reklama

starania się - watpliwości..

OLOPOLAP jak mam te zioła pić jeszce nie dostałam moze jutro,ze wieczorem to wiem ale w jaki okresie codziennie?

ziółka codziennie , Nektarynka pisała, ze do owulki:-) ja zas czytałam, ze niby przez cały cykl, ale dziewczynyopisywały, ze mozna torbieli sie nabawic, wiec ja tam wole do owulki ;-)

testowac na razie nie bede bo dla mnie szkoda. Ta tempka jak na razie mi o niczym nie mowi. Myslę, ze za pare dni przyjdzie @ a na razie nie chce sie nakręcać. Będą konkretne objawy ciąży będę testowała :tak:

Nektarynka a pytanie do Cię - jaka powinna byc macica tzn jej ułożenie przed @?? bo to, ze zakmnięta to spoko, ale powinna byc wysoko czy nisko? Bo u mnie jest wysoko, zakmnięta i twarda, ale opuchnięta.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
ziółka codziennie , Nektarynka pisała, ze do owulki:-) ja zas czytałam, ze niby przez cały cykl, ale dziewczynyopisywały, ze mozna torbieli sie nabawic, wiec ja tam wole do owulki ;-)

testowac na razie nie bede bo dla mnie szkoda. Ta tempka jak na razie mi o niczym nie mowi. Myslę, ze za pare dni przyjdzie @ a na razie nie chce sie nakręcać. Będą konkretne objawy ciąży będę testowała :tak:

Nektarynka a pytanie do Cię - jaka powinna byc macica tzn jej ułożenie przed @?? bo to, ze zakmnięta to spoko, ale powinna byc wysoko czy nisko? Bo u mnie jest wysoko, zakmnięta i twarda, ale opuchnięta.

Hm czyli jak, jak mam tydzień jeszcze do @ to moge pić od dziś aż do owulki potem przerwa i po owulce znowu?

Kurde a ja dziś tempa rano 36,64 a mialam po owulacji ok 36,8. (termometr elektroniczny, pomiar w ustach). Rano juz nie miala czasu kombinować cały dzień zdołowana chodziłam. Po pracy mierze i tak w ustach elektronicznym 36,62, w pochwie elektronicznym 36,74, a rtęciowym w pochwie 37,7 i co tu o tym myśleć??????
W poprzednich cyklach jak robiłam rtęciowym to miała 37,2-37,4 po owulacji i w dzień zwykle 2 kreski więcej niż rano. Myślę że rtęciowy jest lepszy do pomiaru ale kupiłam elektroniczny owulacyjny microlife bo mi sie nie chciało 5 min leżeć i czekać na pomiar tempki.

Ale kicha. myslicie że mam jeszcze szanse w tym cyklu na dzieciątko czy mogę już się przygotowywac na nadejście @ ??

Kurde a ja dziś tempa rano 36,64 a mialam po owulacji ok 36,8. (termometr elektroniczny, pomiar w ustach). Rano juz nie miala czasu kombinować cały dzień zdołowana chodziłam. Po pracy mierze i tak w ustach elektronicznym 36,62, w pochwie elektronicznym 36,74, a rtęciowym w pochwie 37,7 i co tu o tym myśleć??????
W poprzednich cyklach jak robiłam rtęciowym to miała 37,2-37,4 po owulacji i w dzień zwykle 2 kreski więcej niż rano. Myślę że rtęciowy jest lepszy do pomiaru ale kupiłam elektroniczny owulacyjny microlife bo mi sie nie chciało 5 min leżeć i czekać na pomiar tempki.

Ale kicha. myslicie że mam jeszcze szanse w tym cyklu na dzieciątko czy mogę już się przygotowywac na nadejście @ ??

Nie rozumiem, dlaczego mierzysz popołudniu? Skoro trza mierzyc z rana od razu po przebudzeniu i tylko raz, bo im dłuzej jestes rozbudzona tym inna moze byc tempka i przede wszytskim jednym termometrem i w jednym miejscu. Albo ja tu czegoś nie kumam:eek: jak dla mnie rtęciowy jest lepszy.

ziola pije sie od pierwszego dni @ do owulacji (znam osoby co pily caly cykl) ja tez pierwszy pilam caly cykl a potem tylko do owulki ewentualnie 2-3 dni po owu..

a odnosnie Twego pytania

tyle razy CI juz pisałam o temperaturze a Ty dalej swoje..

Czyli wychodzi na to że przez jakieś przeszła 2 tygodnie w miesiące je pije od pierwszego dnia@ w trakcie,zakładam że trwa jakieś 5 dni@ potem do owulacji jakieś 12 14 dni i przerwa do następnej @ i od nowa

U mnie jest tak: w czasie nieplodnym zamknieta twarda nisko, w czasie plodnym i w czasie @ uniesiona miekka i otwarta nie wiem jak u Ciebie.. musisz badac caly czas by wybadac jak jest u ciebie..
Hm czyli jak, jak mam tydzień jeszcze do @ to moge pić od dziś aż do owulki potem przerwa i po owulce znowu?
nie chce Cie obrazic ale czy Ty umiesz czytac ze zrozumieniem? kilka postow wczesniej nabazgralam od kiedy do kiedy

jesli chodzi o pomiar w ustach to w kazdym miejscu jest inna temperatura wiec jako do obserwacji termicznej ciała tego miejsca nie polecam, jesli chodzi o termometr elektroniczy microlife uzywam go od poczatku maja i narzekac na niego nie moge.. jest bardzo dory mowa o MT 1622GT

jesli chodzi o Twoje pomiary to czy czasem nie za czesto mierzysz? nigdy przenigdy nie mierzy sie w ciagu dnia.. NEVER EVER!!
36,64 to tez nie niska temp ale nie wiem jakie masz temperatury z przed owulacji wiec jesli mozesz zamiesc wykres lub tez same temperatury to pomoge.. dla mnie licza sie tylko temperatury przed wstaniem z lozka..

reklama
Nie rozumiem, dlaczego mierzysz popołudniu? Skoro trza mierzyc z rana od razu po przebudzeniu i tylko raz, bo im dłuzej jestes rozbudzona tym inna moze byc tempka i przede wszytskim jednym termometrem i w jednym miejscu. Albo ja tu czegoś nie kumam:eek: jak dla mnie rtęciowy jest lepszy.

mierze corano o tej samej porze elektronicznym w ustach, ale dzis ni z tego ni z owego w 21 dc tempa mi spadla z 36,8 do 36,64 i stad po poludniu zaszalalam z mierzeniem. Ale mniejsza o to czy taki spadek moze oznaczac ze juz progesteron spadl i nie ma co liczyć na ciaze? czy moze takie 1 dniowe spadki moga sie zdazyc?

czekam niecierpliwie do jutra rana na kolejny pomiar

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry