reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

scorpioniczkaa nam na studiach mowili ze zagniezdzenie rozpoczyna sie 5-6 dni po zaplodnieniu i juz wtedy wydziele HCG natomiast proces zatapiania blastocysty w warstwie eddometrium konczy sie ok 10-11 dnia

reklama
Dorkaa, no i bardzo dobrze ;-)

Biedroneczka, a co tam u Ciebie Kochana?
Zdecydowałaś na monitorowanie cyklu?

Ja jak powiedziałm wczoraj lekarzowi, ze staram sie 2 cykl i póki co nic to odpowiedział mi, ze na tym etapie jedyne co może mi zalecić to starać się kolejne 10 cykli.
To jest kurde motywacja...:nerd:
Ja odstawilam tabletki anty na poczatku roku jakos, po kilku staraniach w czerwcu bylam u mojej gin i stwierdzila ze zaczniemy monitorowac cykl czy jest owu, stwierdzila pewnie ze jakby nie patrzec to zblizam sie do magicznej liczby dla kobiety:-:)-(
Teraz juz 3 cykl na monitoringu, w poniedzialek pecherzyk mial 16 mm wczoraj test owulacyjny ujemny, dzis powturze tes a potem lece na kolejne usg

Dla mnie też 12 cykli to szmat czasu. Dla osoby która stara się te 12 cykli to straszne, kiedy po raz kolejny ma na teście jedną kreskę. Przeciez duzo też zależy od psychiki. Też uwarzam, ze jeśli nic nie wychodzi w 3-4 cyklach to warto się zacząć badać, a potem w miarę potrzeby leczyć.

dziewczyny mam dla Was tez taką wiadomość. Mój brat z żoną starali sie o dziecko. Przez 2 lata małżęństwa zero zabezpieczeń, ale i tak nie było wpadki. Po 2 latach zacżęli się starać i nic. Jego żona miała problemy z horonami, więc zaczeła się leczyć. W tym roku minęła ich 6 rocznica slubu i świętowali ze swoją maleńką córeczką. Także na każdego czeka ten cud, tylko czasami trzeba poczekać.
Dodam, że bratowa zawsze była trochę grubsza w brzuchu, miała problemy z trawieniem, zgagę non stop , okres tez raz na pare miesięcy i ...... nie zauwazyła, ze jest w ciąży. Dopiero jak sie dolegliwości nasiliły tzn. zgaga większa i bez przerwy wzdęty twardy brzuch - poszła do lekarza i okazało się , ze jest w ciąży i to w 6 msc. :szok: Powiem wam, że sama byłam zdziwiona, bo po niej nic nie widziałam. czuła ruchy, ale nie zdawała sobie sprawy, ze to dziecko, bo jak mówi, non stop miała rewolucje w brzuchu.

scorpioniczkaa nam na studiach mowili ze zagniezdzenie rozpoczyna sie 5-6 dni po zaplodnieniu i juz wtedy wydziele HCG natomiast proces zatapiania blastocysty w warstwie eddometrium konczy sie ok 10-11 dnia

tak pytam, bo chcę obserwować swoje ciało, być moze coś uda mi się zauważyć, jakiś ból podbrzusza lub plamienie. 5 dni temu miałam owulkę.

Dzień doberek...

na początek wklejam aktualną listę:

TESTUJĄCE:

Ren - 17 września
mamutka32 - 20 września
Wisienka83 - 24 lub 25 września
emilchen - 24 września
Claudia4oyu - 25 września
zielona.wampirzyca - 25 września
Lovely - 28 września
pati1159 - 29 września... :)
scorpioniczkaa - 30 września
mellisa - 30 września
agniesiar - 3 października
Marzi55- 5 października
kusska - 6 października
Hope33 - październik ???

ZAFASOLKOWANE:

Agapas :)

OBECNE STARACZKI:

Martilla
agniesiar
mmm
kiciaq87
Noukie
Marzi55
Biedroneczka1980
eijf
emilchen
qwas
mamutka32
katia_793

A co poza tym? Dzisiaj mój 9 dzień cyklu... niedługo przyjda te dni... już nie mogę się doczekać.

Wczoraj byłam u lekarza w zwiazku z tymi bólami jajników... niby nic nie znalazł po badaniu, ale wysłał mnie jeszcze na badania krwi. Jutro powinnam miec wyniki. Aha no i od razu poprosiłam go o skierowanie na badania hormonalne (te podstawowe). No moze troche mniej sie martiwę juz... choć czasami mnie jeszcze boli w dole brzucha.

WAŻNE: to co moze Was zainteresować Kochane, zapytałam się czy starając się o dzidzę można zaszczepić się przeciwjko grypie. Powiedział, że takl nie ma z tym problemu.

Witaj Marzi!!!!

A może i mnie wpiszesz na listę starających się??????:-D:-D:-D:-D
w końcu nie zrezygnowałam ;-)

reklama
Do góry