Fifka Ty karmisz piersia, czy tylko sciagasz mleko?
zaraz po porodzie nasz organizm wydziela duzo prolaktyny co najczesciej nie dopuszcza do owu... doczytalam sie wczoraj jak szukalam info na temat prolaktyny. To samo ma sie z nadmierna stymulacja sutkow... glupie ale pisza, ze tak jest. Jesli nadal chcesz podawac malemu wlasne mleko moze je tylko sciagaj i nie dostawiaj do piersi dziecka (brutalne, ale jesli chcesz w miare szybko zajsc, to tak bedzie wilk syty i owca cala).
ze streszczenia... mama Danutaski miala wypadek z pradem, dzieki synowi skonczylo sie tylko na zlamaniu kosci lopatkowej (o ile dobrze pamietam kosc), teraz Danutaski narobila tacie i bratu zapasow, zeby mama nie wstawala za duzo;-) i pojechala na urlop do niedzieli.
u Karo betka rosnie w zawrotnym tepie :-)
u Kaso wykreyli krwiaka blisko kosmowki i bidulka lezy plackiem zeby sie cholerstwo szybko wchlonelo&&&&&
Nanu wrocila do pracy ;-)
Martoocha szaleje na calego, czyli wypady nocne do kin, spontaniczne imprezy... dokladnie robia z mezusiem to, czego znajomi-rodzice juz nie moga, bo trzeba organizowac opieke nad dziecmi. Plus taki, ze do tej pory oni znajomym zazdroscili pociech, a teraz to znajomi im zazdroszcza "wolnosci".
Aniak:* lapie dolki i ladnie tu Nia wszyscy potrzasaja ;-) zeby wrocila do pionu :-)
u mnie tempka robi co chce, a do tego mam kamienie w woreczku zolciowym...
Kochajaca mama powoli stracha sie porodu ;-)
Ewelka poszla na cc... o ile dobrze pamietam
marta zagonila meza do roboty ;-)
motylek mysli nad prezentem slubnym dla kumpeli ;-)
Gatto "madrzy" sie za dwoje :* i buntuje Anie, a ta bedzie sie chowac przede mna za ciezarna

Kicia
Zapominajka zapracowana ostatnio.
chyba nie pominelam nikogo

... jesli jednak to sorry zwale to na wiek i skleroze
a my bylismy dzis na basenie z mala... ale ubaw miala razem z Tomkiem

w sumie to nie wiem kto wiekszy ;-)
duze dziecko juz pada powoli (zasypia na siedzaco), a male nie mialo nawet sily protestowac przy pojsciu do domu ;-)