• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Kochajaca mamo to jak najbardziej może byc siara ja w poprzedniej ciąży właśnie ok. 17 tyg. tak miałam...;)
ale u Ciebie ten czas szybciutko leci to juz prawie 17 tydzień!!!!! super:-)
ja jestem po wizycie i znowu mam mnóstwo nowych leków... normalnie załamać się idzie... brzuch mi lekko twardnieje i musze brac dodatkowo nospe i magnez z b6 3 razy dziennie, na okładkę jeszcze globulki antybakteryjne no i cały czas witaminy, acard, femisept uro i luteine.....martwie sie zeby to wszystko nie odbiło sie na dziecku....:-( juz nie wiem co o tym myśleć.... wczoraj wieczorem mimo brania tej nospy i magnezu miałam twardy brzuch i musiałąm wziąć dawki nieco wczesniej...juz sie przestaszyłam... w ogóle moja gin twierdzi ze jestem za bardzo zestresowana i za duzo mysle, ale jej to łatwo mówić jak można nie myśleć jak nie przechodziło się toksoplazmozy, może sie obudzic cytomegalia i znowu miałam kontakt z dzieckiem chorym na ospe, no i raczej nie czuje ruchów dziecka, chociaż wcześniej "chyba" czułam....ach.... jak ja bym chciała zeby był już sierpień....
przepraszam ze tak o sobie ale musiałam sie wygadac, moze bedzie mi lzej....
Pozdrawiam Was wszystkie bardzo mocno i trzymam mocno kciuki za wszystkie starające się i przyszłe mamusie...
buziaki dziewczynki:happy:

Ostatnia edycja:
reklama
Carolineee- to życzę Ci abyś po tej przerwie szczęśliwie zaszła i donosiła ciążę:tak:
co tak tu dziś pusto dziewczynki?
Ja zaliczyłam już pocztę , mój M jest zapalonym wędkarzem i zamówił sobie na allegro krzesełko wędkarskie musiałam iść opłacić, a za niedługo zabieram się za obiadek.Pozdrawiam.

Witam kobietki, ja siedziałam cicho bo całe przedpołudnie spędziłam w przychodni. Więc tak- pani ginekolog zbadała mnie i powiedziała, że wszystko się ładnie zagoiło, nawet bardzo ładnie jak na dwa tygodnie po zabiegu. Do pierwszej miesiączki nie kazała się przytulać z mężem a potem powiedziała że najlepiej odczekać 3 cykle przed kolejną ciążą, jednak gdyby się wcześniej przydarzyło ( wiadomo, że teraz może być łatwiej zajść bo organizm jest bardzo nastawiony na ciążę) to nic się złego nie stanie :-) tak więc do pierwszej miesiączki jeszcze post a potem, myślę że tak w czerwcu starania na całego :-)

natomiast pani endokrynolog powiedziała, że przez ciążę ładnie wyszłam z nadczynności i kazała jeszcze 3 tygodnie bez leków a potem kontrola TSH i zobaczymy.

zmykam robić jakiś obiad bo rano wyszłam a to już się 14 zrobiła.

Marta- to dobrze , bardzo się cieszę ,że wszystko u Ciebie w porządku teraz odczekasz ile potrzeba i do dzieła no i miejmy nadzieję ,że już wszystko będzie w porządku następnym razem :)a rozmawiałaś o jakichś badaniach dodatkowych ?Ja już obiadek mam podszykowany tylko wstawię ziemniaczki i usmażę kotleciki.

Pani doktor powiedziała, że na razie nie ma sensu tracić czasu i pieniędzy na badania. Nie kazała się martwić bo przy pierwszych ciążach dosyć często zdarza się puste jajo płodowe tylko większość kobiet samoistnie roni, nawet nie wiedząc że były w ciąży. No nic, trzeba czekać i być dobrej myśli.
Mój obiadek też już prawie gotowy, tylko ziemniaczki wstawić jak M będzie wracał z pracy ;-)

Dziewczyny
ja dzisiaj byłam pierwszy dzień w pracy bo zwolnieniu.
Nie było źle, tylko trochę nogi bolą.
Marta cieszę się, że wszystko ładnie się zagoiło. :-) teraz tylko starania pełną parą :tak:

U was takie pyszne obiady a ja wróciłam z pracy i tylko pomarzyć mogę :-) odsapnę troszkę i zrobię kotlety sojowe. Mój T uwielbia :-)

Sailor_Moon szybko wróciłaś do pracy, ja mam trzy tygodnie zwolnienia- to wypadało w Wielki Piątek ale na ten dzień wzięłam urlop i wracam do pracy po świętach. W sumie lekarz chciał mi dać połowę macierzyńskiego ale grzecznie podziękowałam.

Ja byłam w ubiegły piątek na chwilę w firmie podpisać jeden dokument, pech chciał że akurat biuro odwiedziła koleżanka na macierzyńskim z maleńką córeczką...byłam twarda ale widać było, że wszyscy się przejęli niezręczną sytuacją. Ale przecież nie da się tego uniknąć... jednak cieszę się, że mam te trzy tygodnie na powrót do formy, przydadzą się.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry