reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Aania

Ale ja nie rozumie co Ty w tej morfologii podalas. Procenty czy co ? I nie napisalas niz o ruchu....

Wiesz bo w tej morfologii nie piszą czy to % czy co!! ale norma jest podana w % więc cała reszta chyba też:-( nie wiem.
Ogólny % ruchliwych 56%
(A) Ruch szybki, linealny 0%(B) Ruch wolny, linealny i nielinearny 46 %
(A) +(B) 46% (C) Ruch w miejscu 10%
(D) Brak ruchy 44%
To chyba wszystko - skomplikowane to:-(

reklama
Aania

Nic nie skomplikowane.

OK - nie jest dobrze :-(
Nie macie wogole szybkich plywakow. Tylko wolnych. Ponad polowa sie wogole nie rusza
Dodatkowo, z tych wolnych az 80% jest uszkodzonych - to nie jest dobra morfologia. :-:)-(

Mozna sie powalczyc naturalnie, ale bedzie ciezko :( Takie wyniki raczej sie kwalifikuja na IUI a najlepiej IVF...Napisz jeszcze ile macie zywych

Ania

Tak jak napisalam. Cuda sie zdarzaja i nawet ze slaba morfologia ludzie fasolkuja. Ale mozecie miec bardzo ciezko - bo malo macie dobrych plywakow, wiele jest uszkodzonych

W zaleznosci od finansow - ja bym radzial pomyslec o IVF. Jesli nie mozecie sobie na nie pozwolic - to IUI.

aania - a ile Twój M ma lat? jaki prowadzi tryb życia, czym się zajmuje??
Ja ekspertką nie jestem, ale patrząc na wyniki to nienajlepiej to wygląda. Sporo pouszkadzanych, mało ruchliwych a sprinterów brak :eek: Myślę, ze Lolitka dobrze radzi, aby się udać po wsparcie...
Ja usiłuje mojego jakoś delikatnie namówić na badania, ale póki co się wstydzi... :no: Zastanawiam się czy jego tryb życia nie spowalnia tez koleżków... Dużo siedzi przed kompem (dom, praca), mało się rusza... generalnie nieregularnie jemy i często na mieście... Pewnie obojgu nam przydałaby się jakaś zdrowa dietka (ja przynajmniej staram się ruszać). Jak to u Was dziewczyny z ruchem i jedzonkiem??

tryb zycia jest kluczowy. niestety jak morfologia jet zla to niemal nie mozna jej naprawic.

liczbe mozna poprawic - morfologia rzadko sie zmienia na duza skale.

reklama
aania - a ile Twój M ma lat? jaki prowadzi tryb życia, czym się zajmuje??
Ja ekspertką nie jestem, ale patrząc na wyniki to nienajlepiej to wygląda. Sporo pouszkadzanych, mało ruchliwych a sprinterów brak :eek: Myślę, ze Lolitka dobrze radzi, aby się udać po wsparcie...
Ja usiłuje mojego jakoś delikatnie namówić na badania, ale póki co się wstydzi... :no: Zastanawiam się czy jego tryb życia nie spowalnia tez koleżków... Dużo siedzi przed kompem (dom, praca), mało się rusza... generalnie nieregularnie jemy i często na mieście... Pewnie obojgu nam przydałaby się jakaś zdrowa dietka (ja przynajmniej staram się ruszać). Jak to u Was dziewczyny z ruchem i jedzonkiem??

jest dokładnie tak jak mówisz. Z moim M nie było problemu , sam zaproponował, że zrobi badania;-)

Do góry