reklama
eijf
Fanka BB :)
nie nie na kanalach bo zagiel nie zmiescilby sie pod tymi mosteczkamiEijf chodziło mi czy żeglujesz na otwartym morzu czy na rzekach, kanałach? nie wiem czy na kanałach można. a nie mieszkasz może w Amsterdamie? będę w grudniu, wypiłybyśmy razem kawę :-)
Nie mieszkam w Amsterdamie ale do niego niedaleko wiec na kawe mozemy sie umowic
p.s.obysmy juz z brzuchami byly
Ostatnia edycja:
eijf
skok rzeczywiscie piekny i byc moze ta owu juz byla,ale poczekaj jeszcze dwa dni by zobaczyc jak ta temperatura bedzie sie rysowala.nie sadze by mialo to znaczenie wielkie ze test robiony byl tak pozno.W kazdym razie dzis masz dwie krechy.Tylko zastanawia mnie jedno.jesli nawet wczoraj byl pierwszy pozytywny to owu wystepuje nie od razu a po conajmniej 24 godz...hmmm.Troszke skomplikowane.Wiesz najlepiej to by ci lekarz powiedzial.kiedy idziesz?No nie wiedzialam jak to zaznaczyc bo kreseczka byla ciut bledsza, tyle ze test robilam juz o 22 a niby powinno sie go robic miedzy 9-20 kiedy to w moczu jest wieksza koncentracja LH, ale dzis rano o tej 10 juz byly rowne krechy, a sluz trudno mi po przytulankach okreslic;-);-). No coz poczekam i zobacze jak bedzie dalej. USG mam w poniedzialek, ale wtedy gin powiedziala ze powinno byc po owu i bedziemy sprawdzac czy wytwarza sie cialko zolte po peknieciu pecherzyka
i moze jak sluzu nie jestes pewna do konca to nie wpisuj?bo czasem potrafi to namieszac ff.
eijf
tak sobie czytam o selenie i rzeczywiscie potrzebny nam z tym ze w niewielkich ilosciach.najwiecej zawieraja go te orzechy braz.i mysle ze mnie to wystarczy bo mam go przeciez rowniez w zestawie witamin.W obecnosci cukrow jedzenie go jest bezuzyteczne.bo sie nie wchlania czy cos.
no i orzechy mojemu facetowi podsuwac bede bo: "Odpowiedni poziom selenu jest niezwykle ważny dla utrzymania prawidłowych funkcji rozrodczych organizmu. W wysokim stężeniu selen występuje w męskim nasieniu, ma również wpływ na liczebność i ruchliwość plemników. Wyniki przeprowadzonych badań wykazały, że selen oraz inne substancje przeciwutleniające mogą być skuteczne w leczeniu niepłodności u mężczyzn."
no i orzechy mojemu facetowi podsuwac bede bo: "Odpowiedni poziom selenu jest niezwykle ważny dla utrzymania prawidłowych funkcji rozrodczych organizmu. W wysokim stężeniu selen występuje w męskim nasieniu, ma również wpływ na liczebność i ruchliwość plemników. Wyniki przeprowadzonych badań wykazały, że selen oraz inne substancje przeciwutleniające mogą być skuteczne w leczeniu niepłodności u mężczyzn."
Czesc wszystkim :-) Moze po weekendzie bede juz regularnie zagladac (mam nadzieje) jutro nadrobie zaleglosci bo widze ze duzo sie u Was dzialo.
Eijf ladny kosz z prezentami
i ciesze sie ze wyniki byly w miare dobre. Szkoda ze @ przyszla ale przynajmniej sie nei spoznila.
Wisienko dziekuje za kciuki ;-)
Pozdrawiam Wszystkei staraczki a przedewszystkim Mmm,Eijf,Zielona, Noukie,Wisienke Martille, Kiciaq Biedroneczke,Emilchen,Marzi oraz juz szczesliwie zafasolkowne kobitki ;-) szczegolnie Mazie i Krewetke -mam nadzieje ze wszystko wporzadku. A takze witam nowe osobki
Ja to juz sama nei wiem co szie dzieje w srode bylam pewna ze @ wieczorem sie rozkreci a tu nic
jedynei plamienia podbrzusze jzu nei pobolewa,ale nawet nei moge powiedziec zeby to byl nowy cykl, a tkich dlugich cykli zazwyczaj nei miewalam.Kupimy dzis drugi test i sprawdze jutro.
Eijf ladny kosz z prezentami
i ciesze sie ze wyniki byly w miare dobre. Szkoda ze @ przyszla ale przynajmniej sie nei spoznila.Wisienko dziekuje za kciuki ;-)
Pozdrawiam Wszystkei staraczki a przedewszystkim Mmm,Eijf,Zielona, Noukie,Wisienke Martille, Kiciaq Biedroneczke,Emilchen,Marzi oraz juz szczesliwie zafasolkowne kobitki ;-) szczegolnie Mazie i Krewetke -mam nadzieje ze wszystko wporzadku. A takze witam nowe osobki

Ja to juz sama nei wiem co szie dzieje w srode bylam pewna ze @ wieczorem sie rozkreci a tu nic
jedynei plamienia podbrzusze jzu nei pobolewa,ale nawet nei moge powiedziec zeby to byl nowy cykl, a tkich dlugich cykli zazwyczaj nei miewalam.Kupimy dzis drugi test i sprawdze jutro.eijf
Ren-no szkoda,szkoda i to jak.Wyniki z jednej strony dobre z drugiej nie.Sama nie wiem.Lykam teraz takie tabletki i zobaczymy co z tego wyjdzie jak pojde na kolejne badanie krwi.Szkoda ze nie jest to jak w pl prywatnie:badanie i tego samego dnia wynik.Za pieniedze tyle da sie zdzialac.niby szczescia nie daja ale o ile ulatwiaja zycie!Jak lekarz bedzie do mnie dzwonic(by omowic kolejne wyniki) to spytam czy nie potrzebne mi czasem usg tarczycy?Czasem amm wrazenie ze oni tak sie boja zlecac tych badan bo to takie kosztowne...No ale do cholery po to place ubezpieczenie.Kiedys mialam jakies inne usg robione i musialam zaplacic 150 e mimo ubezpieczenia (bo raz w roku obowiazkowo trzeba jak sie cos takiego robi).Same usg bez ubezpieczenia kosztowaloby kilkaset eur
ile pamietam ponad 500...No a jak nic nie wskoram to zrobie i tak w pl tylko potem glupio mi przy tych wizytach mowic ze to robilam w pl i to.No ale najpierw zapytam tutaj,czy nie widzi takiej potrzeby.
co do ciebie to powtorz test skoro nie mialas takiej prawdziwej @.Wprawdzie ja mialam kiedys takie plamienia przez kilka dni ktore troche sie w koncu przeobrazily w @ ale sprawdzic nie zaszkodzi.
p.s. kosz zapakowany a dziecko jeszcze w brzuchu
co do ciebie to powtorz test skoro nie mialas takiej prawdziwej @.Wprawdzie ja mialam kiedys takie plamienia przez kilka dni ktore troche sie w koncu przeobrazily w @ ale sprawdzic nie zaszkodzi.
p.s. kosz zapakowany a dziecko jeszcze w brzuchu
Noukie
Majowa mama 2007
Ja to juz sama nei wiem co szie dzieje w srode bylam pewna ze @ wieczorem sie rozkreci a tu nicjedynei plamienia podbrzusze jzu nei pobolewa,ale nawet nei moge powiedziec zeby to byl nowy cykl, a tkich dlugich cykli zazwyczaj nei miewalam.Kupimy dzis drugi test i sprawdze jutro.
Witaj Ren no koniecznie rob jutro i daj znac;-)
wisienka_83
mamuśka:)
a dlaczego zaznaczyłaś wczorajszą tempkę jako zakłóconą?
Jakoś tak kiepsko spałam i w nocy kilka razy sie budziłam wiec zaznaczyłam na ff coś tam o śnie i samo zaznaczyło jako zaburzoną.
Jak myslicie czy moja dzisiejsza tempka moze wskazywac na owu?? Wiem trza by zmierzyc jeszcze przez kolejne dni, ahh to wyczekiwanie![]()
Temperatura ładni poszła w góre ale jak już wcześniej pisałam owu występuję w ciągu 3 dni przed skokiem do 2-3 dni po skoku wiec teraz dużo sie przytulajcie bo owu może być na dniach
:-)emilchen mi też przyszło do głowy, ze moze ten spadek tempki oznacza zagnieżdżenie a może dlatego, ze tyle razy budziłam sie w nocy...
Sama już nie wiem. Wolę o tym nie myśleć żeby się nie nakręcać
Za 5 dni powinnam dostać @ a ja jestem całkowicie spokojna,nie dołuję się ani nie nakręcam:-) Poprostu jest super
Cały czas sie modle o to, zebym lada chwila nie zaczęła schizowac

Ren koniecznie powtórz test
Ostatnia edycja:
reklama
Najwazniejsze ze badania porobione i beda powtorzone a takie usg to moze rzeczywiscie byc pomocne. Warto zapytac lekarke, w koncu przy takich staraniach trzeba wiedziec co i jak. Trzymam kciuki ;-)Ren-no szkoda,szkoda i to jak.Wyniki z jednej strony dobre z drugiej nie.Sama nie wiem.Lykam teraz takie tabletki i zobaczymy co z tego wyjdzie jak pojde na kolejne badanie krwi.Szkoda ze nie jest to jak w pl prywatnie:badanie i tego samego dnia wynik.Za pieniedze tyle da sie zdzialac.niby szczescia nie daja ale o ile ulatwiaja zycie!Jak lekarz bedzie do mnie dzwonic(by omowic kolejne wyniki) to spytam czy nie potrzebne mi czasem usg tarczycy?Czasem amm wrazenie ze oni tak sie boja zlecac tych badan bo to takie kosztowne...No ale do cholery po to place ubezpieczenie.Kiedys mialam jakies inne usg robione i musialam zaplacic 150 e mimo ubezpieczenia (bo raz w roku obowiazkowo trzeba jak sie cos takiego robi).Same usg bez ubezpieczenia kosztowaloby kilkaset eurile pamietam ponad 500...No a jak nic nie wskoram to zrobie i tak w pl tylko potem glupio mi przy tych wizytach mowic ze to robilam w pl i to.No ale najpierw zapytam tutaj,czy nie widzi takiej potrzeby.
p.s. kosz zapakowany a dziecko jeszcze w brzuchu![]()
DziekiWitaj Ren no koniecznie rob jutro i daj znac;-)
Wisienko trzymaj sie dzielnie!
Zycze milego dzionka Wszystkim
papa
Podziel się:
trzymam kciuki, Biedroneczko za Wasze staranka tez