• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Cześć dziewczynki jak wam mija weekend?Ja już mam obiadek i czekam na M , dziś mamy jechać na wieś ,ale mi się za bardzo nie chce taka brzydka pogoda wieje ,leje ot co.
SailorMoon- to fajnie ,że wróciłaś do pracy ja też pracowałam w handlu ,ale puki co szukam pracy ,a u nas w mieście ciężko z pracą.
jak człowiek pracuje to ten czas szybciej leci faktycznie.
Marta- no niestety trzeba brać na to poprawkę ,że będziemy spotykać dzieci ja nie miałam z tym problemu mam dużą rodzinkę pełno dzieci i jakoś tak nie przeżywałam tego , całą swoją miłość przelałam na mojego chrześniaka zaraz po poronieniu kocham dzieci:tak:

reklama
kobietka wiem,że trzeba sobie z tym radzić. Staram się i naprawdę źle nie zniosłam tej wizyty w pracy. Chyba moi współpracownicy byli bardziej przejęci.
Pogoda faktycznie fatalna. W Bydgoszczy teraz świeci słońce ale mocno wieje a koło południa była śnieżyca. Byliśmy właśnie z mężem w Castoramie po farbę do sypialni. Poszłam o ,,górski krokus'' a wróciłam ze ,,szmaragdową tonią'', no cóż... ale bardzo mi się podoba i mam niezłą nową koncepcję na tą sypialnię :-)

Fajny kolorek :-) U nas leje co pół godziny, a co dwie pada grad. Kurczę pojawia mi się śluz a w zeszłym cyklu i poprzednich nie było go tyle to dobrze. Wiesiołek działa.
A teraz z innej strony. Dziewczyny czy mogę brać witaminy dla kobiet w ciąży mimo, że w niej nie jestem? Kupiłam sobie przed poronieniem i chciałabym może brać.:confused:

myślę, że spokojnie możesz brać bo ona zazwyczaj są zalecane kobietom w ciąży i tym planującym dziecko więc dla Ciebie jak najbardziej się nadadzą:-) ja też sobie nadal biorę te witaminki. Radzę jako farmaceutka, bo nią jestem z zawodu;-)

Sailor_Moon mysle ze jak najbardziej mozesz brac witaminki dla kobiet w ciazy bo mi lekarz rowniez poweidzial ze mam brac,narazie mam brac folio forte bo troche tanszy,bo chodzi o to tylko zeby uzupelnic kwas foliowy, a jak juz dowiem sie ze jestem w ciazy to mam zaczac brac femibion.Dlatego postanowilam ze bedac teraz w polsce kupie sobie juz femibion 1 bo roznica w cenie miedzy Polska a Niemcami jest znaczna
A inny temat,ja rowniez pracuje w handlu i spotyka sie nonstop kobiety w ciazy i malutkie bobaski.Wiec trzeba jakos sobie poradzic.

Ja jestem od wczoraj w Polsce u mamy.Troche trzeba odpoczac i nabrac nowej energi.Dziewczyny zycze milego wieczoru

Ale nastała cisza :-D
Co tam u Was dziewczynki, jak weekendzik?
Ja instalowałam system na nowo jeszcze wgrywam programy ale jak na razie wszystko poszło oki.
Ostatnio mam etap na jedzenie batoników - marsów, a także ogórków małosolnych <mniam> - jak zobaczyłam ogórki pierwszego dnia, to po zalaniu zalewą zaczęłam je jeść już godzinkę po i zjadłam pierwszego dnia cały kilogram!!
Lopop kochana jak tam u Ciebie po owulce?
Mzc gdzie zniknęłaś?
MartOocha już kwiecień, kiedy zaczynacie staranka?
Myszka2829 myślę że to nie takie straszne że czasami jakaś chmurka się przytrafi. Najważniejsze, że sobie radzisz i nie palisz już normalnie, a z czasem i z chmurkami sobie poradzisz !!
Kruszka trzymam kciuki za Twoje obie fasolki i już nie mogę się doczekać Twojego zdjęcia z USG, pewnie sama się nie możesz doczekać ale najważniejsze że jak na razie jest wszystko super i oby tak dalej &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Kochająca_mama30 ja nie mam żadnej wiedzy na temat mleka/siary z piersi, więc nie pomogę. Dzisiaj pierwszy raz w życiu wzięłam do rąk gazetę o mamach i dzidziach, dostałam "w spadku" całą reklamówkę po koleżance i właśnie zaczynam czytać ;-)
Ewelka10 ja prawie całą ciążę biorę 2x dziennie magnez b6. Masz tego trochę do brania, ale tak jak mówi lekarz, może jesteś za bardzo zestresowana, a stres nie pomoże. Ja także nie przechodziłam toksoplazmozy, ale staram się nie wariować na tym punkcie - wiem, że jeżeli ma się stać coś złego to i tak się stanie, nawet jak całą ciążę przeleżę w łóżku i nic nie będę robić. Więc staram się nie przesadzać i być ostrożna w stopniu "normalnym" i nie przesadzać. Staram się cieszyć z każdego dnia ciąży, czerpię z tego ile się da, rzadko w życiu kobieta może być w ciąży więc chcę każdy dzień przeżyć w pełni. Co do czucia ruchów dziecka (co prawda ja jeszcze nie czuję ruchów ale pewnie niedługo zacznę), ja sobie kupiłam dopplera, w chwilach zwątpienia mogę włączyć urządzenie i sprawdzić bicie serduszka dzidzi, co mnie uspokaja. Na szczęście, nie nadużywam tego ustrojstwa, potrafię się ograniczyć ;-)
Życzę Tobie jak najwięcej spokoju i jak najmniej wątpliwości, żeby nic się nie działo i żebyś szczęśliwie dotrwała do terminu porodu cała zdrowa i szczęśliwa :tak: i postaraj się nie martwić na zapas.

WSZYSTKIM STARAJĄCYM PRZESYŁAM FLUIDKI ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ CZEKAM KOCHANE AŻ KTÓRAŚ Z WAS NAPISZE O SWOIM WIELKIM SZCZĘŚCIU I DWÓCH KRESECZKACH !! A NAJLEPIEJ WSZYSTKIE :-D

reklama
Cześć Dziewczynki, ja tylko na chwilę...Jestem ostatnio strasznie senna i ospała.
Z tą siarą to nie wiem, może i to jest to...Nie myślę nawet zbytnio o tym, co ma być to będzie :-)
Zauważyłam za to, że od tygodnia, półtora znacznie zaczął rosnąć mi brzuch a właściwie macica podniosła mi się..po prostu czuję to coraz mocniej z dnia na dzień...
W czwartek na szczęście mam wizytę u gin. Sprawdzi czy wszystko ok.
No i oczywiście zaczęłam ograniczać do min. kawę( dziś rano musiałam koniecznie wypić małą czarną bo głowa mnie strasznie bolała), jem codziennie po 2 buraki i piję sok z czarnej porzeczki. Mam nadzieję że do następnych wyników będzie poprawa...

A jak u WAS? Jak wy spędziłyście weekend? Jak się czujecie, te zaciążone i te starające się ?
Napiszcie...
(Tak uwielbiam kiedy w pracy otwieram sobie stronę naszego forum i czytam sobie wtedy post za postem) :-)
Buziaki!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry