• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
suana dziękuję :) mój Maluch na szczęście ma się dobrze. Przedwczoraj go podejrzeliśmy po 2,5 mies! Urósł i przytył :)
mika czekam na wyniki razem z Tobą! Będzie dobrze! &&&&&&&&&&&&&&&&&
michalina podobno od 32 tyg wizyty są już co dwa tyg - na szczęście. ALe mnie od wczoraj też boli w pachwinach - szczególnie w prawej, aż nogi nie mogę podnieść, nie mówiąc o wysiadaniu z samochodu. Ale może Mały się tak ułożył. Mnie też boli dół brzucha po obu stronach od kaszlu. Ja wizytę mam dopiero za tydz.
celta udanej wycieczki! ale zazdroszę... taka piękna pogoda, też chętnie wyskoczyłabym do lasu, a tak trzeba leżeć - no ale cóż - może w weekend się uda :)

miłego dnia dziewczynki! samych pozytywnych chwil :)

Ostatnia edycja:
reklama
mika to co była na sekcji napisane? Jeśli oczywiscie chcesz sie podzielic z nami? Cos stwierdzili? cos Wam to wyjasnilo?
A z tymi badaniami genetycznymi to naprawde zrobili nie w porzadku....mogli Was poinformowac.....
A zaraz będziesz miec wyniki betki, czekam :D :D :D
A z pracą super wyszło,a tak sie denerwowałaś!!!!

Celtuś jak spacerek? Bo u mnie w wawie jest dziś pięknie, słonecznie i ciepło!!! A najlepsze jest to, ze byłam z mamą w sklepie i wracając przez osiedle jak stanełyśmy to nagle usiadło na mnie chyba 10 biedronek!!! Patrzymy a na około nas lata och jeszcze ze 100 :) Nie wiem skąd się wzieły ale wyglądało to MAGICZNIE!!!!!!!!!!!!!!

Marcelka ja mam wizyty wyznaczone na 14.10, potem 3 tyg przerwy (4.11), potem 2 tyg (18.11) i wtedy będę mieć USG i GBS, potem 2 tyg (2.12) - to faktycznie będzie teraz ten czas miedzy wizytami się zmniejszał. Zobaczymy jak w grudniu, termin mam na 29 grudnia, ale w sumie mogłabym juz urodzić na święta :) Kupiłabym Małej sukienke w KappAhl (bo są cudneeeee) :D :D :D

Mika - WOW! Chyba się pomylili i powinno być 450, albo coś im się skopało, może pierwszy wynik zaniżyli. Nawet przy ciązy mnogiej w dwa dni by nie wzrosło aż tak, chyba że bardzo mnoga :). Tak mi się wydaje, chociaż jak wiadomo wszystko jest możliwe. Chyba będziesz musiała powtórzyć, może jutro? Przyrost bety oznacza się albo co 48 albo co 72 godziny, u mnie np wszyscy preferują co 72 godziny. Będziesz spokojniejsza jak powtórzysz jutro.
Ale wzrost jest, niezaprzeczalny :)

Mika , przepraszam , że pytam, jak nie chcesz to nie odpowiadaj, czy coś stwierdzili w sekcji? Może pomożemy Ci przed genetykiem, żebyś się nie denerwowała.

A Pietrucha kiedy odbierasz wynik?

Ostatnia edycja:
Labera światełko dla Matyldy. Nie było Cię na lutówkach, ja mam synka o 2 tygodnie młodszego, urodził się 29 lutego. Teraz też miałam być kwietniową Mamą ale się nie udało. Ja miałam puste jajo płodowe i już od 4 września wiedziałam że nie tym razem, ale poroniłam samoistnie dopiero 25 września. Ja nie wiedziałam co będzie ale czułam że dziewczynka. My zaczynamy się starać od stycznia
Celta ależ od Ciebie bije pozytywna energia.

Mika, krwiaki to z wcześniactwa, nie świadczą o wadzie genetycznej, ale to na pewno wiesz. Nie sądzę , aby genetyk coś więcej znalazł. Ciesz się teraz z ciąży, ja bym mimo wszystko powtórzyła na Twoim miejscu betę, będziesz spokojniejsza. A jeśli naprawdę tak duży przyrost, to może przez te dwa dni zarodek porządnie się zagnieździł i stąd taki wyrzut bety, a może będziesz miała podwójne albo potrójne szczęście. Nie ma co gdybać. Ważne, że beta jest i jest przyrost i trzeba się cieszyć. Gratuluję, jesteś w ciąży niezaprzeczalnie!!!
I proszę nie stresuj się na zapas. Spokój, relaks, idź na spacer i dziękuj , że się tak szybciutko udało.

Mika ściskam, nie potrzeba Ci tego stresu. Do jutra to cały wiek dla Ciebie. A może być coś takiego jak za duży wzrost??? 2 dni temu martwiłaś się że malutko, a teraz pewnie komuś jedno dodatkowe zero nie sprawiło większego znaczenia a Ty się denerwujesz

Pietrucha, proponuję iśc do jakiegokolwiek lekarza np rodzinnego i poprosić o receptę na Dupka, i tak jest na 100% (jest? jak kupowałam na 100%), więc bez problemu powinni Ci wypisać.

Widzę nowe nicki, witajcie Dziewczynki!

Takie właśnie wiadomości jak u Pietruchy i Miki dodają nam skrzydeł, prawda? I szczęśliwe finały jak u Martoochy :)

reklama
Mika, dr widział wyniki a nie wynik. Jeden wynik naprawdę o niczym nie świadczy, sama w to nie chciałam wierzyć, ale naprawdę i to wcale nie tak rzadko zdarzają się błędy laboratoryjne. Sama przepłakałam kiedyś cały weekend gdy z kolei miałam za niską betę a po 3 dniach zrobiłam kontrolę i pięknie wzrosła.Od tego czasu naprawdę z rezerwą podchodzę do wyników, gdy cos mi się nie zgadza.
Może ta wizyta na usg dzisiaj Ci pomoże, uspokoi. Jak masz mozliwośc to pojedź, zobaczysz może już maleńki pęcherzyk. I prosze jeszcze raz - nie denerwuj się tak bardzo.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry