• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
MartOocha normalnie znajdę Cię gdzie mieszkasz, przyjadę i po tyłku nabiję!!
Zanim zaczniesz interpretować betę, sprawdź DOKŁADNIE jak powinny wyglądać przyrosty, nie w jakimś tam sobie forum tylko w literaturze:
"W prawidłowej ciąży poziom HCG wzrasta przynajmniej o 66 % w ciągu 48 godzin i o 114 % w ciągu 72 godzin. Im ciąża starsza tym wzrost stężenia HCG wolniejszy i w przedziale 1200 mIU/ml-6000 mIU/ml poziom HCG podwaja się średnio w czasie 96 godzin (4 dni), a dla stężeń przekraczających 6000 mIU/ml ten czas może być jeszcze dłuższy. Przy HCG przekraczającym 6000 mIU/ml lepszą informację o stanie i umiejscowieniu ciąży daje USG. Wartości nieprawidłowe nasuwają podejrzenie poronienia lub ciąży ektopowej (przyrost jest wolniejszy od prawidłowego). Możliwy jest jednak chwilowy spadek stężenia HCG w przypadku, gdy w macicy, zagnieździły się przynajmniej dwa zarodki (co zdarza się przy mnogiej owulacji lub po zabiegach IVF) w chwili, kiedy jeden z nich obumiera. Nie ma to w tym wypadku wpływu na pomyślny przebieg ciąży.
Gonadotropina kosmówkowa jest hormonem produkowanym przez kosmówkę łożyska. Składa się z dwóch podjednostek alfa i beta. Podjednostka alfa jest wspólna dla HCG, TSH i LH, podjednostka beta jest charakterystyczna dla HCG. Gonadotropina kosmówkowa podtrzymuje czynność ciałka żółtego we wczesnej ciąży (do 8-10 tygodnia). Jeśli dochodzi do implantacji zapłodnionej komórki jajowej, a odbywa się to między 6 a 8 dniem po owulacji, to 48 godzin później we krwi pojawia się wykrywalne stężenie HCG (> 1 mIU/ml). Ale ponieważ wiele zarodków jest wadliwych genetycznie (niektórzy uważają, że nawet 50 % z nich) i często dochodzi, do „mikroporonień” to dopiero wynik > 5 mIU/ml (dla niektórych > 25 mIU/ml) oznacza ciążę. HCG jest także wykrywalne w moczu i tę właściwość wykorzystują domowe testy ciążowe."
Twoja beta: 28.06 70 -> dwa dni później przyrost 66% -> czyli 30,06 powinno być ok.116
następny przyrost 30.06 116 + 66% -> czyli 02.07 powinno być ok 192
no i kolejny przyrost 02.07 192 + 66% -> 318 JUTRO a skoro dzisiaj jest 267 moim zdaniem przyrost jest książkowy.

Albo też możesz policzyć:
28.06 70 + (66% dwa dni) -> 30.06 ok.116
30.06 116 + (114% trzy dni) -> 03.07 CZYLI DZISIAJ ok.248

PRZYROST BETKI JEST KSIĄŻKOWY, NIE SZUKAJ PROBLEMU TAM GDZIE GO NIE MA!

Danutaski: ja to wszystko rozumiem..
Ale przez 5 dni nie robiłam betki, więc możliwe jest że betka zwalniała i np. od 2 dni nie ma przyrostu, albo na odwrót.. więc chyba pójdę za 2 dni i wtedy zobaczę dokładnie co i jak..(poziom bety też u mnie nie zawrotny-ale wiem że to nie najważniejsze)
Chcę Ci powiedzieć kochana,że OGROMNIE dziękuje że poświęciłaś czas aby wszystko opisać i wytłumaczyć i mnie opieprzyć :zawstydzona/y:. Jesteś bardzo kochaną osóbką.. i jak się okaże że wszystko jest ok to osobiście Cię wyściskam :laugh2:, więc uważaj:-p. A jak się czujesz w te upały? jak praca?

dajcie Jej bana bo nie wytrzymam!!!!!!!!!!!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Marta wez no sie ogarnij i zajmij czyms pozytecznym, a nie wiecznie szukasz dziury w calym!!!!!!!!!!!
Danutaski Ci dokladnie opisala przyrosty bety, a forum to tylko pogaduchy przy kawce, a nie vademecum medyczne!!!!!!!!!!!!!!!!! no zesz kurza stopa, co za babsztyl no:angry:
Maz to powinien Ci blokade na kompa zrobic, zebys sie ogarnela bo jak babcie kocham przesadzasz.
Wszystko jest w najlepszym porzadku i obysmy wszystkie tylko takie problemy mialy... oj Martus, Martus, buziaki i nie daj sie zwariowac wiecej zaufania do lekarza i w siebie sama. Poszukaj moze jogi to Cie odstresuje i moze ubawi troszku.:-p:tak:

a ja dzis wielkie szykowanie, bo jutro moje sloneczko ma urodzinki... i na prezent zazyczyl sobie torta wlasnorecznie robionego... kurka ja nigdy nie robilam tortow... no ale zyczenie to zyczenie, wiec wzielam sie i zrobilam... no ale zeby nie bylo ja az tak zdolna kulinarnie nie jestem wiec... na poczatek krem wyszedl mi konsystencji polewy :-D:-D dokupilam serkow, dodalam ok poszlo... teraz sie chlodzi i zostanie polewa plus deko ;-) z tym chyba juz sobie poradze... bez skokow dodatkowych o 7:00 rano do sklepu :-D:-D:-D po dodatkowa czekolade i smietanke ;-) no ale to powiem Wam z rana jak mi idzie:-D:-D

MartOocha umówmy się tak, że za 2 lub za 3 dni zrobisz betkę OSTATNI RAZ i jeżeli przyrost będzie prawidłowy na ten czas tj. 66% w dwa dni lub 114% w 3 dni to dotrze do Ciebie że wszystko jest ok i nie będziesz robić więcej betki i cierpliwie poczekasz na wizytę u ginka, w czasie kiedy masz ją zaplanowaną tak aby już ślicznie widzieć serduszko 35 dni po owulce!
Wierz mi, rozumiem że się stresujesz, chciałabyś JUŻ wiedzieć czy jest dobrze czy jest źle (miałam tak samo) po prostu chciałam wiedzieć - niestety nie da się nic przyspieszyć i musisz cierpliwie poczekać.
U mnie jeszcze sprawa się nie rozwikłała, więcej będę wiedzieć jutro na czym stoję.

Martus no widzisz jakie Ty masz kochana szczescie, ze akurat w kuchni boje toczylam, bo bym Cie tak od razu na goraco ojebutala... a tak po czasie Ci sie trafilo ;-)

wszystko bedzie dobrze i my juz tu zrobimy grupowa sesje z Bobaskiem, cobys nie miala jak usiasc... tak Ci wsio okopie :-D:-D:-D:-D:-D

ja dodadam tylko do Danutaski wypowiedzi... przestan testowac, bo zwariujesz sama sobie krzywde robisz i zamiast sie cieszyc, masz stres... nie warto myslec za duzo, od tego sa doktory nie my. My mamy sie relaksowac i odpoczywac w ciazy!

Danutaski trzymam kciukasy zeby sie dalo wszystko po Twojej mysli rozwiazac i coby za bardzo portfela nie nadwyrezac&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Nanu sliczne miejsce, czlowiek sie calkiem wylacza z codziennego biegu :-))

Ostatnia edycja:
Jak tak czytam wypowiedzi Marty to z jednej strony sama się sobie dziwię, że nie szalałam z betką a z drugiej się cieszę, że grzecznie poczekałam do wizyty u ginka i usg-oszczędziłam nakręcania samej siebie. Trzeba spokojnie wierzyć że będzie dobrze bo nerwy nie są nikomu potrzebne.

Zmykam do wyrka bo senna jestem strasznie :)

reklama
M. sie pyta gdzie możecie dokonać na mnie zbiorowego linczu, bo ze mną nie wytrzymuje :zawstydzona/y:.:-p.
No nic..już się uspokoiłam..za dwa dni robię OSTATNIĄ betę w tej ciąży ;-)(Bo planuje jeszcze 2 bobaski oprócz tego, więc wiecie..). Zrobię ją aby zobaczyć trend na tym etapie ciąży. Do ginka mam pójść pod koniec przyszłego tygodnia ale pójdę 16 lipca.. coby mógł już zobaczyć co trzeba ;-).(To może w takim razie zrobię tą betkę nie za dwa dni, ale za tydzień?)
Jesteście dla mnie dziewczyny ogromną ostoją..za każdym razem.. jestem wam ogromnie wdzięczna.. jestem szczęściarą że Was mam... (no i się poryczałam :cool:).

Danutaski: Co jutro się okaże? masz na myśli pracę?
Myszko: mam nadzieję że tort mu posmakuje.. zawsze możesz (jak coś tam nie wyjdzie) po prostu się nim wysmarować ;-)..gwarantuje że M. będzie wniebowzięty!:-D
Co do łatwych i naprawdę pysznych przepisów polecam BARDZO: Kwestia Smaku - Wyjątkowo na co dzień - Przepisy kulinarne

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry