Kruszka moje ostatnie plamienie było naprawdę niewielkie no i nic poza tym się więcej nie działo, na szczęście.
Trzymam kciuki żeby obie Wasze fasoli dały radę, kiedy masz teraz USG następne? No i czy mówicie już rodzinie i znajomym czy czekacie jak się sytuacja rozwinie? Jak tam Twoje objawy ciążowe, mdłości, zachcianki? Mi chyba już przeszły mdłości zostały tylko zachcianki więc pewnie będę tyć w zastraszającym tempie
Ewelka10 może wstawisz sobie suwaczek? Który to już tydzień u Ciebie? Jak wyglądasz wagowo, no i czy chcecie wiedzieć czy będziecie mieć chłopca czy dziewczynkę, bo jak dobrze kojarzę to już chyba powoli możecie wiedzieć?
Gatto jak tam, wredna @ już się skończyła? Ilu dniowe miewałaś cykle wcześniej i czy planujesz jakoś sprawdzać czy masz owulkę, czy po prostu bierzecie się "do dzieła"? :-)
Karo01 przytulam kochana, przykre dni i dołek niestety jeszcze nie raz może się zdarzyć, ale pamiętaj, jesteś już w trakcie drugiego opakowania tabletek, teraz pewnie odliczasz kiedy skończysz je brać i zaczniesz 3 opakowanie, a po nim już tylko pozostaną staranka!! Wiele przeszłaś, ja wierzę że wszystkie złe rzeczy są już za Tobą, teraz czas na same dobre wiadomości tylko troszkę cierpliwości aby macica się zregenerowała po zabiegu. Jak masz wolne, wyjdź trochę na dwór, pospaceruj, ja zawsze uważałam że wiosna nastraja pozytywnie, albo znajdź sobie jakieś zajęcie, hobby na te dni kiedy nie pracujesz, które pomoże Ci zająć myśli. Może jakieś puzzle do ułożenia, albo jakiś wymyślny przepis na jedzonko, za którego składnikami będziesz musiała zwiedzić pół miasta?
Ani@k no i nadszedł poniedziałek, powodzenia na wizycie, z niecierpliwością będę oczekiwać na relację z rozmowy z lekarzem, trzymam kciuki &&&&&&&
Asa915 i jakie Wasze postanowienia odnośnie staranek i pracy?
Kasienkadg dla mnie najgorsze dni w cyklu to były te, w których czekałam czy przyjdzie @ czy teścik wyjdzie pozytywny - zawsze zaraz po @ następował dołek, ale chwilowy, ponieważ NOWY CYKL TO NOWE STARANIA, I KTO WIE, MOŻE AKURAT TEN CYKL BĘDZIE TWOIM OSTATNIM W KTÓRYM SIĘ NIE DOCZEKASZ @!! NIE TRAĆ WIARY KOCHANA!!
Kochająca_mama30 tak sobie Ciebie podczytuję i zawsze myślę sobie, że jeszcze chwilę i mnie czeka to co Ty piszesz, to bardzo przyjemnie się czyta

. Gratuluję uczucia pierwszych ruchów, rozumiem że chcecie wiedzieć czy chłopczyk czy dziewczynka? Ja już miałam męskie imię wybrane zanim zaszłam w ciążę: Damian, natomiast damskie podoba mi się Nina, Lena.
Życzę żeby przeczucie się sprawdziło jeżeli tak Ci się marzy aby była dziewczynka, ja bym też chciała dziewczynkę ale mam przeczucie że u nas będzie chłopak ;-). Mój brzusio powoli rośnie, ale nadal da się go ukryć pod ciuchami, jeden dzień może uda mi się zrobić jakąś fotkę.
Co do kawusi ja akurat nigdy nie piłam, ale wiele koleżanek które było w ciąży takę że nie potrafiło sobie odmówić i nic złego z tego nie wynikło. Nie ma co się martwić na zapas. Ja natomiast nie umiem się pohamować przed coca-colą, i co kilka dni wypijam jakąś półlitrową buteleczkę, także mam nadzieję że nie zaszkodzi.
Zobacz jak ten czas leci, tyle co robiłyśmy teściki i marzyłyśmy o dwóch kreseczkach !!
Myszka2829 jak się czujesz? No i jak Twoja silna wola ;-)
T
rzynastka nowy cykl to nowe nadzieje. Domyślam się, że czym bliżej terminu Twojego testowanka, tym się okaże że nie Ty sama będziesz o tym czasie testować. Trzymam &&&&&&& !!
MartOocha teraz się dłuży, ale zanim się obejrzysz, nadejdzie nowy cykl !!! &&&&&&& oby ten trwał jak najkrócej ;-)
WYSYŁAM FLUIDKI DLA WSZYSTKICH STARAJĄCYCH SIĘ ~~~~~~~~~~~~~ MÓJ KROPEK SIĘ DOŁĄCZA WIĘC ZARAŻAJCIE SIĘ PRZEZ KLAWIATURĘ
I WALCZCIE O SWOJE MARZENIA !! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
W piątek byłam na nieinwazyjnych badaniach prenatalnych, to dokładne USG + pobranie krwi, pełne wyniki mają mi przyjść za ok 10 dni listem do domciu, więc czekamy. To USG na którym byłam, było o wiele dokładniejsze niż zwykłe USG na które chodzę. Nasz kropek miał 6,4cm w piątek i Pan doktor tak zamroził obraz, że mógł zmierzyć przezierność karkową, że wynosi 1,3mm!!! Wynik bardzo dobry, dzidzia ma także przegrodę nosową, co jest ważne, bo te dwie rzeczy jako pierwsze wykazują że może być dzidzia z wadą genetyczną (jeżeli brak przegrody oraz przezierność jest zbyt duża). Główka ma także dobry wymiar, brzuszek też, rączki i nóżki także zdają się być ok, serduszko było też sprawdzane i wygląda na to że pracuje prawidłowo, zatem bardzo się cieszymy, ale tak jak pisałam wcześniej, czekamy na ostateczne wyniki w połączeniu z badaniem krwi które przyjdą za ok.10 dni. Kiedy Pan Doktor chciał zrobić badanie, dzidzia źle była okręcona, kazano mi zakaszleć aby się przekręciła, po tym przyłożono sondę ponownie i koło główki widać było jak maluszek macha rączką! Niezapomniany widok którego z całego serca życzę każdej z Was. Z mężem się śmialiśmy że machał aby nam powiedzieć "ej wy co wy mi tam robicie!!" :-)
Weekend upłynął mi miło w górach, wszyscy zjeżdżali na nartach, ja siedziałam pod stokiem, było tak przyjemnie ciepło że siedziałam w krótkim rękawku!! Przy śniegu!! No i się opaliłam, że do teraz mam różowe wypieki