reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Starania z clostilbegyt i prolaktyna czynnościow staraczki 2018

reklama
Czytałam w necie ze powinny do 48h pęknąć, ale już się boje na zapas. :(
To chyba zmęczenie tymi staraniami, takie uczucie beznadziei plus ciagle widzę jakieś ciężarne i mam wrażenie ze tylko mi się nie udaje :/
Kochana nie tylko Ty tak masz ja w poniedziałek zawiozłam szwagierke do porodu. Urodziła a ja dostałam załamania i nie wychodzę z domu płacze za każdym razem jak dostanę zdjęcie małego a tabletki ziołowe na uspokojenie jem jak dropsy

Kochana nie tylko Ty tak masz ja w poniedziałek zawiozłam szwagierke do porodu. Urodziła a ja dostałam załamania i nie wychodzę z domu płacze za każdym razem jak dostanę zdjęcie małego a tabletki ziołowe na uspokojenie jem jak dropsy

:(
To naprawdę smutne ze się człowiekowi nie udaje.
Najgorsze ze to od nas niemal zupełnie niezależne.
Ja mam wyniki dobre, test owulacyjny 2mce temu na Clo pozytywny a żaden pęcherzyk nie pękł, endometrium za cienkie j zrobiły się 5cm torbiele, po miesiącu odczekania i „katowania” się antykoncepcją wzięłam Aromek, pecherzyki są, endometrium spoczko, Pregnyl poszedł i pozostaje czekać.
Jak nie pękną i zrobią się znów torbiele to się już całkiem podłamię ;(((
A mój chłop co na to? - nie stresuj się, za bardzo się przejmujesz.
Tylko to nie ona faszeruje się lekami, lata się badać i daje se wsadzać magiczną różdżkę do pewnych otworów...

:(
To naprawdę smutne ze się człowiekowi nie udaje.
Najgorsze ze to od nas niemal zupełnie niezależne.
Ja mam wyniki dobre, test owulacyjny 2mce temu na Clo pozytywny a żaden pęcherzyk nie pękł, endometrium za cienkie j zrobiły się 5cm torbiele, po miesiącu odczekania i „katowania” się antykoncepcją wzięłam Aromek, pecherzyki są, endometrium spoczko, Pregnyl poszedł i pozostaje czekać.
Jak nie pękną i zrobią się znów torbiele to się już całkiem podłamię ;(((
A mój chłop co na to? - nie stresuj się, za bardzo się przejmujesz.
Tylko to nie ona faszeruje się lekami, lata się badać i daje se wsadzać magiczną różdżkę do pewnych otworów...
Dokładnie. O cały czas te same słowa. BEDZIE DOBRZE . A tak naprawdę guwno jest dobrze

Dokładnie. O cały czas te same słowa. BEDZIE DOBRZE . A tak naprawdę guwno jest dobrze

Otóż to.
Z każdym cyklem jest coraz gorzej bo czas leci i narasta frustracja.
Powinnismy być bliżej niż dalej a jest zupełnie odwrotnie.
Jak uda się zrobić jedno, to zawiedzie drugie :(
Teraz jeszcze TK zadecydował za kobiety które i tak szarpały się wewnętrznie podejmując trudne decyzje o terminacji często upragnionej i długo wyczekiwanej ciąży. Uprzedmiotawia się nas na każdym kroku.
aborcja nie
Zaraz zabronią invitro
A potem badań prenatalnych, bo i po co - lekarz wykonujący amniopunkcję czy operacje wewnątrzmaciczną pojdzie siedzieć jak za aborcje jak się zabieg powikła...

Otóż to.
Z każdym cyklem jest coraz gorzej bo czas leci i narasta frustracja.
Powinnismy być bliżej niż dalej a jest zupełnie odwrotnie.
Jak uda się zrobić jedno, to zawiedzie drugie :(
Teraz jeszcze TK zadecydował za kobiety które i tak szarpały się wewnętrznie podejmując trudne decyzje o terminacji często upragnionej i długo wyczekiwanej ciąży. Uprzedmiotawia się nas na każdym kroku.
aborcja nie
Zaraz zabronią invitro
A potem badań prenatalnych, bo i po co - lekarz wykonujący amniopunkcję czy operacje wewnątrzmaciczną pojdzie siedzieć jak za aborcje jak się zabieg powikła...
Niestety czasy są coraz gorsze i każdy ma inne zdanie na temat aborcji . Ale opinia moja jest taka że powinni pomagać ludziom którzy nie mogą mieć dzieci in vitro powinno być refundowane jak nie w całości to chociaż w większej części.

Pregna start to nie foliany
Ja nie robiłam homocysteiny, i tak biorę foliany w formie dostępnej nawet dla osób z mutacja (Pregna start)

Zastrzyk Pregnyl wzięty 30h temu, pecherzyki jeszcze nie pękły, boje się ze nie pękną i ze kolejny cykl będzie zmarnowany z powodu samych niepękających pęcherzyków. Dopada mnie załamka :(

Ja nie robiłam homocysteiny, i tak biorę foliany w formie dostępnej nawet dla osób z mutacja (Pregna start)

Zastrzyk Pregnyl wzięty 30h temu, pecherzyki jeszcze nie pękły, boje się ze nie pękną i ze kolejny cykl będzie zmarnowany z powodu samych niepękających pęcherzyków. Dopada mnie załamka :(
A sprawdzałaś poziom prolaktyny? U mnie też jest problem z pękaniem pęcherzyka czekam na wyniki prl. Miałaś stymulacje na pęcherzyk czy sam rośnie?

reklama
A sprawdzałaś poziom prolaktyny? U mnie też jest problem z pękaniem pęcherzyka czekam na wyniki prl. Miałaś stymulacje na pęcherzyk czy sam rośnie?

Prolaktyna jest Ok.
Pecherzyki stymulowane Aromkiem 3-7dc 2x1
(Wcześniej 2cykle temu miałam stymulację Clo ale zrobiły się torbiele i endometrium było liche, po Clo cykl przerwy na uspokojenie jajników z antykoncepcja hormonalna żeby wyciszyć)
Wg Flo owulacje wyliczona z cyklu mam mieć dzisiaj, test OWU pozytywny (ale i tak by był po Pregnylu pozytywny) także liczę ze dziś pękną, choć mam ochotę już płakać :(

Do góry