• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
mam takie pytanie, ja mam problemy od 17roku życia z nadżerką w pierwszej ciaży się jej pozbyłam ale po porodzie znów wróciła i ciągle mam nieprzyjemne upławy - stary lekarz ginekolog twierdził ze to normalne..

czy Wy macie/ miałyście też takie coś?

dwa razy dostawałam tylko globułki ale to nic nie dało
wymusiłam na nim też przed ciążą I usg żeby sprawdzić czy nie mam jakichś zmian czy coś bo ja mam bardzo bolesne miesiączki, plus przy współżyciu bardzo mnie boli.. - wyniki wyszły w normie

reklama
marcela to daj znac jak bys jechala na ip pewnie cie uspokoja ale tez zobaczysz kruszynke :)

No ja chalupke ogarnelam teraz obiadek gotuje i na 15 wizyta :) chyba poprosze o ostatnie L4 i wracam do pracy nie ma co przedluzac i tak kiedys bede musiala wrocic. A ja wierze w to co mam napisane nad suwaczkiem ale to dobrze ze kazda ma swoja droge i tlumaczy sobie wszystko na swoj sposob wazne zeby nam sie pojawily II kreseczki i narodzily piekne zdrwe dzieciaczki :)

bakalia ja mialam nadzerke przed ciaza i nic z nia nie robilam bo ponoc nie bylo trzeba ale teraz czy na jest to nie wiem ale dzieki wlasnie dzisiaj sie zapytam mojego gina czy ja nadal mam wiem ze nadzerki znikaja po prodzie i nie przeszkadzaja w ciazy jesli pewnie nie sa zbyt duze ale o wszytko sie dzisiaj wypytam

Ostatnia edycja:
Patrycja mi w ciaży nie przeszkadzała nadżerka, ale te upławy mi bardzo przeszkadzają wiecznie musi być wkładka jak zapomnę to mam tak pobrudzone majtki że nie można doprać i ten zapach.. ble w tyg. bede u nowego jakiegoś gina to zapytam czy coś z tym robić czy jak..

trzymam kciuki za wizytę ;)

bakalia to powiem Ci ze dziwne ja lekarzem nie jestem ale chyba to nie jest normalne jak ma sie takie uplawy moze masz jakas bakterie dobrze ze robisz posiewy bo tam wyjdzie jak cos, moj gin jak mi dawal skierowanie na posiewy to wlasnie mowil ze mu sie sluz nie podoba i musi tam jakas bakteria mieszkac i sie nie mylil wyszla cholera na badaniach i teraz sie jej pozbylam mam nadzieje

a robiłaś posiew z szyjki macicy , czy tylko posiew moczu?
ja tylko mocz na razie, czekam na wynik i w przyszłym tygodniu pójde do lekarza żeby zobaczyć co z tym moczem no i popytać i poszukać przyczyny

robiłaś od razy na coś konkretnego czy tylko ogólny? bo widziałam że można u mnie w labolatorium na chlamydioza 150zł prywatnie, albo jak mi sie uda załatwic skierowanie to na nfz

no robilam na to co wczesniej ci tam wypisywalam i chlamydia tez tam byla tyle ze ja za wszystko placilam b do gina prywatnie chodze dlatego tam byla ureoplasma mycoplasma chlamydia ogolne bakteriologiczne i cytomegalowirus klasa igg i igm i za wszystko zaplacilam 330zl no i posiew z gardla tam jeszcze byl

Bakaalia ja przez długi czas borykałam się z upławami, przyjmowałam jakieś globulki ciągle, a infekcja wracała. Upławy raczej „normalne” nie są, nie leczone doprowadzają właśnie do nadżerek itp., a te w następstwie do czegoś groźniejszego, więc dziwi mnie trochę podejście tego lekarza.
Jeśli chodzi o upławy to w moim przypadku jest taka sprawdzona recepta: zero stringów (figi też mogą być fajne :)), płyn do higieny intymnej AA fresh – m.in. na upławy, i przede wszystkim po myciu wycieranie się jednorazowymi chusteczkami/papierem toaletowym – nigdy ręcznikiem. Od dłuższego czasu dzięki temu nie mam żadnych problemów z upławami.

Magda, Michalina jak tam samopoczucie? Jak Wasze księżniczki? :)

Martusia poprałaś? :)

reklama
Marcela moze warto przedyskutowac ilosc branego magnezu z ginem. Ja bralam 450mg/24h i nie mialam zadnych napiec, cwiczen itp, a ponoc przy kolejnych ciazach sa one bardziej odczuwalne. No i szyjka mi sie miala nieskracac, a jak sie krocila to wyladowalam na 3 dni w szpitalu na podchodowanie jej do stanu pierwotnego ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry