• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
dzięuje dziewczyny. Przeglądam właśnie detektory tętna płodu. Mały dalej specjalnie sie nie uaktywnia.... Nie jest tak , że go wcale nie czuje, ale strasznie delikatne i żadkie te ruchy.... Na IP nie chcem jechać, bo u nas za każdym razem zostawiają, a po ostatniej wizycie jak sie naoglądałam, jestem bardziej niespokojna... ehh Nie wiecie czy taki Detektor Tętna Płodu AngelSounds do brzucha KTG (4369501933) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. będzie wystarczający??
Buziaki

reklama
Angelstw bardzo dziękuję, ja nie chciałam przed nikim obnosić się ze swoim bólem bo każdy by powiedział że normalnie dostałam @, ale dla mnie te kilka godzin od testu pozytywnego do krwawienia to już był inny świat, byłam po tej drugiej stronie. Pamiętam że siedziałam z moimi dziewczynkami na placu zabaw i zwijałam się z bólu( bo to jednak bardzo bolało, brzuch i okropnie krzyż) i miałam ochotę wyć że już za późno i nic nie mogę zrobić, że właśnie wymarzone rodzeństwo leci do nieba. Normalnie chodziłam do pracy, funkcjonowałam, cały czas czując że mój chwilowo świat się zawalił. Dziękuję za te słowa, bo odmawiałam sobie prawa do bólu, choć to skrajnie wczesna ciąża, tyle na nią czekałam. Ale też czułam że chyba coś idzie w złym kierunku, bo testy robiłam już od 6 dni porzed terminem @ i każdy pokazywał bardzo bladziusieńką kreseczkę, wogóle się nie zaciemniały, dopiero ciemna wyszła o ironio drugiego dnia krwawienia, już po wszystkich skrzepach.
Madziasek nie stresuj się ja swoją pierwszą córeczkę( bardzo dużą) poczułam delikatniusio dopiero w 22 tygodniu ciąży a tak od 24 czułam w miarę regularnie.
NO ALE JA TU GADU GADU, A TU TEST WYSZEDŁ POZYTYWNY:))))Dwie grube kreski( takie grube, nie jak poprzednio słabiutkie, więc betka z pewnością jest pewnie w porządku, kreska już po 10 sekundach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:))))) Jutro termin @, mam nadzieję że nie przyjdzie. Brzuch pobolewa, a samo zagnieżdżanie było dość bolesne bo dół brzucha tak jakby rozrywał. Ale byłam pewna że coś tam "zmienia"
shocked.gif
bo w 25 dc zobaczyłam tyci tyci plamkę krwi na bieliźnie i cut plamienie, potem czysto, tylko cycuchy zaprawione w bojach:)( bo karmiłam każdą dziewczynkę ponad dwa lata, pierwszą jeszcze w ciąży z drugą) dawały znać że chyba to jednak nie zbliża się @.

W każdym razie pierwszy raz miałam to zjawisko plamienia implantacyjnego, co też mi dało nadzieję że może tym razem wszystko pójdzie lepiej.
Angelstw Ty też jesteś jakoś na początku? Beta pięknie przyrasta!

Madziorekk ja w pierwszej ciąży kupiłam sobie ten Angel sound i sprawdzał się super!!!Tylko pamiętaj żeby przed słuchaniem dobrze "naoliwić " brzuch bo inaczej możesz się stresu najeść że nic nie słychać.

z@t wiem doskonale co oznaczają dwie kreski na teście dla kogoś kto się stara o dziecko i go pragnie... i wiem co oznacza strata dziecka. Prawo do bólu ma każda która poroniła bez względu na wiek ciąży to może być traumatyczne i bardzo bolesne przeżycie.
I gratuluję dzisiejszego pozytywu i kciukam żeby tym razem wszystko dobrze się zakończyło!!
Tak jak też jestem na początku ciąży, leci 7 tydzień, ale ja tym razem bety nie robiłam w ogóle, dla mnie to jest dodatkowy stres, w przypadku gdyby jest przyrost był zbyt mały. Także pomyliłaś mnie z Agawą u której tak pięknie beta przyrasta :tak:

Madziorrku Ty Mój! Ja uważam, ze już nie ma co kupować tego detektora, bo teraz już bedziesz czuć ruchu płodu. I to z tygodnia na tydzień coraz bardziej. A jak zdarzą się Młodemu dni lenistwa to możesz podjechać na KTG i uważam, ze to jest bardziej wskazane bo lekarz sprawdzi czy na pewno wszystko ok.
Lepiej te pieniążki przeznacz na coś fajnego dla Młodego.

Agaawa piękna beta :)

z@t witaj, bo wcześniej się nie witałam i od razu gratuluję II kresek :) Będziesz szła na bete jakoś??

A wiecie co dziewczynki, tak na 90% za 4 miesiące zaczynamy starania o rodzeństwo dla Wiki...

wowww michalina...:szok::-) superaśnie!!!!

z@t witamy!!!!!

madziorek... ja Zuzankę słabo czułam całąciążę.. fakt że to była pierwsza, nieświadoma ciąża bez obaw... więc starałam się nie stresować... po prostu była leniuszkiem... ale nie powiem pod koniec ciąży kilka razy na ktg jeździłam...

Z@t gratuluje pięknych dwoch kresek. Szybciutko poszło i teraz juz bedzie tylko dobrze:))

Madziorrek nie martw sie. Wszystko jest dobrze. W razie czego jedz do innego dra. Moze do mojego Eliasa?

Michalina łoooooo juz drugie starania! Szok jak ten czas leci! Trzymam kciuki, aby poszło szybko, sprawnie i bezproblemowo.

Ja ja siedzę na ogrodzie u mamy, na słoneczku, relaksuje sie. Zaraz wsiadłam w auto i długa droga przed mną, wiec łapie ostatnie promyki słońca.

Madziorek ja też myślę że ruchy będą coraz wyraźniejsze. JA używałam detektora bo jestem panikara ciążowa i jak moja młodsza córcia była strasznym leniuszkiem w brzuszku, to po prostu szukałam jej serduszka i byłam spokojna. Mi detektor pomógł uniknąć wielu rajdów na IP.
Ja chyba nie będę również robiła bety, widzę po teście( bo zawsze robię taki sam z rossmana jakiś niemiecki)że beta ładna bo kreska jest prawie tak wyraźna jak kontrolna, poprzednio była zaledwie lekko różowa i to dzień po terminie@.
Po prostu za tydzień, dwa pójdę na usg.
Dziewczyny mam stracha i potrzebuję porady co dalej. Otóż moja umowa kończy się 18 lipca, bo jestem na krótkie zastępstwo i wiem że to już koniec. Będę wtedy ledwo w 7 tygodniu. Szef ma obowiązek przedłużyć do dnia porodu jakbym była w 12 tygodniu, prawda? Może przepisy się zmieniły?:) Nie chcę szukać na szybko pracy znowu, bo wydaje mi się to nieuczciwe wobec nowego pracodawcy nie mówić mu o ciąży. Jakieś L4 wchodzi w grę? Czy przysługuje mi zasiłek macierzyński?

reklama
Jeszcze raz dziekuje. U mnie niepokoj sie bierze z tego ze ruchy byly bardzo wyraxne, wyczuwalne przez mojego meza przez brzuch i bardzo czeste. a teraz kiszka... ale staram sie juz nie przejmowac. Zbadalam sobie sukier i cisnienia, wszystko jest ok. moze cos mu sie odwidzialo i stal sie mniej aktywny i tego sie trzymam. Na IP nie jade bo tam zostawiaja od razu, tak jak juz pisalam, nie mozna sobie tak jechac i sprawdziic, a szkoda..... Buziaki dla Was i dziekuje za mozliwosc wyzalenia. Jesli przez wekkand mu sie nie poprawi to pojade do swojego lekarza w poniedzialek i juz.... Buzi buzi

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry