• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Danutaski to nie musi być takie udzielanie bardzo częste.. chodzi raczej o rodzaj poznania.. skrobnięcie coś raz na jakiś czas.. i tak na wątku czesciej się udzielamy a w "kółku" to rzeczy tylko do naszej wiadomosci.. typu data urodzenia, data imienin.. :sorry2:
Wiem że jest ciężko udzielać się i w ciąży i po porodzie.. np. nasza Galwaygirl "zapracowana" jest przy Piotrusiu.. niedługo Ty będziesz "zapracowana" przy.. no właśnie macie jakieś pomysły na imiona?? W przypadku chłopca lub w przypadku dziewczynki??

Poza tymm mam nadzieję że już niedługo każda z nas nie będzie miała czasu na internet.. :tak:

reklama
Najgorsze Myszko w tym wszystkim jest to, ze nie mozesz zamknac sprawy i zostawic biednego dziecka twojego, zeby spoczywalo w spokoju :(( To jest straszne....Smierc tej istotki jest targana po wszystkich urzedach i glupki w nich w dooopie to maja, jakby nigdy nie istniala. Czy ona nie zasluguje na to?? czy ty nie zaslugujesz? w takich delikatnych sprawach powinno sie zrobic wszystko szybko, bo wiadomo, ze bol jest nie do opisania. Ale widac zaden urzedas tego nie przezyl takiej sytuacji i ma w nosie. Szkoda, ze nie trafilas na jakas "ludzka" osobe, ktora przynajmniej dalaby ci jakies wytyczne, jak i co nalezy zrobic. Ech....niemoc w sprawie urzedow jest druzgocaca, wiem, ale co nas nie zabije to wzmocni.

Ania nie mam pomyslu na nazwe klubu, pomysle potem :)

Gatto teraz zrobie tak: na dzien dobry podam i wydruk z komputera z opisem porodu... dalabym im fotke, ale M nie widzial i nie chce zeby widzial malej, z reszta on sam tez nie chce (czego nie mam mu za zle), a na koncu moze przejde do setna sprawy? wiem gra na uczuciach ludzkich jest ciosem ponizej pasa, ale ja juz nie mam ani sily, ani ochoty gadac jak do slupa...
a najgorsze w tym wszystkim jest to, ze moj M placil podatki, splodzil im dzieci, robil cale zycie na nich, a jak co do czego to maja go gleboko w doopie. Nie chce wiedziec jak on sie musi czuc... u nas w pl sie mowi, ze wszystko jest beee i nas olewaja, ale nie w taki sposob jak tu. Tego sie nie da opisac po prostu

Myszko, nasza biedna ;-(

Nie martw się niczym, i staraj się skupić na sobie. Ani@k ma rację, odpoczywaj teraz i się nie przemęczaj. Wiadomo, łatwo się mówi, no ale co zrobisz- widzisz co się dzieje na tym świecie, jacy ludzie dzisiaj żyją....
Tym bardziej że dostałaś okres, więc staraj zadbać o siebie, napij się zdrowego soku, zjedz owoca, usiądź na fotelu, zrelaksuj sięprzy jakiejś fajnej muzyczce....A tu widzisz- jak na złość jeszcze po papierochy sięgnęłaś z tego wszystkiego....
Ech, szkoda gadać...

Tez Cię przytulam, no i trzymam kciuki za następny cykl. :-) Tylko zregeneruj się troszkę bo to niezdrowe co teraz robisz...

Danutaski, cieszę się razem z Tobą że badania wyszły pozytywnie. Wiedziałam, że będzie dobrze- trzeba być tylko dobrej myśli a nie stresować się za bardzo ;-)
Powiem Ci, że ja też mam tak że w ciągu dnia jak za dużo pochodzę, porobię...to stawia mi się bardzo macica. Wieczorem to odnoszę wrażenie jakbym miała podwójnie podniesiony brzuch do góry. Taki twardy się robi.
Wiadomo, trzeba się oszczędzać, bo generalnie wszystko zależy od rodzaju bólu- niektóre są bardzo niebezpieczne(tfu tfu) .
Chociaż mój lekarz mówi, że po całym dniu pracy to normalne, a bynajmniej często się zdarza że pobolewają nas podbrzusza, jesteśmy przemęczone..
No ale ja wciąż wstaję rano , wiozę dziecko do przedszkola, idę do pracy, wracam to też jakieś drobne obowiązki, kąpiel, bajeczka i spać... I jakoś muszę jeszcze wytrzymać...
Także - DAMY RADĘ ;-) Nie jesteś sama.....

Gatto, Ani@k ,
tak tak- u mnie to już 19 tydzień biegnie. Wiem, zleciało że hej. Już praktycznie połowkę ciąży mam za sobą...
Wiecie co, wczoraj miałam Wam wkleić wieczorem zdjęcie, ale już nie dałam rady. Zrobię to dziś. Obiecuję...
Choć nie wiem czy na pewno chcecie oglądać wieloryba. Upasiona jestem już nieźle ;-)

Chyba że umawiamy się tak, że Wy też niedługo będziecie pokazywać swoje brzuszki ;-)? Może tak być ? :-)
Trzymam kciuki!
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Dziś odebrałam swój wynik po teście obciążenia glukozą- jest wszystko ok. Wynik prawidłowy.
W przyszłym tyg. i tak idę na wizytę do swojego lekarza.
A mała (lub mały) tak dokazuje w ciągu dnia, że aż miło...Szczególnie jak zjem coś słodkiego, to tyle energii ma że hej .... ;-)

Aha, i jeszcze coś - ja też jestem styczniówka ;-) Więc jakby nie patrzeć - sporo nas tu ....

Obiecałam to dodaję....
Chociaż nic nie napisałyście

IMG_9658.JPG
To ja - wieloryb sprzed 2 dni :-)

Ostatnia edycja:
czesc dziewczynki :-)

Kochajaca_mamo no to pociesze Cie moj byl wiekszy, a z Tomciem to sobie talerz z obiadem na brzuchu stawialam i mialam stoliczek ;-) wieloryb nie wieloryb... w ciazy to sie raczej sexy nie wyglada ;-) :-D a brzusio sliczniutki :-) wazne, ze wszystko ok i badania wychodza dobre :-)

buziaki dziewczynki i dziekuje ze jestescie <3

Wczoraj byliśmy w mieszkaniu- kupiliśmy szampana i wypiliśmy go z plastikowych kubków siedząc na stołkach kuchennych w salonie przy parapecie :) i podziwialiśmy widoki.

@ jak nie było tak nie ma ale odkryłam wczoraj, że to co się ze mną wyprawia od poniedziałku to jest PMS- w końcu i mnie dopadło. Pewnie przez te szalejące hormony. Mam nadzieję, że się unormują. Ostatnio dowiedziałam się, że koleżanka której dałam swoje testy owulacyjne po jednorazowym testowaniu zaszła i jest w 7 tygodniu ;-) bardzo szczęśliwe opakowanie więc resztę mi oddaje.

miłego dnia kobiety!!

A mnie się wydaje ze w ciąży mega sexy się wygląda.. :tak: ja byłam jak dla mnie zbyt krótko ale czułam się NIESAMOWICIE i tak chyba też ze mnie emanowało..
Kochająca_mama brzuszek superaśki:tak: <cmok e brzuszek. i wirtualnie głaszczę <głask>:tak: mówisz wieloryb? ja myślałam ze wieloryby wyglądają inaczej :confused: żaden wieloryb kochana - a BRZUSIO PIĘKNY !!!!!:tak:

Myszka mam nadzieję że troszeczkę ochłonęłaś.. trzymam kciuki za Ciebie&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& mocno, mocno, mocno!!!!!!

Kochajaca mama super brzusio!!!! Gdzie tam wieloryb???? Zgadzam sie Ania, ze w ciazy sie sexy wyglada :)

Dziewczyny ja nie wiem co jest zgrane, dostalam wczoraj wieczorem plamienia i dzis zauwazylam krew (nie jak przy okresie) nie duzo, ale jakos tez mnie boli brzuch dziwnie:( Wizyte u mojego ginka moge mies dopiero w przyszlym tyg najwczesniej i zastanawiam sie czy nie isc gdziekolwiek, gdzie mi zrobia usg. No, zesz kurde, a chcialam w ten weekend przylozyc sie do staranek:-(

reklama
Gatto a może to plamienie okołoowulacyjne i bol związany z owulacją??? Ja też tak miałam.. plamienie i ból.. wystraszyłam się ale przy okazji wizyty u lekarza dowiedziałam się ze to nic groźnego i dobry sygnał na staranka:tak: u Ciebie temp. zaczyna wzrastać, więc.. działaj.. a dla spokojnosci jak bedziesz u lekarza spytaj, pewnie powie ci to samo:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry