reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staranie sie, wczesne objawy

To tak nie działa. Jak ma się b. duże problemy hormonalne to trzeba brać cały czas. U mnie sprawdzamy, czy nie mam za mało luteiny w 2vfazie cyklu i przez to plemniki nie mogą się przebić do jajeczka i dlatego nie dochodzi do zapłodnienia. Wtedy bierze się od owulacji przez 10 dni.
Z kolei, jeśli jest podejrzenie, że pęcherzyk w ogóle nie jest uwalniany lub nie rośnie, to bierze się cały czas.

reklama
U mnie pecherzyk pekl i lekarz mi przepisal luteina na podtrzymanie w razie jesli doszlo do zaplodnienia od 14dc biore bo akurat mialam wizyte z monitoringiem.

U mnie tak samo mam brać żeby pomóc zagniezdzic się fasolce, to mój drugi cykl z luteina i w tamtym też tak miałam że się spóźnił parę dni, u mnie wyraźne klocia więc na pewno jutro przyjdzie @,pislam do mojego lekarza że coś jest nie tak bo sam mi odp że może być oponienie do 2-3dni a ja mu na to że to wydłuża mój cykl do 31dni a ja mam wszytko obliczone zbadane na cykl 28 dni i wkurzylam się, umowie się na wizytę żeby sie z nim dogadać bo jeśli tak będzie działać luteina to na noc były obserwacje dwóch cykli żeby mi się teraz rozlecialo wszytko
Teraz pierwszy. Mam brać kolejne 2 miesiące. Jak brałam kiedyś luteine, to było ok. Zrobiłam przed chwilą kolejny test, też negatywny

Wow nie słyszałam jeszcze ze tak lekarz zaleca możej to dobre a to twój pierwszy cykl z Luteina?
Ja mam dzis 16dc lekarz w 14 dc powiedzial zebym brala codziennie luteine i za 12 dni zrobila test jesli bedzie pozytywny brac dalej luteine jesli negatywny przestac brac wiec wnioskuje ze jesli przerwe branie bo test bedzie negatywny to @ powinna przyjsc szybko.

Dziś nic ale w nocy czułam jajniki i nad ranem poszłam do toalety a jestem na wyjeździe i zapomniałam ale mój dr powiedziała wczoraj 2-3 dni moze się przesunąć więc czekam do Jutra

Dziś nic ale w nocy czułam jajniki i nad ranem poszłam do toalety a jestem na wyjeździe i zapomniałam ale mój dr powiedziała wczoraj 2-3 dni moze się przesunąć więc czekam do Jutra
Dla mnie to jest dziwne że przez luteine okres się spóźnia. Jutro nie dostaniesz to lekarz ci powie że może się spóźnić i że masz poczekać weekend i tak w kolko. Bez sens jak dla mnie.

reklama
Do góry