przymierzac;-) moj syn ma 186 wiec jak kupie to wrzuce Ci fote jak to u niego wyglada, bedziesz miala porownanie;-)

Karo rodzinne tez dostaniesz, musisz po urodzeniu zlozyc wniosek do familienkasse z poswiadczeniem meldunku dziecka. Jak chcesz to maja druki i w polskim, bo mnie przysylaja dwujezyczne;-)

Ostatnia edycja:
Wika niestety musialam przelozyc na jutro, wypadlo mi cos niespodziewanego po pracy ale jutro czaduje:tak:

Myszko dokladnie ja tez tak mysle ze nie ma co przeplacac za szmery bajery ktore kosztuja a tak naprawde to sa niepraktyczne mysle ze okolica tysiaka to tak w sam raz;-)

Myszka tak o rodzinnym zapomnialam,masz racje.Druki tez juz mam wydrukowane bo na szkole rodzenia mowili gdzie mozna sobie wydrukowac.Na Elterngeld tez mozesz sobie druki wydrukowac jak masz daleko do urzedu.

Wazne, ze nowy z gwarancja, serwisem i zastepczym. Nalezy wziac pod uwage jak sie sklada, jak duzy jest po zlozeniu. Jesli masz auto to trzeba spojrzec czy w bagaznik wejdzie. Ja bede jezdzic komunikacja miejska i pomimo rownych chodnikow biore duze kolka, bo nie mam zamiaru wisiec na wozku wsiadajac do tramwaju czy autobusu;-) czasem az mi szkoda tych kobit jak sie baruja z wozkami, bo to markowy a koleczka jak w zabawkowym... Tja grunt to przedlozyc marke nad uzytecznosc:-D

Elka tak jak u nas w miescie to auto sie zupelnie nieoplaca... gdzie nie staniesz placisz, utrzymanie drogie oplaty tez, a w sumie szybciej i wszedzie dojade komunikacja miejska ;-) dzieci do lat 5 nie placa biletow ;-). Potem jak juz ida do szkoly to w przypadku odleglosci 3,5km oplaca miasto (do 15lat) powyzej 15 dystans sie zwieksza do 4km. Ja mlodemu za ticket musze placic 12,50€ miesiecznie ;-) reszte placi miasto.

Ostatnia edycja:
reklama
Auto mamy od niedawna a tak cale zycie korzystalam z komunikacji miejskiej lub rowera do szkoly, do pracy dla przyemnosci;-)U nas najwiekszy bol to benzyna przy takim podstawowym korzystaniu i wiekszym silniku wychodzi ok 400-500 pln na miesiac:-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry