• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
No, no ja tez juz ciulam do skarpetki, bo tak to albo mlody cos wymysli albo duzy;-) osiem razy na tydzien cholerny gulasz...juz patrzec nie moge na niego ;-) ja wozek chce maxi cosi widzialam ostatnio fiolet w lila wpadajacy na sloneczku no i mnie zauroczyl. Ciuszkow troche mam z kompletowania dla Sary, sterylizaror odpuscilam bo mam mikrofale, wiec luzik, lozeczko na bank 140x70, na pozniej jak znalazl, butelek komplet z laktatorem kupie cos za 30-35€ nozyczki mam, a wanienka bedzie z termometrem i przewijakim w komplecie plus dwie polki i przybornik... Plan mam karmic piersia... No to niby wszystko gotowe tylko bobo brak ;-)

reklama
witam...
a my cały weekend zajadamy sie owocami... na ryneczku jest juz wszystko - śliwki, czereśnie, porzeczki, agrest, maliny...
bardzo intensywny weekend i okazuje się, że lubię mieć kontrolę więc termometr znów śpi z nami...
coś mi się wydaje że chciałabym aby jak najkrócej...

dziewczyny - jak mawia moja kumpela - będzie dziecko znajdą się pieniądze... nie ma potrzeby martwić się na zapas, a różne rzeczy można kupować ratami.

pozdrawiam! miłego i spokojnego tygodnia

Danutaski nie wiem jakich flaszek szukasz, ale na szybko znalazlam set 2x male, 2x duze dosc urocze ;-)

Bacino Babyflaschen-Set "bacino" NEU | eBay

albo z serii anty kolki

http://www.ebay.de/itm/6-x-MAM-Anti...hchen&var=&hash=item3378768ce6#ht_2592wt_1163
tu te same tansze
http://www.ebay.de/itm/2-x-MAM-Anti...hchen&var=&hash=item3378408636#ht_2608wt_1163
choc powiem, ze gdzies widzialam wczesniej tansze o 10 ;-) tyle ze byly gladkie bez wzorkow

o takie
http://www.ebay.de/itm/TOMMEE-TIPPE...Fläschchen&hash=item35aea2538a#ht_3061wt_1396

albo takie

http://www.ebay.de/itm/Antikolik-Ba...Fläschchen&hash=item3a75787f0e#ht_2470wt_1163

ach i znalazlam laktator

http://www.ebay.de/itm/Tommee-Tippe...illzubehör&hash=item484397dabf#ht_2454wt_1139
Anila nasza Danutaski z Kropeczka imieniem Nina juz na finiszu wiec powoli czas kolekcjonowac wyprawke ;-)
dlatego wspominalam o ebay bo nawet po przeliczeniu chyba sporo taniej wychodzi...

Ostatnia edycja:
Witam drogie Panie :) byłam u rodziców a tam problem z internetem.

Martuś bardzo mi przykro i trzymam kciuki żeby betka ładnie spadła.

Co do ginekologa to gdy lekarz który mnie przyjmował do szpitala przy poronieniu wszedł do gabinetu mało nie spadłam z krzesła, taki przystojny. Ale od razu sobie pomyślałam o moim A. który czeka za drzwiami i też go widział :) biedny sobie wyobrażał. Na szczęście ów lekarz miał asystentkę która mnie badała. Po czasie przy okazji okazało się że lekarz to znajomy znajomej i jest gejem :)

U nas też przeszły burze i nawałnice. Dzisiaj gdy wyjeżdżałam od rodziców chmurzyło się i grzmiało a że ja jestem mało doświadczonym kierowcą to miałam lekkiego stracha. Ale cóż, trzeba pokonywać swoje fobie. Ostatnio świetnie mi to idzie i pokonuje kolejne bariery mojej psychiki :)
Wczoraj był ślub cywilny mojego brata- niby tylko formalność, rejestracja jak mówi Młody (na potrzeby kredytu hipotecznego) ale emocje wzięły górę i uroniłam łezkę gdy mój braciszek składał przysięgę. Ale teraz mam wymarzoną siostrę, bo moja bratowa jest naprawdę super. A niedługo zamieszkają blisko nas :)
Gatto gratulacje dla siostry, ale macie fajnie :) razem z brzuszkami będziecie zasuwać.

SPOKOJNEGO WIECZORU ŻYCZĘ KOCHANE !!!

Myszko- super post :-D. Ja też wiele rzeczy sobie już wybrałam, wstępnie oczywiście :-p
Mi się podobają wózki Maxi Cosi (nie wiem jak to się pisze), ale chyba bardziej Stokke (tylko te Stokke maja podobno kiepskie kółka)

Myszko2829 bardzo dziękuję za pomoc, ale mi już została mniejszość do kupienia więc szkoda zachodu. Butelki mam upatrzone dr Brown szklane antykolkowe, dzisiaj kupiłam małą za niecałe 40zł :eek: a dużej nie było więc muszę poszukać gdzie indziej. Sterylizatora nie kupuje, łóżeczko dostałam z materacykiem po córeczce brata męża, wózek kupiłam (wymarzony) używany za 1500 (nowy coś koło 2300), mam już pościele, wanienkę, rożki ciuszki itd. Praktycznie dla dzidzi wszystko, tylko te zakupy dzisiejsze to tu 15zł tu 20zł no i uzbierało się 420 :eek: jakiś sudocrem, gruszka do nosa itd. Nie kupiłam płynu do mycia + szampon, bo była mała butelka 250ml która kosztuje 14zł a wiem że duża 500ml taka sama z dozownikiem jest za 17zł więc szkoda przepłacać. Takie niby drobne rzeczy a się zbiera konkretna kwota. Na szczęście wydatków niedługo koniec, większość już mamy, więc na pierwsze pół roku będziemy potrzebować pieniążki tylko na pieluszki i mleko, bo ciuszków mam na pół roku, ba, nawet trochę do roku już mam i nosidełko dla większego bobasa i zabawki :-)
Pokój niemalże gotowy, muszę tylko teraz poprać ciuszki, no i czekamy na bejbe :-) ale niech sobie jeszcze troszkę pomieszka u mnie w brzuszku. Może w środę pochwalę Wam się fotkami pokoju, razem z nowymi zdjęciami Niny i mojego brzusia.
MartOocha jak się czujesz? Kiedy będą robić Ci drugą betę i USG?
Anila ja także nie potrafiłam odstawić termometru ;-)

Ewelka10, Kochająca_mama30, Kruszka jak Wy się czujecie? Czy jakieś niemiłe objawy ciążowe?
Ja sobie trochę ponarzekam :-D za dużo nie mam co, bo nie puchnę i zgagi nie mam i na plusie jakieś 8-9kg i czuję się całkiem dobrze, ostatnie stresy minęły, jedyne co to od kilku dni mam problemy z oddychaniem. Wiem że to normalne dla trzeciego trymestru - nie chodzi mi o to że dostaję zadyszki, bo nawet ta za bardzo mnie nie łapie - problem w tym, że jak zjem coś np. obiad, to chyba brakuje mi miejsca w ciele, bo pod stanikiem, tak na szerokość 10cm w całym obwodzie czuję jakby ktoś zaciskał mi pasa - nie mogę wtedy oddychać. Ból jest na kujący i na prawdę mocny i ciężko go znieść, aż odechciewa się jeść gdyż za każdym razem po jedzeniu jest tak samo :baffled:. Wiem że kobietom rozszerzają się żebra w ciąży, ja mam takie wrażenie, jakby moje tego nie robiły i w efekcie jest "za ciasno".

ja poczatkowo chcialam quinny, ale chlopaki obczaili ze sie bojnie na pojedynczym kolku przednim przy podnoszeniu i odpadl w przedbiegach ;-) generalnie dla Sary szukali czerwonego bo to mialo byc ferrari Niuni ;-) zajoba dostali obaj na punkcie malej ...
u mnie maxi jest w granicach 399-600... wiec sporo w porownaniu do reszty wyprawki

Ja dla naszego maluszka mialam upatrzony Mutsy 4rider,uzywany znalazlam w super stanie i super cenie,dobrze ze Moj S. Mnie powstrzymal i nie kupilismy... za to zdazylam nakupic troche bodziakow,nozyczki itp cuda... wszystko w amoku po stracie spakowalam do kosza wiklinowego,dolozylam gazety ciazowe i stoi na szafie... czekaja na Nasze Szczesliwe Dni...

Oby nadeszly...

a to sypialnia, tak wyszło: PICT0307.jpgPICT0308.jpg

jeszcze tylko lampa i półki...

Ostatnia edycja:
reklama
Wyszlo idealnie, zdolna bestia jestes:-)
Wszystko co mialam dla Sary spakowalam w karton i wlozylam do szafy, lacznie z pamietnikiem, ktory pisalismy dla niej. W kuchnie ( duza polaczona z jadalnia, wiec serce mieszkania) w komodzie na poleczce stoi w szklanym swieczniku swieca z jej imieniem i data, ta sama ktora mi dali w szpitalu przy wypisie... teraz mialaby 7 miesiecy :-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry