reklama

starania się - watpliwości..

Czyli wychodzi na to że przez jakieś przeszła 2 tygodnie w miesiące je pije od pierwszego dnia@ w trakcie,zakładam że trwa jakieś 5 dni@ potem do owulacji jakieś 12 14 dni i przerwa do następnej @ i od nowa
zakladajac ze masz owulacje 15dc to pijesz je:

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 i 15 dnia cyklu? czy czegos jeszcze nie rozumiesz?

reklama
mierze corano o tej samej porze elektronicznym w ustach, ale dzis ni z tego ni z owego w 21 dc tempa mi spadla z 36,8 do 36,64 i stad po poludniu zaszalalam z mierzeniem. Ale mniejsza o to czy taki spadek moze oznaczac ze juz progesteron spadl i nie ma co liczyć na ciaze? czy moze takie 1 dniowe spadki moga sie zdazyc?

czekam niecierpliwie do jutra rana na kolejny pomiar

jednodniowy spadek moze również swiadczyc o zagniezdzeniu ( jak bredze poprawić ;-)) poczekaj do jutra. Dla mnie bardziej wiarygodnym miejscem pomiaru jest pochwa.

U mnie jest tak: w czasie nieplodnym zamknieta twarda nisko, w czasie plodnym i w czasie @ uniesiona miekka i otwarta nie wiem jak u Ciebie.. musisz badac caly czas by wybadac jak jest u ciebie..

U mnie jest tak, ze po @ jest bardzo nisko i zamknieta w czasie płodnym mega wysoko miekka i otwarta, a teraz mam własnie wysoko, a zawsze mialam nisko :wściekła/y:wszystko na opak w tym cyklu;-)

U mnie jest tak: w czasie nieplodnym zamknieta twarda nisko, w czasie plodnym i w czasie @ uniesiona miekka i otwarta nie wiem jak u Ciebie.. musisz badac caly czas by wybadac jak jest u ciebie..

nie chce Cie obrazic ale czy Ty umiesz czytac ze zrozumieniem? kilka postow wczesniej nabazgralam od kiedy do kiedy

jesli chodzi o pomiar w ustach to w kazdym miejscu jest inna temperatura wiec jako do obserwacji termicznej ciała tego miejsca nie polecam, jesli chodzi o termometr elektroniczy microlife uzywam go od poczatku maja i narzekac na niego nie moge.. jest bardzo dory mowa o MT 1622GT

jesli chodzi o Twoje pomiary to czy czasem nie za czesto mierzysz? nigdy przenigdy nie mierzy sie w ciagu dnia.. NEVER EVER!!
36,64 to tez nie niska temp ale nie wiem jakie masz temperatury z przed owulacji wiec jesli mozesz zamiesc wykres lub tez same temperatury to pomoge.. dla mnie licza sie tylko temperatury przed wstaniem z lozka..

Temeratury mam takie - poranne :)
7dc - 36,60
8dc - 36,64
9dc - 36,51
10dc - 36,51
11dc - 36,61
12dc -36,74
13dc - 36,68
14dc - 36,80
15 dc - 36,64 (zakłócona bo godzinę wcześniej)
16 dc - 36,84
17 dc - 36,87
18 dc - 36,80
19 dc - 36,87
20 dc - 36,74
21 dc - 36,64

dziś mnie ta temperatura z rytmu wybiła i dlatego chcialam po południu sprawdzic czy coś z tym moim termomentrem elektronicznym nie jest nie tak. No i w sumie pokazuje duzo nizsza tempke niz rteciowy - ale to tak chyba zwykle jest.

chyba też się przerzucę na pochwę, bo ponoć w ustach pomiar jest często zaburzony bo w kazdym miejscu buzi wychodzi inna tempa. Choć jakoś mi się to bardziej higieniczne wydawalo no i staralam sie w jednym miejscu. Zobaczymy co moj M powie jak bede sobie termometr wkladac ;-)

7dc - 36,60
8dc - 36,64
9dc - 36,51
10dc - 36,51
11dc - 36,61
12dc -36,74
13dc - 36,68
14dc - 36,80
16 dc - 36,84
17 dc - 36,87
18 dc - 36,80
19 dc - 36,87
20 dc - 36,74
21 dc - 36,64

dziś mnie ta temperatura z rytmu wybiła i dlatego chcialam po południu sprawdzic czy coś z tym moim termomentrem elektronicznym nie jest nie tak. No i w sumie pokazuje duzo nizsza tempke niz rteciowy - ale to tak chyba zwykle jest.

U mnie elektroniczny pokazywał nóżnice 0,8 st. mniej niz rtęciowy. To zależy od firmy tego elektronicznego.

chyba też się przerzucę na pochwę, bo ponoć w ustach pomiar jest często zaburzony bo w kazdym miejscu buzi wychodzi inna tempa. Choć jakoś mi się to bardziej higieniczne wydawalo no i staralam sie w jednym miejscu. Zobaczymy co moj M powie jak bede sobie termometr wkladac ;-)

No mój M to się śmieje do rozpuku jak widzi mnie wieczorem jak kłade sie z termometrem do wyrka:-):-)

U mnie jest tak, ze po @ jest bardzo nisko i zamknieta w czasie płodnym mega wysoko miekka i otwarta, a teraz mam własnie wysoko, a zawsze mialam nisko :wściekła/y:wszystko na opak w tym cyklu;-)
raz tez tak mialam i "prosiłam":eek: M aby do niej przemowil aby opadla.. po owulce nie chciala opasc potem przyszla @ i po @ sie obnizyla.. takze nie przejmuj sie nią..
Dziękuję za tak dokładne wyjaśnienie i sie nie wściekaj że tak się dopytuje :-p
nie wsciekam sie, jestem od 2 w nocy na nogach.. dlatego mozesz odczuc chlod w moich postach..
7dc - 36,60
8dc - 36,64
9dc - 36,51
10dc - 36,51
11dc - 36,61
12dc -36,74
13dc - 36,68
14dc - 36,80
16 dc - 36,84
17 dc - 36,87
18 dc - 36,80
19 dc - 36,87
20 dc - 36,74
21 dc - 36,64

czyli tak 13 dni owulacja albo i mogla byc 11dc.. nie wykluczam.. ja wyznaczam owulacje na tej podstawie ze wzrost musi wyc taki aby temperatura byla powyzej 6 poprzedzajacych czyli jak 12dc byl wzrost i jest powyzej a potem lekki spadek ale nie ponizej linii pokrywajacej czyli jesli masz od 7 do 11dc najwyzsza 36,64+0,025=36,665 to wychodzi ze nie za bardzo moze byc owu 11dc bo poten w 13 jest 36,64 bo jest nizsze od 36,665 troszke to zagnatwane ale jak juz sie analizuje jakis czas to to wchodzi w nawyc takze przyjelabym owu za dzien 13dc.. a 15 zaklocona wiec nie biore pod uwage ale powinno sie do niej dodac okolo 0,1 ale ja wole nie dodawac i wpisac jako zaklocona..

ja np dzis mierzylam o 1:40 ale o 22 juz spalam czyli mialam przespane 4h.. wiec zaliczam jako zaklocona ale biore ja jako tako po uwage..

mam nadzieje ze troszke naswietlilam temat.. jesli jest cos zagmatwane prosze mi wybaczyc ale juz spiaca jestem

linia pokrywajaca czyli jest to linia pokrywajaca 6 ostatnich temperatur przed skokiem plud 0,025 st C

reklama
No mój M to się śmieje do rozpuku jak widzi mnie wieczorem jak kłade sie z termometrem do wyrka:-):-)

Mój nawet nie wie bo wstaje zawsze przed nim wiec nastawiam budzik myku mierze tempke i wstaje takze nawet sie nie orientuje :-)

Nektarynko to fajnie ja mysle, ze @ nadejdzie bo nie mam podstaw myśleć inaczej

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry