reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
A jak juz tak o słuchaniu piosenek mowa to ja jak mam dołka to słucham sobie JASONA MRAZ'a a zwłaszcza
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=R08q2wzGpzk"]YouTube - Jason Mraz -Life Is Wonderful[/ame]

jaka jest szansa zajścia w ciążę po dostawieniu tabltek anty.
mój przypadek wygląda tak:
odstawiłam tabletki ( przyjmowałąm je dwa miesiące, każde opakowanie ma 21 tabl. po czym robi się 7 dniową przerwe a 8 dnia zażywa się kolejne opakowanie) pierwsze opakowanie przyjęłąm całe, zrobiłąm przerwe, krwawienie wystąpiło normalnie, następnie rozpoczęłam 2 paczkę ale nie dokończyłąm jej, wziąłam 18 tabletek, po dwóch dniach wystąpiło krwawienie z odstawienia. Trwało 7 dni. Kiedy krwawienie się skończyło współrzyłąm z narzeczonym bez zabezpieczenia. Jaka jest szansa na ciąże? Jeszcze za wcześnie na test i na badanie learskie. Macie jakieś propozycje? Był ktoś w takiej sytuacji? Chciałabym dzidzie:confused:

odstawiłam tabletki ( przyjmowałąm je dwa miesiące, każde opakowanie ma 21 tabl. po czym robi się 7 dniową przerwe a 8 dnia zażywa się kolejne opakowanie) pierwsze opakowanie przyjęłąm całe, zrobiłąm przerwe, krwawienie wystąpiło normalnie, następnie rozpoczęłam 2 paczkę ale nie dokończyłąm jej, wziąłam 18 tabletek, po dwóch dniach wystąpiło krwawienie z odstawienia. Trwało 7 dni. Kiedy krwawienie się skończyło współrzyłąm z narzeczonym bez zabezpieczenia. Jaka jest szansa na ciąże? Jeszcze za wcześnie na test i na badanie learskie. Macie jakieś propozycje? Był ktoś w takiej sytuacji? Chciałabym dzidzie:confused:

Przede wszystkim odczekaj do dnia przypuszczalnej @.
Test tak od 14 dniu przypuszczalnego zapłodnienia?owulacji krew pewnie to już od 10 dnia po owu. Ale skoro dopiero po odstawieniu tabletek to nie wiadomo kiedy mogłaś mieć/będzie owulację. Poczekaj książkowo do końca przypuszczalnego cyklu / spodziewanej @ (myślę, ze tak 28 dni od pierwszego dnia ostatniego krwawienia) nie pojawi się okres to wtedy działaj z testem lu lekarzem.

Powodzenia.

Tak sobie tu podczytuje,ze Wy wszystkie szczuplutkie takie, a odchudzac sie chcecie....
co ja mam powiedzieć-dzień przed porodem ważyłam 80 kg,potem spadłam do 75 kg i tak mi sie waga trzymała mimo 8 miesiecy karmienia piersia.jak skończyłam karmić to zastosowałam dietę MŻ i spadłam do 68 kg a wtedy lekarz stwierdził u mnie astmę oskrzelowa i zaczełam brać leki sterydowe.W ciagu roku przytyłam spowrotem do 80kg
czyli do wagi z 9 miesiaca ciąży.Jak teraz nie schudne to nici ze staranek,bo z Paulina przytyłam 20 kg i gdyby teraz tez tak było to 100 na liczniku :szok::-(a tego bym nie chciała

Powiem tak obyś była tą szczęściarą której się udało za pierwszym razem zaraz po odstawieniu tabletek anty.

Tu raczej są baby co walczą kilka lat o dziecko na wspomagaczach i nic.

reklama
Tak sobie tu podczytuje,ze Wy wszystkie szczuplutkie takie, a odchudzac sie chcecie....
co ja mam powiedzieć-dzień przed porodem ważyłam 80 kg,potem spadłam do 75 kg i tak mi sie waga trzymała mimo 8 miesiecy karmienia piersia.jak skończyłam karmić to zastosowałam dietę MŻ i spadłam do 68 kg a wtedy lekarz stwierdził u mnie astmę oskrzelowa i zaczełam brać leki sterydowe.W ciagu roku przytyłam spowrotem do 80kg
czyli do wagi z 9 miesiaca ciąży.Jak teraz nie schudne to nici ze staranek,bo z Paulina przytyłam 20 kg i gdyby teraz tez tak było to 100 na liczniku :szok::-(a tego bym nie chciała

Kiepsko z tym twoim czytaniem bo tu na forum są przynajmnie 4 konkretne parniki i to bez ciąży.

Do góry