reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Kiciaq u Ciebie to chyba za wcześnie za test, cokolwiek jest napisane na opakowaniu.

Eijf często latamy przez Amsterdam do PL, ja lotnisk nie znoszę, a już koczowanie na lotnisku z dzieckiem to w ogóle makabra. co do zakupów to nie bardzo nie lubię, nie jestem typową kobietką :-) a sam Amsterdam uwielbiam, Holandię zresztą też, poważnie zastanawialiśmy się nad przeprowadzką do NL ale wygrała UK ze względu na język. ja to pewnie szybko bym się nauczyła niderlandzkiego bo mówię i po angielsku i po niemiecku, ale mąż miałby duży problem bo on talentu do języków nie ma.

A ja mam Nl pod nosem i ani razu np w Amsterdamie nie bylam:sorry2: mojego M siostra w Eindhovenie mieszka i tez jeszcze u niej nie bylismy:sorry2: duzo zato jezdzimy nad morze do Nl kocham te plaze bo nasze w Be takie troche komercyjne:sorry2: i w tym roku jedziemy do Eftelingu w grudniu bo tez jeszcze nie bylam:sorry2: a co do zakupow to ja kocham zakupy a najbardziej wyprzedaze:-p

reklama
Emma,
owulacje mialam 5 wrzesnia - wiem bo jajnik wtedy daje mi popalic:)

Ja zawsze myslalam ze owu mam wtedy kiedy mnie wlsnie boli jajnik a po dluzszej obserwacji zauwazylam ze bol owulacyjny mam dwa dni przed skokiem tempki:baffled: takze bol owulacyjny jeszcze nie swiadczy ze jest juz owu:dry: ja bym granice nawet plus minus 5 dni dala od tego bolu:sorry2:

Tośka nie można diagnozować owu na podstawie bólu jajnika, boleć może przed, w trakcie albo po owu, nie ma reguły, zresztą u danej kobiety co cykl może być inaczej. jeśli chodzi o to czy 2 tyg po owu test ciążowy może wyjść negatywnie- no może. lutealna potrafi trwać i do 18 dni bez ciąży. w samej ciąży test może nie wyjść choć zdarza się to bardzo rzadko. przy pozamacicznej testy wychodzą pozytywne, bo ciąża normalnie się rozwija tylko nie w macicy- tym akurat bym się nie martwiła.
jeśli nie będzie nadal @ to powtarzaj testy co rano. ja stawiam na to że owu Ci się przesunęła.

Hej!
Ja juz po wizycie. W sumie nic ona nie wniosla, no moze po za tym ze mam w poniedzialek zrobic badanie prolaktyny i progesteronu. Jesli progesteron bedzie niski za to prolaktyna wysoka (ostatnio tak bylo) to moze oznaczac ze mam cykle bezowulacyjne to znaczy ze pecherzyki nie rosna na tyle duze zeby peknac:wściekła/y: Zobaczymy. W 13-14 dc mam przyjsc na usg to zobaczymy czy urosly, jesli nie to bede brala CLO i luteine. No ale zawsze jest jeszcze szansa ze juz jestem w ciazy, hehe Zrobil mi usg, ale w sumie nie wiem po co, bo ani to owulacja ani czas na sprawdzenie czy jest ciaza.. dobrze ze mam to w pakiecie i placic nie musialam ;-)

a oto moje wyniki z 3 dc, jak któraś z was coś z nich wywnioskuje, to dajcie znać, szczególnie, co tu zrobić z tą prolaktyną
mad.gif

ft3 - 3,15 pg/ml
ft4 - 1,06 ng/dl
FSH - 4,03 mlU/ml
LH - 3,43 mlU/ml
Estradiol 29,00 pg/ml
Prolaktyna 34,19 ng/ml
Testosteron 83,00 ng/dl

Tośka nie wmawiaj sobie ciąży pozamacicznej, nikt jej nie stwierdzi w terminie @, bo żeby zobaczyć zarodek (w macicy czy poza nią) beta hcg musi być na poziomie minimum 1000, wcześniej nic nie widać. typowe objawy pozamacicznej to słabo rosnąca beta, plamienia, krwawienia i bóle, ale test jak najbardziej pozytywny.
generalnie mniej więcej w 5 tygodniu ciąży (licząc od dnia ostatniej miesiączki) można zrobić usg po to by upewnić się, że zarodek umiejscowił się w macicy, wcześniej nie da się pozamacicznej ani wykluczyć ani potwierdzić.

Agniesia82 wyniki trzeba interpretować razem z normami danego laboratorium, bo one mogą się różnić- przepisz proszę normy z Twoich wyników dla prolaktyny, estradiolu i testosteronu. na pewno super że masz takie niskie FSH (w skrócie znaczy że masz jeszcze duuuuuużo komórek jajowych) i że stosunek fsh do lh jest bliski 1.

reklama
Agniesia82 wyniki trzeba interpretować razem z normami danego laboratorium, bo one mogą się różnić- przepisz proszę normy z Twoich wyników dla prolaktyny, estradiolu i testosteronu. na pewno super że masz takie niskie FSH (w skrócie znaczy że masz jeszcze duuuuuużo komórek jajowych) i że stosunek fsh do lh jest bliski 1.

Ale mnie podnioslaś na duchu, a normy są takie:

Prolaktyna 34,19 ng/ml (5,18-26,53) w 3 dc
A w 16 dc - dwa tygodnie temu mialam prolaktynę 18,78 ng/ml

Nie wiem co robic.

Do góry