• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Eska i dobrze niech się serduszkują;p

galwaygirl- już jest lepiej- no takie ogólne rozbicie, zielone gilki, gardło, bóle mięsni, grzybica w buzi;/. Ale juz jest o niebo lepiej;)))) Właśnie wstałam bo poczułam parcie na pachwiny i tak się ucieszyłąm;))) To mega dobry znak jak dla mnie:)

A co do usg to może za tydzień. Zależy jak mi beta przyrośnie, bo z piąrku na poniedziałek przyrosła 560% :O Mojego lekarza to nie zapokoiło,a ja się troszkę dziwię:)))

Dzień dobry dziewuchy;*

reklama
Witajcie środowo :-) muszę się Wam pochwalić :-) jestem 5dpo i kurcze coś dziwnie się czuje.. Boli podbrzusze, kluje w jajnikach i boli głowa od samego rana. I oczywiście to zbyt wcześnie na jakiekolwiek objawy ale wiem z pierwszej ciąży że tak samo miałam wtedy już kilka dni po owulacji a dwie kreski zobaczyłam 3dni przed @. Ponoć od razu po poronieniu organizm jest bardziej nastawiony na ciążę, a hormony jeszcze się nie ustabilizowały... No nie zapeszam :-) planuje testować 1marca ale znając siebie to nie wytrzymam a poza tym im szybiej tym lepiej bo będę musiała włączyć luteine :-)
Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie. Tak miło czyta się wieści od tych już zaciazonych :-)

annack to &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& i łap duuużo fluodów-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

i jeszcze dla mojej Agawy, która się pewnie żlamie i dzisiaj już zatestuje;p

Hej dziewczyny ;))

DZIĘKUJĘ ZA KCIUKI! 107.gif

galwaygril
- ja również Hashimotka, ale wyniki mam dobre, nawet bym powiedziała, że niskie. Tsh teraz mam 1 ;) Biorę letrox 75, bo euthyrox niestety mi nie pasował, mieszał mi nieco w wynikach.. Ale to jest najmniejszy problem... A ty co łykasz? I jak Twoje wyniki teraz, powtarzałaś? Damy radę!
annacka - &&&&

Więc dziewczyny, ja już po wizytach.
Jajniki są :) Wszystko ładnie i pięknie w środku ;-)!
Problemy są dwa - główne. Jeden to mutacja z trombofilii - czyli heterozygota AC w mutacji A1298c w genie MTHFR, a drugi podwyższony androstendion.

I tak w wielkim skrócie, muszę brać dużo wyższe dawki kwasu foliowego - czyli łykam 15, do tego witaminy B12 i B6.
Na stymulację owu dostałam Clo, od 2 do 6 dc, po 1 tabletce. od 7dc estrofem mite do 15 dc..
No i beta będzie pozytywna, od razu clexane.
Jeszcze mam brać siofor 850 na ten androstrendion i schudnąć 5kg :) co mnie najbardziej martwi, jak ja to zrobię ;))

I jeszcze jedno - jestem mega zadowolona ze swojej nowej lekarki!!!! Ma plan dla mnie przygotowany, wie co robić - wszystko mi tłumaczy... Nie strzela... tylko jest pewna. No superrr!!!
Jak macie czas - wejdźcie proszę na stronkę Kobiety Medycyny 2014
Kliknijcie głosuję przy nazwisku Violetta Skrzypulec - Plinta ... Kocham tą Panią ;-)))

Więc .. Przytulanie zaczynam w marcu ;) nananananananana!!!!:))))
Byłam przed wizytą na cmentarzu i mówię Staśkowi, młody trzymaj kciuki, bo matka jedzie do ginola i trzeba tam wszystko dobrze ustawić. Zagadaj z kim trzeba ;)
SYNUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU, dziękuję!!!!
Mój najdroższy :*
Zobacz załącznik 611074

Załączniki

• 107.gif
    107.gif
    2,5 KB · Wyświetleń: 100
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Piertrucha jak piszesz te nazwy, liczby to brzmi jak fizyka kwantowa. No ale super że znalazłaś kogoś kompetentnego i zaczynacie ostro działać. Ja ostatnio brałam 125 euthyroxu i spadlam do 0,05 no to teraz w 6 tyg do 2,8 urosło na 100. Teraz będę brała 125 co drugi dzień. Coś czuję że wyż demograficzny nam się szykuje. Pietruszka, tyle nas Ci tu kibicuje że w te święta MUSICIE być we trójkę!

Madziorrek Gratuluję bety! Piękny wynik :-D teraz jest jej pewnie dużo więcej. I cieszę się, że dochodzisz powoli do siebie.
Leż, kuruj się - życzę Tobie i kruszynce - dużo zdrowia!
I najlepszego urodzinowo.... ale mam refleks.... Buziak

Pietrucha rzeczywiście lekarka ma konkretny plan działania, a to pozwala zaufać, wyluzować i zabrać się za najprzyjemniejszą część starań o dziecko ;-). Powodzenia, wierzę, że będzie dobrze. Dbaj o sienie, łykaj co trzeba i daj znać jak udało Ci się schudnąć, bo ja muszę zrzucić jakieś 30kg :zawstydzona/y:. Buziaki!

Joaro fajnie, że się pojawiłaś :-), niefajnie, że straciłaś oddanego przyjaciela. Czas leczy rany i mam nadzieję, że w każdym dniem będziesz czuła się lepiej, choć nigdy jej nie zapomnisz. Też mam psa, do którego jestem tak przywiązana, że nie wyobrażam sobie bez niego życia... trzymaj się!

Aschlee jaka fajna kropka :-) do tego z bijącym serduszkiem - super! Niech rośnie zdrowo.

eska cieszę się, że i u Was same pozytywne wieści po wizycie. Mikołaj niebawem zobaczy mamusię i tatusia na własne oczy i na pewno będzie bardzo szczęśliwym dzieckiem... :-)

anncka &&&&&&&&&&&&&&&& trzymam kciuki!

Agawa &&&&&&&&&&&&&&&&&& za Ciebie też!

ewik, galwaygirl, carollina, ania, Elka, Neta, Ozila, Joaro, suana, malgonia, karaiwina, Magda, marcela, michalina, marto0cha, karo, pozdrawiam Was cieplutko!

babcia zabrała mi młodego na spacer to pobieżnie nadrobiłam :-p

Madziorek spóźnione stooooo lat!! :*

Aschlee gratuluje pięknie bijącego serducha!! szkoda, że nie 3, ale najważniejsze, że jest jedno zdrowe mocne serduszko!

Pietrucha głos na panią dr oddany :) a Tobie życzę powodzenia!! WALCZ kobieto :-)

wizyta u cioci Eski baaardzo udana :-):-) a jakiego ciocia ma cudownego pieska!! Igorowi się bardzo spodobało ciągnięcie za kudełki, aż później zasnąć nie mógł chyba z wrażenia :-p tylko myślałam, że szału dostanę idąc chodnikiem z wózkiem. Już mówiłam Esce, że musi się zaopatrzyć w kałasznikowa do przebijania opon :-p

Dziewczyny!
Ja na szybko, żeby się pochwalić!!! Nie mam na nic czasu, bo mama na tydzien wyjechala i cala firma na mojej głowie, a przy Wiki nic się nie da zrobić!!!!
Więc chwale sie sesja, uciekam i potem postaram sie wpasc :)))

Madziorrek jak mój brzuszek sie czuje?? Rośnie :)))))))

28.jpg02.jpg19.jpg03.jpg25.jpg08.jpg

Załączniki

• 28.jpg
    28.jpg
    18,4 KB · Wyświetleń: 73
  • 02.jpg
    02.jpg
    13,5 KB · Wyświetleń: 67
  • 19.jpg
    19.jpg
    19,3 KB · Wyświetleń: 72
  • 03.jpg
    03.jpg
    11,3 KB · Wyświetleń: 67
  • 25.jpg
    25.jpg
    19,5 KB · Wyświetleń: 68
  • 08.jpg
    08.jpg
    22,3 KB · Wyświetleń: 68
reklama
Pietrucha ogromnie się cieszę, że już w marcu startujecie :-) głos na Panią Doktor oddany !!!
Madziorek jesteś na zwolnieniu? Kuruj się kochana, polecam książki na wolnym :-D szybciej czas leci gdyby Ci się nudziło.
Michalina piękna modelka z Waszej Kruszynki - cudowne zdjęcia :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry