• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
kurcze znalazlam cs w necie ale to sa wykresy na 28dni a ja cholerka nie mam regularnych no i pisze tam zeby pomiar robic od 5 dnia cyklu no nic zostalo mi jeszcze troszke czasu do nastepnej miesiaczki wiec sie poducze z wujkiem google :P a i wyczytalam ze podwyzszenie tempki o 0,1 stopnia moze zanczyc ze jest wulacja

reklama
laski udziele Wam korków, a więc to jest tak, że jak temp zaczyna rosnąć i śluz staje się taki przeźroczysty i rozciągliwy to oznacza zbliżającą się owulację, gdyż zaczyna być produkowany progesteron odpowiedzialny własnie za wzrost temp i utrzymanie ewentualnej ciąży i tak jak wam temp skoczy do 37 i się będzie utrzymywała oznacza to, że już jest po owulacji, aż do momentu kiedy zacznie spadać co zapowiada @, więc ważne jest żeby mierzyć codziennie o tej samej porze rano zaraz po przebudzeniu

Pati mi lekarka pisała że ma zaczac od tego dnia w którym założyłam konto to był 6dzień cyklu akurat (mam konto na portalu 28dni - nazwa myląca) i ustawiłam sobie dlugosc cyklu tak na oko, bo ja nie wiem ile moje cykle trwaja roznie to bywa.. wiec zawsze moge poźniej długosć zmienic, wracajac do temp. kazała mierzyć od tego 6dnia cyklu codziennie rano o tej samej porze po przebudzeniu, jakbym w nocy wstawała czy cos to mam w notakach pisac to tez wiele znaczy wiec mierze zobaczymy co bedzie dalej, pisala mi ze mam wpisywac dane, zaznaczac jakie krwawienia i czy w ogole, sluz itp .. i potem ona bedzie mnie dalej uczyc ...

eska
dzieki Ci, ale ja nie mam śluzu , no bo trwa te plamienie jeszcze minimalnie ale jest

Eska czyli np zaczynam mierzyc tempke tak w 5 dniu cyklu i temperatura jest taka sama przez iles tam dni a jak wzrosnie to wtedy musze sie bzykac zmezem? :) a pozniej jak siegnie 37 i bedzie tak przez pare dni to juz nic sie nie zasieje tak?? kurcze czuje sie jak ciemna masa normalnie :)

Patrycja ja tak samo, ale damy radę ;) Tu takie bystre kobitki to nam wyjaśnią, czyli jeśli jest tak jak mówisz i jeśli juz ja sie wylecze z tych cholerstw i bede mogla sie starac to wiem juz kiedy ;D

Dziewczyny ja uciekam do lekarza na wspomniane usg cycków :cool2: w domu ciepełko zaczęli właśnie grzać,
życzę Wam miłego i leniwego weekendu - od razu po lekarzu jadę z mężem do rodziców nad morze, wracamy w niedzielę.

:rolleyes:

Hejka:-)
Dziewczynki, jak jest ten skok tempki to juz po ptokach i znaczy, ze owulacja akurat wlasnie byla, tuz tuz przed owulacja zreguly jest spadek leciutki temperatury na chwilke
i wtedy zregoly wystepuje owulacja, dlatego trzeba dzialac jak poznacie swoj cykl juz ze 2dni wczesniej przed skokiem i najlepiej co drugi dzien do 2-3 dni po skoku tempki tak na zapas mozna
nie ma to zwiazku z dlugoscua cyklu- ja np malam ok 32 dniowe zawsze.

ja Wam polecam ovufriend, bo pierwszy cykl mozecie za darmo z poradami sprawdzic:tak:

wyjezdzam jutro na weekend za miasto, takze buziaczki Wam posylam i pozdrawiam wszystkie
milej soboty i niedzieli;-)
p.s. maqa powodzienia na badaniu:-)

Ostatnia edycja:
reklama
kurcze opuściłam się i teraz Was nie nadrobie, bo nie wiem nawet na której stronie skończyłam, nie mam czasu teraz na NIC.. mąż mi się połamał (noga w gipsie) i mam teraz dwójke dzieci w domu, tylko nie wiem które gorsze :-p czy małe rozwrzeszczane z kolkami czy stare połamane :-p latam jak z piórkiem w du**, bo on przecie nawet małego nie ma jak przewinąć bo z nim nie dojdzie nawet do przewijaka no MASAAAAKRAAAAA

pozdrawiam wszystkie :*

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry