• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Hej babeczki!
No więc tak, robiłam wczoraj bete - wynik 280 (48 h wcześniej było 111), no więc chyba dobrze :D
Byłam u gin i dostałam luteinę pod język (obrzydliwaaaaaaa), acard dalej, dopegyt (bo mam lekko za wysokie ciśnienie) i za 2 tygodnie (8maja ) pierwsze USG - żeby zobaczyć cz serduszko bije i czy tym razem ciąża zdrowa jest.
Trzymajcie kciuki!!!! Zwłaszcza Ty Myszka, bo to od Ciebie mam przecież ciąże :D

Myszka a ja za Ciebie trzymam kciuki!!! Nie zdążyłam nic wczoraj napisać, bo nie miałam neta i nie wiedziałam.!! Będzie dobrze Słoneczko!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Michalina wielkie gratulacje! Ja na szczęście ze wzgledow smakowych nie brałam nigdy luteiny za to duphaston po którym najczęściej sie dużo tyje :/! To teraz uwarzaj na siebie i kruszynkę :):):)!

No to i ja po wizycie...

Matylda urosła znów - wg dzisiejszego usg waży już 2930g.
BPD 91mm
HC 316mm
AC 323mm
FL 71mm

Termin porodu wg usg przyspieszył i teraz jest 20 maja. Gin jednak twierdzi że urodzę ok 15maja...
szyjka skróciła się z 37mm na 30mm
Matylda nadal główką w dół

na KTG wychodziło czasami jej podwyższone tętno, ale miała najpierw czkawkę, potem ustała i niby ciut lepiej - w każdym razie w poniedziałak idziemy na kolejne KTG.

GBS pobrany, waga od ostatniej wizyty +0,5kg, od początku ciąży równe +10kg

aha, a wyniki troszkę poza normami ale ponoć w ciąży tak bywa, zatrucia ciążowego na pewno nie ma - mam się niczym nie martwić....

Michalina świetne wieści!!!

Wikama - jaki cudny szczerbolek:))))

hej kochane, witam was porannie /a raczej południowo/
wink2.gif

narobiłam się i padam na pysk... ogarniałam regał z zabawkami Marcelkowymi, część wypieprzyłam, mieszkanie posprzątałam.. no i czeka mnie najgorsze-muszę się zabrać za szafę, żeby wydzielić miejsce dla dzidzi i zredukować ilość synkowych ciuchów-ale dzisiaj już chyba nie dam rady :/
Hej kochane! Ja dziś wizytuje wiec prosze o kciuki za nas! No i żeby wyniki były ok....

Ewcik, Iza jak u Ws z ruchami Maluszków??? Bo ja ma stresa lekkiego od wczoraj! Moja Mała raz rusza sie tak energicznie że cały brzuch mi skacze, boli mnie i mam wrażenie, że jakies przemeblowanie robi wewnątrz a czasami to takie delikatne jakby nie miała siły! Zawsze w nocy jak idę do toalety to później Malutka chwilkę sie powierci a dziś w nocy nic nie czułam, za to teraz zaczyna sie rozkręcać! Gdyby nie to ze teaz robi gimnastykę to bym już na ip jechała... Kurcze, jakieś leki mnie łapią momentami :/!

A dziewczyny, wczoraj miałam taki zakrecony dzień, że masakra i całego nie streszcze ale wydarzyło sie coś ważnego: moja Wiki straciła po wielkich bojach u dentysty pierwszego mleczaka :)! I mam już szczerbolka w domu! Oczywiście w nocy przyszła wróżka zębuszka a Wiki jest bardzo zadowolona z tego faktu, ze nie ma zęba bo wszyscy w szkole jej gratulują i uwarzają za bohaterkę:)!

kochana, u mnie nadal z ruchami szału nie ma :confused2: czuje, ze dzidzia się rusza, ale to żadne kopniaki, przewroty, fikołki :no::-(
gratki dla Wikusi z okazji straty zębola :-D

Hej babeczki!
No więc tak, robiłam wczoraj bete - wynik 280 (48 h wcześniej było 111), no więc chyba dobrze :D
Byłam u gin i dostałam luteinę pod język (obrzydliwaaaaaaa), acard dalej, dopegyt (bo mam lekko za wysokie ciśnienie) i za 2 tygodnie (8maja ) pierwsze USG - żeby zobaczyć cz serduszko bije i czy tym razem ciąża zdrowa jest.

to gratulacje :tak: jak dla mnie luteina podjęzykowa była ok, bo po dopochwowej dostałam infekcji..

No to i ja po wizycie...

Matylda urosła znów - wg dzisiejszego usg waży już 2930g.
BPD 91mm
HC 316mm
AC 323mm
FL 71mm

Termin porodu wg usg przyspieszył i teraz jest 20 maja. Gin jednak twierdzi że urodzę ok 15maja...
szyjka skróciła się z 37mm na 30mm
Matylda nadal główką w dół

na KTG wychodziło czasami jej podwyższone tętno, ale miała najpierw czkawkę, potem ustała i niby ciut lepiej - w każdym razie w poniedziałak idziemy na kolejne KTG.

GBS pobrany, waga od ostatniej wizyty +0,5kg, od początku ciąży równe +10kg

aha, a wyniki troszkę poza normami ale ponoć w ciąży tak bywa, zatrucia ciążowego na pewno nie ma - mam się niczym nie martwić....

Michalina świetne wieści!!!

Wikama - jaki cudny szczerbolek:))))

gratuluję dobrych Matyldowych wieści :tak: kochana, tylko 10 kg przytyłaś? jak Ty to zrobiłaś? ja już mam 7+ :zawstydzona/y: przez to cholerne siedzenie w domu i podjadanie

nie wiem jak, w domu siedzę od połowy stycznia, jem w sumie normalnie.... no może węglowodany ograniczam trochę.... ale tak to normalnie....
tyle że ja przytyłam sporo przed ciążą, więc i tak będzie co zrzucać:/

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry